Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trillinger på tur


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg så den danske serien som gikk på nrk om trillinger. Det var virkelig ikke bare greit. Særlig med tanke på at det blir så fullt i magen at de kommer ut altfor tidlig og alle komplikasjonene det medfører.

Siden jeg ikke er Amedia-kunde, så kan det jo hende at denne artikkelen er på en helt annen planet.


#3

Blondie sa for siden:

Leste nettopp saken i min lokalavis. :knegg:
Hyggelig lesning, men jeg klarer bare å tenke «herregud, jeg er glad det ikke er meg!».


#4

millact sa for siden:

Får ikke lest. Så også den serien og var glad det ikke var meg må jeg innrømme. De hadde det travelt.


#5

C3PO sa for siden:

Jeg har lest saken. Hver gang jeg hører om trillinger husker jeg en australsk serie jeg så en gang om trillingfamilier. Alle som en var samstemte om at uansett hvor mye de elsket barna sine var det voldsomt tøft og de ville ikke ha valgt det frivillig.


#6

Input sa for siden:

Jeg så også NRK-serien, mens jeg var gravid selv. Er ekstremt glad jeg har fått bare én om gangen, for å si det forsiktig.


#7

Niobe sa for siden:

Vi har venner med trillinger. Jeg vil si det så nokså heise og ugreit ut til alle tre begynte i første klasse. Da er det plutselig en fordel med tre på samme trinn, sammenlignet med de som gjerne hadde tre tette.


#8

Malama sa for siden:

Min yngste datter har trillinger i klassen.

Det var et bevisst ønske om mer enn en. Det ble eneggede pluss en til, så trillinger. Mor har aldri gitt utrykk for at et er (for) tøft, men for min del er jeg glad mine kom en og en, og med noen år mellom.


#9

-ea- sa for siden:

Skjønner godt at de har vært i sjokk siden de fikk vite om den tredje for et par-tre uker siden. At det var tvillinger, var kjent fra tidlig ultralyd, ifølge artikkelen.


#10

sindrome sa for siden:

Jeg tenker at det var nok med to på en gang og synes mormor i artikkelen hadde helt rett innstilling. Det kommer til å være gull verdt å ha tre voksne på tre barn. Heia mormor!!


#11

liefje sa for siden:

Jeg kjenner til noen dom hadde tre barn og ønsket seg en attpåklatt. Også ble det trillinger. Ojojoj


#12

kamp sa for siden:

Samme her ;)

De hadde en og ønsket seg bare en til.. wops sp ble det til 4 barn. Vokst opp med de ;)


#13

Tjorven sa for siden:

Dette var det også mye fokus på i den danske serien (som jeg definitivt anbefaler dere å se). De aller fleste familiene de fulgte hadde andre barn fra før, og det å følge opp dem på en skikkelig måte når du får tre nye barn med til dels store utfordringer ble av alle betegnet som problematisk. I tillegg til det rent praktiske - plass og energi til tre små babyer.


#14

millact sa for siden:

Ja, samt ikke minst den ekstra kostnaden. Den ene familien bodde jo veldig trangt (i mine øyne), men de var veldig flinke til å gi bare tid til eldstemann, som også var nokså liten.


#15

Stompa sa for siden:

Jeg følger henne på Instagram. De bor fortsatt på 80 kvm, to soverom, med en 5-åring og tre 3-åringer. I jula var de på besøk hos besteforeldre med stort hus, og konklusjonen hennes var at det faktisk var en fordel med lite plass, for da klarte de å holde oversikt over hvor alle ungene var og hva de holdt på med hele tida. :knegg:


#16

Fakse sa for siden:

Nordlys har jubileum, og er gratis for alle i hele januar, man må bare logge inn med en a-media konto, evt lage seg en.


#17

millact sa for siden:

Bor de fortsatt i København? På sikt skulle de jo flytte til Nesodden?


#18

Tjorven sa for siden:

De skal flytte dit til sommeren.


#19

Lhi-My sa for siden:

Jeg fikk tvillinger når eldste var 2 år. Det anbefales ikke, men det gikk jo selvsagt bra. Jeg husker riktignok ikke så mye av de første årene.

Min søster har også tvillinger pluss en som er et par år eldre. Vi opplevde begge to at veldig mange er enormt fascinert av flerlinger. Jeg følte meg tidvis som en turistattraksjon når jeg var ute med tvillingvogn i litt mer sentrale strøk. Her hjemme fikk vi barselbesøk av folk jeg knapt visste hvem var. Plutselig sto mer eller mindre fremmede damer på døra med gaver og forventet å få komme inn og se på de to små. Ja, for eldstejenta var ikke spesielt spennende. Hun ble knapt sett der hun tuslet ved siden av tvillingvogna.

Ja, spennende med flerlinger, men ærlig talt, det er bare søsken som tilfeldigvis (uheldigvis?) blir født på samme dag. Det er mer jobb enn magi.



#21

Lavender sa for siden:

Jeg gråter med henne Hot Lips linket til. For meg var det nok med kolikkunge og 18 mnd eldre søsken. En mann med lav empati og travel på jobb. Det er jo ikke hjelp å få heller, med mindre ens egen mor er ledig og i nærheten. Mange, meg inkludert, tenker nok ikke mye på at den siste kan være mer enn en. Har kjent med nr 3 & 4 og 4 & 5. kjenner noen som gjerne ønsker begge kjønn, men det har vi i vår familie bevis på at kan være vanskelig. Oldemors niende vellykkede svangerskap var en gutt. Tvillinger inkludert.


#22

C3PO sa for siden:

Jeg antar det er et opplegg hele Amedia kjører. Jeg leste saken i min lokalavis, som for øvrig har samme januartilbud. Jeg kommer ikke inn på Nordlys uten videre - jeg prøvde å lese en annen sak for få dager siden. Jeg har ikke plussabonnement.


#23

Che sa for siden:

jeg er mest imponert over kvinnekroppen når jeg ser hvordan en høygravid trillingmage ser ut.

For meg virker tvillinger helt avsindig - men synes definitivt at de der har "riktig mental innstilling" eller hva jeg skal kalle det.


#24

apan sa for siden:

Jeg tror jeg heller ville hatt trillinger alene enn å ha moren min boende hos meg ett år.


#25

Observatøren sa for siden:

:knegg:
Jeg hadde moren min boende 3 uker før fødsel av eldste. Hun hadde tilslutt ikke mer ferie igjen, og reiste hjem en lørdag morgen. Søndag morgen var eldste født. :humre:

Men når det er sagt, trillinger er et helt annet nivå. Da tror jeg at jeg hadde tatt imot nesten hvem som helst med omsorgsevne.


#26

Tjorven sa for siden:

:runforhills:

Men heldigvis er det mange som har et bedre forhold til moren sin enn meg.
Ikke at det egentlig er noe galt med mamma, men vi bare lever ekstremt forskjellige liv.

Og med trillinger blir det jo et ekstremt behov for omsorgspersoner. Særlig når det også er eldre søsken involvert.


#27

Palmen sa for siden:

I likhet med flere her så husker jeg fint lite fra de første årene med tvillinger. Men en tanke sitter igjen. Jeg syns så skrekkelig synd på de som bare fikk én om gangen. :knegg:


#28

-ea- sa for siden:

Har tvillinger i familien, også der trådte mormor til i lang tid.


#29

Blondie sa for siden:

Amedia kjører gratis januar fordi papiravisene ikke kom ut i forbindelse ned hacker-angrepet i romjula.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.