Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mørke håndklær har fått rødbrune flekker - farge?

#1

Arran sa for siden:

Vi har mørkegrå håndklær som alle har fått rødbrune flekker. Jeg mistenker de to jeg bor sammen med for å tørke tannkremtruten på håndklærne, og at det er dette som lager flekkene. Ser ut som flekker som har med kjemi å gjøre.

Håndklærne er noen år gamle og av veldig god kvalitet, så jeg vil beholde dem. Men de fine håndklærne ser altså nå småshabby ut.

Er dette noe det går an å farge? Noen som har prøvd med håndklær som har fått denne typen flekker?


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg vet at de kan få sånne farger av ulike vaskemidler man bruker på badet som inneholder klorin. Blekeflekker, rett og slett.

Jeg vil tro det går å farge dem om så er tilfelle.


#3

Arran sa for siden:

Ja, det ser ut som blekeflekker, og jeg mistenker tannkremen å være synderen. Tror jeg prøver å farge et par håndklær og tester. Hvis det dekker flekkene skikkelig, så får jeg ta resten. Det vil nemlig gå med en del pakker farge for å få farget alt sammen.


#4

Señora sa for siden:

Basiron kan misfarge tøy, bruker noen det?


#5

Arran sa for siden:

Ja, noen bruker det. Men dette er i større utstrekning enn det Basiron kan ha forårsaket. Ser jo at begge to tørker seg rundt munnen med håndkle etter tannpuss, så mistenker det for å være verste synderen.


#6

Tussa sa for siden:

Sånn ser mine grå også ut etter at jentene har fått dilla på å stripe håret :gaah: Henger for tips!


#7

Input sa for siden:

Jøss. Det gjør jeg også, eller mørke vaskekluter da, men det er samme materiale. Dette har ikke skjedd med noen av våre kluter. Jeg må innrømme at jeg hadde blitt litt skremt om jeg mistenkte at tannkremen jeg brukte ga samme bleking på tøy som klor. :skremt: Det du beskriver høres jo veldig ut som klor-bleking.


#8

mkj sa for siden:

Vi har masse slike flekker at at de brukte basiron her. Store og røde flekker.


#9

Molly sa for siden:

Vi har også Basiron-skader på både håndklær og sengetøy.


#10

Acino sa for siden:

Vi har slike flekker på noen håndklær og jeg vet det kommer av klorin, brukt ved omgangssyke ja.


#11

-ea- sa for siden:

Hva er basiron og hvorfor bruker man det?
Mine håndklær med flekker har vært utsatt for hårbleking og -farging. Mest det første som gir varige flekker.


#12

Molly sa for siden:

Brukes mot kviser.


#13

Strå sa for siden:

Jeg bare dukker innom for å si at jeg aldri, på de 36 åra siden jeg flyttet ut av foreldreheimen, har tenkt på å farge handkler fordi de har flekker. Så lenge de blir rene i vask er jeg fornøyd.


#14

Galathea sa for siden:

Jeg har farget flekkete eller utvaskede håndklær mange ganger, det pleier å gå greit om ikke flekkene er alt for mørke. Det kan være lurt å velge en relativt mørk farge.


#15

Pelle sa for siden:

Har farget håndklær med bra resultat. Må ikke farge for mange av gangen.


#16

Malama sa for siden:

Det har ikke falt inn meg heller. Men så har ikke vi fargekoordinerte håndklær heller. Vi har ca alle farger utenom svart, tror jeg. Rød, grønn, blå, lilla, oransje, hvit og alle sjatteringer av det opp mot gul, rosa, og selvsagt de med motiv, alt fra bli blodgiver til rosa smurfeline, via noen kjøpt på Malta som suverir på bryllupsreise. Mitt med Malta bus på!

Noen har farger. Det er mulig vi kastet et litt slitent ett som flekkene aldri gikk bort på, flekkene som kom i forbindelse med at jeg vel satt på det etter en hjemmefødsel. Men ellers så har vi såmangt.

Om fargen er bleket av så er det jo spennende om farging vil gi et jevnt resultat da, men jeg har ikke peiling. Jeg farger ikke i ting i det hele tatt


#17

Strå sa for siden:

Malama: Jeg har tre svarte handkler, juhu. To var julegave fra en kusine, omtrent 12 år gamle eller mer. De er ikke egentlig slitt selv om de vaskes nesten hver uke. Passer til å tulle rundt vått hår. Det tredje er et lite håndhandkle til kjøkkenbruk.


#18

Arran sa for siden:

Alle håndklærne våre ble kjøpt samtidig og er like. Mange av dem er nå så flekkete at jeg kvir meg litt for å henge dem opp til gjester. De ser liksom ikke helt rene ut. Det er veldig lite som er på g her i huset, men disse ser litt gufne ut, synes jeg.

Så prøver å farge de minste først.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.