Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppbevaring av ytterklær og sko

#1

Floksa sa for siden:

Familie på seks. Alle har minst 4 par sko i aktiv bruk til enhver tid (vintersko, joggesko, skisko, arbeidssko, vinterstøvler, etc)
Minst 4 jakker (tykk jakke, tynn jakke, vindt jakke, penjakke osv) og 2-3 vinterbukser. Pluss 3-4 skuterdresser.
Så vi snakker altså om nærmere 30 par sko som bør stå framme og ditto jakker som skal henge i et brukbart system.
Vi har 2,5 m med knaggrekke men det funker ikke godt nok.
Det er ikke plass til skapløsninger i gangen, men de skoene som brukes sjeldnest (skisko, turstøvler) står under trappa.
6 av 6 brukere er bevisstløse i avkledningsøyeblikket så det må være lett å henge fra seg, sette på plass.

Sommer og vintersko/klær byttes ved sesongskifte og oppbevares i kjelleren i påvente av aktuell sesong. Så lite å spare på det.

(Luer, votter, hansker, bøffer, ullsokker, refleksvester, capser, snø/svømmebriller og alt som ligner befinner seg i et IKEA system som funker ganske greit)


#2

millact sa for siden:

Må dere ha alle skoene fremme? Nå er det vinter; dere har sikkert snø = vintersko. Samme med jakker.

Henge/sette noe litt lenger unna.

Har dere vaskerom i nærheten? Plass til noe der?


#3

Myria sa for siden:

Skoskap er jo ikke særlig dype, har dere plass til dette? Vi har flere Bissa skoskap (Ikea) stablet oppå hverandre og det er det plass til selv i vårt smale vindfang siden det ikke bygger så mye ut. Plass til massevis av sko.

Kan dere ha en knaggrekke til over den dere allerede har, lenger opp på veggen? Da får dere plass til å henge dobbelt så mange jakker.


#4

Floksa sa for siden:

Jeg har tre par vintersko.
Støvletter, skikkelige vinterstøvler og tykke joggesko. Og skoene jeg bruker til og fra fjøs. I tillegg har jeg tre sett arbeidssko/støvler, men alt arbeidstøy er på vaskerommet. Der er det smekkfullt :flau:

Det er sinnsykt mye klær og sko men alt er i bruk flere ganger i uka.


#5

meisje sa for siden:

Her ser jeg kun løsning Floksa :knegg:Et eget garderoberom inngang utenfra på minst 5 m2 per pers, dvs 30 m2 for dere. Da får dere plass til alt var sko og tøy til alle. Siden jeg forestiller meg at du bor i en gigantisk trønderlån, med masse store rom som er ledige.

B.m alltid fullstendig kaos i vår bittelille gang.


#6

millact sa for siden:

Enig i at alt da må være i gangen. Hørt om folk som bruker bokhyller fra Ikea som skoskap. Er det mulig?


#7

Sol sa for siden:

Jeg har byttet ut alle knaggrekker med lang stang og kleshengere - det gjør underverker. I min lille gang har jeg et skap på hver side og så lang stang jeg bare kan få til i mellom. Vi har fått MYE større gang til tross for at flere ting har fått flyttet ut dit.

I mitt andre hjem har vi hengt stangen på tvers i en liten bod med sko under og diverse oppbevaring på kortveggene. Der står endel sko som er i bruk under. Systemet er basert på gjenbruk, men erfaringen jeg kan dele er at å sette skoene på skrå (hyllene har 45 grader og plass til to sko i bredden ut fra veggen) gir plass til mange sko per løpemeter vegg.

Har du mer plass kan jeg varmt anbefale Billy bokhylle som skohylle. Jeg har hatt det i mange år og selv med helt bevisstløse tenåringer så får vi skoa stort sett bort fra gulvet. Og en bokhylle sluker ganske så mange par med sko. Det hjelper selvsagt på at vi er tre med små føtter og en med pailabber, ikke helt som hos deg, mistenker jeg.


#8

Floksa sa for siden:

Det hadde vært nydelig :hjerter: sannheten er en ganske beskjeden østerdalsstue dessverre.

