Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vad tycks om Wasim, da?


#2

Polyanna sa for siden:

Jeg syns videoen er fin, ærlig og han fokuserer ikke på utseende, men helse. Han ser jo slank ut, men har likevel både for mye bukfett, og andre indikatorer på dårlig helse (det er jo veldig foruroligende med en hvilepuls som har økt med 25 slag på et år!).

Det må være lov å snakke om helse og sunn slanking uten å bli kastet i «du FAT SHAMER!!!»-bøtta, altså.

Jeg tror økningen i spiseforstyrrelse akkurat nå ikke handler om at kroppspresset plutselig har økt under pandemien, men at nedstengningen for mange unge har vært et realt skudd for bauen for deres mentale helse generelt, og da er spiseforstyrrelser en av stedene dette tyter ut. (Angst, ocd, depresjon osv. er aldre utløp).


#3

Niobe sa for siden:

Jeg tror langt færre spiseforstyrrelser enn man tror, dreier seg om utseende og kroppspress. Det handler vel så ofte om vonde følelser, generell mistrivsel, livsmestring... Vi må ikke være så redde for å snakke om kropp, omtale kropp, og ikke minst helse, at vi kaster babyen ut med badevannet.


#4

Millen sa for siden:

Spiseforstyrrelser handler også om å ha kontroll (for den syke).
Depresjon, angst, ocd fører også til spiseforstyrrelser uten at det nødvendigvis er anoreksia eller bulimi.


#5

Milfrid sa for siden:

Det Polyanna sa.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.