Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fritidskarantenespørsmål

#1

emm sa for siden:

Nå kom det nye regler, men skjønner ikke helt dette med fritidskarantene (lærere/ barnehageansatte), er den opphevet og går under karantenereglene som nå gjelder? Eller har yrkesgruppen fortsatt egne regler?


#2

Fintdethei! sa for siden:

Fritidskarantene utgår. Samme regler gjelder for alle yrkesgrupper.


#3

emm sa for siden:

Takk! Har en venninne som fikk beskjed av arbeidsgiver om at gamle regler har tilbakevirkende kraft?! Hun har testet seg hver dag denne uken, bor alene og er mildt sagt fortvilt over å ha vært i karantene siste fire uker, uten å være syk og uten symptomer. Det tærer jo på, men vil tro at det for alle er reglene som gjelder nå vi skal rette oss etter?


#4

oslo78 sa for siden:

Alle andre nærkontakter skal kun teste seg på dag 3 og 5. Lærere er andre nærkontakter. Fritidskarantenen er en saga blott - heldigvis.


#5

Fløyel sa for siden:

Jeg drister meg til å spørre et spørsmål om nærkontakt.

Hva er nærkontakt? Si man er mor, barn har uken sin hos far. Barnet har 50/50 samvær, barnet tester positivt hos far 2 dager etter ankomst, blir værende hos far til man går ut av karantene I 10 dager/negativ test. Far og barn sitter i karantene sammen. Når kan mor gå ut av karantene?


#6

apan sa for siden:

Hvis mor har vært i husstand med barnet i løpet av 48 timer før symptomstart / positiv test, vil jeg tenke at mor har husstandskarantene, men kan teste seg ut etter 7 døgn fordi hun er isolert fra den syke.


#7

apan sa for siden:

Det blir enklere med reglene nå da. Med alle "andre nærkontakter" samme regler, og det er kun testing. Veldig greit.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.