Her er mine ganske utvikla tegneskils tatt i bruk. Det finnes egentlig ingen vegger å ha skap på. Eneste er veggen under trappa og der befinner lue/votter systemet seg.
[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=66541&amp;d=1641843504[/img]

Systemet for småklær fungerer. Da ungene var små var også bobledresser og regntøy og slikt i disse skuffene. Det løpet er kjørt fåråsiresånn. Alle gutta er større enn mora si :dåne:

Litt usikker på hvorfor det havnet på skjeiva

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=66543&amp;stc=1&amp;d=1641843666[/img]

Slik er altså vanviddet i dag. Noe er klær som kan ryddes bort altså. Det henger noen hettegensere og noen regnjakker der også. Men det er ikke mye som kan lukes bort….

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=66542&amp;stc=1&amp;d=1641843666[/img]


#9

Floksa sa for siden:

Du, garderobestang er ikke dumt tenkt. Den må henge på vegg, men det får vi til. Fordelen med store gutter er at jeg tegner og de fikser.
Alle er dessverre str 44/45 (ikke jeg da) så skoa bygger mye :lol:


#10

Niobe sa for siden:

I en helt annen skala, men vi har "oppgradert" dårlig utnyttet miniatyr-garderoberom/grovinngang på hytta. De få kvadratmetrene hadde knaggrekker hist og her på veggene, og ingen hyller til sko. Vi trenger full utnyttelse, og gikk for garderobestang fra vegg til vegg, tynne kleshengere fra Clas Ohlson, og skohyller bygget rett på vegg, av mdf-plater. Bildet er tatt i sommer, når er hyllene fulle av skisko, slalomstøvler, vintersko osv, og det henger dobbelt så mange og dobbelt så tykke jakker på garderobestangen. På motsatt vegg har vi bygget skistativ. :o


#11

millact sa for siden:

Jeg har noe tilsvarende til Niobe, men tre stenger (kortere) på langs (motsatt vei, stikker ut mot deg) og en lang, høy stang fra vegg til vegg. Forrige eier som satte det opp.


#12

Charlie sa for siden:

Kiden hadde masse sko, og løsningen ble at ungdommen måtte oppbevare på eget rom det som ikke var i daglig bruk, med skohylle på rommet. :værsågod:

Hva er «aktiv» bruk? Er det daglig bruk, eller kan noe medføre litt lenger vei/ tid for å hente ting?

Jeg synes daglig bruk er fint å ha i gangen, mens 1-2 gg pr uke kan måtte vike.


#13

Hyacinth sa for siden:

Jeg sier bare lykke til, Floksa. :knegg: Du får glede deg til de flytter ut. :knegg:

Men sånn ellers vil jeg si at gangen din er diger! Sikkert fire ganger så stor som min.



#15

Odelia sa for siden:

Hear ya. Har også 4 unger, og vi vurderte seriøst å bygge på huset for å få nok garderobeplass til yttertøy og sko, men har valgt en rimeligere løsning siden vi egentlig ikke vil bygge på huset, og har planer om å ta i bruk sokkelen selv etter hvert. Så alt av skisko (alpin/langrenn/skøyter) står på hylle som går like under raket i (den isolerte) garasjen. Alt av treningssko/-jakker har skoskuff og jakkeknagg på vaskerommet (vil ikke ha inn kunstgressgranulatene i hovedinngangen). Og så har vi laget til garderobestang til alle vanlige jakker i hallen + hver sin avlange skuff i Norbo(?)-kommode fra IKEA til sko like under + en mindre Norbo-seksjon til hjelm/sykkellås hvor de har hver sin skuff. Tar totalt ca 120 cm i bredden, 40-50 cm i dybden og maks 100-120 cm høyt + garderobestang over der igjen. Men da sesongkortene jeg alt som ikke tilhører sesongen ned i eget system i kjelleren slik at det kun er sesongvarer som står fremme. Kan se ut som at du kan utnytte plassen fra gulvet til taket enda bedre enn det systemet du har nå..?

