Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Teleskop til barn

#1

Marla Singer sa for siden:

Jeg vurderer å kjøpe et teleskop til ungen på 6 år, men vil ikke legge så mye i det. Er det noen som vet om dette bordteleskopet fra Forskerfabrikken er ok? Det står at det er 300 mm brennvidde, følger med to okularer på 6 og 20 mm og Barlow-linse 3x.

Er det noe poeng med et så lite og billig teleskop?


#2

Maverick sa for siden:

Det lurer jeg også på. Eller, datteren min da.


#3

IzziCreo sa for siden:

I følge min hobbyastronom-hubby så vil den funke fint til månetitting. Mars, Jupiter og Saturn kan nok ses, men litt sånn been there done that. Månen kan brukes mer tid på å utforske. Stjernetåker og galakser vil ikke kunne ses. Man må ganske så opp i pris for å kunne se mer. Det viktigste tipset er kunnskap om hva man ser og kan se :jupp: Og at det er mørkt nok ute (ikke for mye lysforurensning fra hus/hytter/utelys/gatelys/hvahardu).

Minsten og papsen kjøpte seg et til ca 5000,- og skulle nok ønske seg et enda dyrere nå (visstnok med skrudingser for forflytning og ikke manuelt som nå).


#4

Maverick sa for siden:

... men om det er Jupiter som er yndlingsplaneten, da? :knegg:


#5

Marla Singer sa for siden:

Takk, IzziCreo. Hmm, da spørs det om det blir litt sånn been there done that med hele greia. Uranus er yndlingsplaneten her. Det blir skuff. :knegg:

Jeg får kjøpe meg en sjæl, for å kikke på månen.


#6

IzziCreo sa for siden:

Da blir det fort skuff, ja :knegg:

Blir også fort det når vi er så bortskjemte med både flotte bøker og dokumentarer. Teleskop til greie priser blir fort litt for puslete da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.