Vi forsøkte først med sånne skrå skohyller, men skoene falt ned, og jeg mistrives i rot, så løsningen ble å få det i skuffer som kan lukkes igjen slik at man ikke ser rotet som er oppi. I tillegg så er det enklere å utnytte hele plassen når man kan dra ut skuffen, og det ikke blir liggende sko igjen helt bakerst på hylleplata (slik det gjør i min og mannens yttertøygarderobe).


#16

Elise sa for siden:

Jeg har vurdert å la ungene ha jakker på rommene sine.


#17

millact sa for siden:

Niobe: Hvor kjøpte dere garderobestang? Ser for meg at jeg må ha en stang litt høyt oppe i boden/vaskerommet når vi snart flytter. Det rommet skal romme vaskemaskin, tørketrommel, fryseskap og tørkestativ og sikkert jakker som ikke brukes så ofte.


#18

Tjorven sa for siden:

Vi har en gang som jeg tror er ca 2 kvm (maks - godt mulig den er enda mindre), så vi er veldig strenge på hva som får stå fremme. Vi har to jakker og to par sko hver. Ting utover dette skal befinne seg på den enkeltes rom.

Snuppa fikk ny dynejakke i år som alene tar opp nesten halve gangen.


#19

sindrome sa for siden:

Hvis du har flere som er bevisstløse i avkledningsøyblikk ville jeg vært skeptisk til å gå over til et system der de må finne en kleshenger og henge noe opp. Jeg ville heller fått tak i større knagger, som kan håndtere mer klær pr knagg, hengt de ganske høyt oppå veggen og så hatt noen skohyller montert på vegg under der klærne henger. Knagger er det enkleste å henge fra seg på for bevisstløse, er min erfaring. Så har du også mulighet til å få noen skopar opp fra gulvet på skohyllene.


#20

Cuyahoga sa for siden:

Forslaget om garderobestang og hengere er bra, for man får plass til mer enn med knagger. Vi har to rekker over hverandre, hvor de i familien som er høyere enn meg bruker den øverste rekka.

Sko derimot, der har jeg resignert. Antallet skopar i størrelse 37 (som er mine og familiens minste) og oppover som er i jevnlig bruk er helt ellevilt. Det eneste jeg har lykkes med er faste plasser til skisko, skøyter, tursko og treningssko.


#21

Polyanna sa for siden:

Jeg har et grunt garderobeskap i gangen. Tror det er 35 cm dypt. Ikea. Ser for meg at du kunne dekket en vegg med det? Der er det sko nederst, og jakker øverst. De må henge på hengere, da, med fronten frem, om du skjønner.

Vi har også en sittebenk, som er 40 cm høye skuffer fra ikea, med en kjøkkenbenk oppå, i flukt med vinduet. Der kan man stappe oppi svære sko, i skuffene.


#22

Niobe sa for siden:

Jeg skal se om mannen min husker. Den var hvert fall billig og vi kappet den til rett lengde.


#23

Lyppa sa for siden:

Ser bildene dårlig her hos meg, men lurer på om trappene går oppover. Finnes det i såfall en mulighet for å sette skohyller eller lignende under dem? Tenker da til de skoene som ikke er i bruk hele tiden. Lurer også på den veggen som er til høyre, det ser ut som det er en vegg med panel og ikke tømmer. Er det mulig å f.eks ta bort de klærne som henger der, og ha skikkelig stor skohylle fra gulv til tak der? Eskoleia selger fine hyller. Koster endel, men er verdt pengene (brukes f.eks i skoler og bhg)


#24

Anikka sa for siden:

Vi har vegghengte skohyller fra Ikea fra gulv til tak som fungerer godt, men finner dem ikke på nett nå. Mener de heter Algot. Hattehylle med kurver oppå til votter mm som ikke brukes daglig og S-kroker til jakker hengende i hattehylla (rommer mye, men irriterrende med kroker som faller ned). Knaggerekker overalt der jeg har fått plass - i flere høyder. Ellers henger alt av turjakker, dunjakker, skijakker etc på en vegg på vaskerommet, og type kjeledresser, skuterdresser bak en dør på et tilstøtende rom (på en slik knaggrekke som man henger fast over døra om du skjønner).


#25

tink sa for siden:

Mange gode tips og råd her, og selv om det definitivt er forbedringspotensiale hjemme hos oss drister jeg meg til å hive meg på tipset om å gå over til garderobestang og hengere. Ser også ut til at dere vil ha nytte av å henge klærne høyere opp, altså utnytte plassen opp mot taket. Da kan dere ha sko under, eller to rekker med klær.


#26

Floksa sa for siden:

Mange nyttige innspill her. Jeg tok et skikkelig sjau og fikk ryddet unna en del som ikke trengte være der. Mudden av ulvepels er ikke i bruk hver dag kan du si :knegg:

Og oppslagstavla (som henger på den ene veggen) må vekk slik st knaggene kan høyere opp og det kan på plass en skohylle under. Det tror jeg vil funke. Kanskje også hattehylle over.


#27

Philippa sa for siden:

Jeg ser hvertfall èn løsning som umiddelbart vil gi deg mer plass: Der hvor du har garderoben (det lille innhukket vis a vis trappen) ville jeg hatt to garderobestenger. Altså stang med kleshengere i to høyder. Da får du utnyttet den plassen mye bedre. Fordrer at man kun henger jakker der, da. Kåper/frakker/kjeledresser/lange plagg må henge andre steder. (feks kunne du laget tilsvarende løsning med garderobestang i vindfanget og hengt kjeledresser der)

Ville også hengt eventuelle knagger høyere opp på veggen, slik at du får plass til skohyller under.


#28

Polyanna sa for siden:

Og når løsningen er på plass, så annefaler jeg et par måneder med en labradorvalp som spiser alt som ikke er ryddet bort fra gulvet! :jupp: Det virket EKSTREMT oppdragende her i huset, i hvert fall! :haha:


#29

Observatøren sa for siden:

Jeg hadde også vurdert å merke opp hvem som har hvilke plasser - og hva som hører til der. Tenk typen barnehagegarderobe. :knegg:

Vi har relativt stor garderobe, men "krangler" alltid om noen spesielle kroker (de nærmeste...)



#31

Lyppa sa for siden:

Jeg har drømt om gangen din i natt, Floksa!
Du bodde på en av nabogårdene her, og jeg skulle dit for å selge lodd. Du sa at du måtte hente lommaboka først, og den lå i skiskoen din:knegg:
Utenfor huset hadde du bygd en utebod som så ut som et spikertelt,og der inne hadde du ordnet hyller og oppheng til den store gullmedalje. Lommeboka fant du etter litt leting, det var ikke barebare å finne rett par i mengden :D


#32

Floksa sa for siden:

:rofl:

Sannheten er jo at inspirasjon fra denne tråden gjorde at gangen vår er ganske ryddig. Fikk fjernet halvparten av klærne og hengt krokene høyere.


#33

sindrome sa for siden:

Det ser jo mye bedre ut Floksa!! :jupp:


#34

Lyppa sa for siden:

Ja helt enig- det ser mye bedre ut :D !


#35

Chablis sa for siden:

Vi har garderobeskap , skoskap og knagger. Det står minst 5 par sko på gulvet hver dag, det er de vi bruker mest, resten er i skap og skoskap. Jakker henger overalt siden jeg har mannfolk som mener det er for tungvint å ha de i skapet. :himle:


#36

Nera sa for siden:

Vi har også en veldig liten gang, og har montert overskap helt oppe under taket på den ene veggen. Under det har vi tett i tett med knagger montert på en list, og nederst har vi Elfa trådhyller til sko. På den andre veggen har vi skyvedørsgarderobe (liten!) og enda et skostativ, men Elfahyllene er fine, for de får skoene opp fra gulvet.

Når unger og mann faktisk gidder å sette skoene i hylla, that is. :rolleyes:


#37

Anikka sa for siden:

Veldig fint! Men husk å merke hvilken skisko du legger lommeboka i da! :humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.