Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva strikker du nå?

#1

Camomilla sa for siden:

Den andre tråden er lukket.


#2

Camomilla sa for siden:

Blæh…. Jeg har lest mønsteret feil og må plukke opp.


#3

Cuyahoga sa for siden:

To Osloluer, en med mohair og en uten, til tvillingene, og en cortinagenser til meg selv. Garnet til sistnevnte er i fargen terracotta, men jeg jeg vil heller beskrive den som knallfarget rev. :humre:


#4

Tjorven sa for siden:

Cuyahoga: er det forskjell i oppskriften på Oslolue med og uten mohair. Jeg har oppskrift uten og lurer på om den kan gjenbrukes hvis jeg kjøper riktig garn?


#5

Luftslottet sa for siden:

Auda, Camomilla.

Jeg strikker på en skikkelig årgangs-UFO, en Loppa i knallfarger. Så skulle jeg starte litt lettvinn togstrikk i form av sokkene Issmelting, men de var litt medrivende, så nå er jeg snart på hælene på begge ... Ikke var de helt hjernedøde heller, så jeg trenger et strikketøy man ikke må se på i det hele tatt i tillegg, det blir nok også sokker.


#6

Nenne sa for siden:

Det har jeg gjort for tredje på ei uke i dag igjen. Den jakka er jeg ikke sikker på at blir noe av.


#7

Appelsin sa for siden:

Hva jeg rekker opp nå? :knegg:
Jeg la til en tråd silk mohair, la opp til Ingen dikkedarer, og rekker opp Ankers cardigan i den tynne, spettede merinoen. Det blir flott med mohair heldigvis.


#8

Heilo sa for siden:

Jeg strikker Ingen Dikkedarer i Hip Pop Merino eller noe sånt, et nytt garn flr meg. Dette er min tredje versjon av Ingen Dikkedarer...


#9

Stompa sa for siden:

Jeg strikker fortsatt Sunnfjordkofte. Er 2/3 ferdig med første erme – for andre gang. Det er mønster hele veien og raglan, og jeg feilberegna lengden i det første forsøket. Gleder meg til å bli ferdig så jeg kan begynne på noe nytt. :knegg:


#10

Miromurr sa for siden:

Jeg strikker en min-mote balaklava i pickles big fuzz. Og fristrikker en genser med raglanøkninger (litt ingen dikkedarer-ish) i alpakkasilke til minstegutten, jeansblå men nå ønsker han seg rosa.


#11

Magica sa for siden:

Afmæli til datter, og to par votter (glemte bytte pinne på vott nr 2 så derfor ble det to par) - speedy selbu i vams. Og så hekler jeg resteteppe.


#12

Cuyahoga sa for siden:

Det er vel forskjellig pinnestørrelse bare, tror jeg.


#13

Charlie sa for siden:

Spoon spurte om Tromsø-hoodie i den andre tråden. Jeg liker ikke å strikke med flere tråder samtidig, så jeg ba om hjelp i butikken til å finne et garn så jeg kunne strikke med én tråd. Fikk råd om to ulike. Et fra Sandnes, husker ikke hvilket, og Cloud / Camilla Pihl, som jeg valgte fordi det ga en tettere balaklava, og det ville jeg ha. Veldig fornøyd med den, har strikket to, og ungdommene ville ha dem før jeg var ferdig (derfor jeg kjøpte garn til to… Tenkte det nok…). Var et litt dyrt garn, da. Ble vel ca 250 på hver.


#14

Camomilla sa for siden:

Rekker opp dobbel silk mohair er jo en fest….
Lyst å pælme hele skjiten, men ble ferdig med møkkajobben i gå så da er det bare å sette i gang i kveld.


#15

Nada sa for siden:

Etter uendelig mange votter og sokker er jeg i gang med bursdagsgaver til nieser og nevøer. Først ut er en søt retro-kofte i størrelse 12-18 måneder.


#16

Retz sa for siden:

Tips!

Tilia fra Filcolana er på tilbud i denne butikken, minus 25%. Har ingen erfaring med butikken, men den er norsk og har fysisk utsalg i Horten. Tilia er super til suppleringstråd for et mer loddent uttrykk, og jeg har brukt det i Ingen Dikkedarer, Oslolua og Zipper Sweater. Nå skal det brukes sammen med Pernilla til en Sweater no 18!

Samme butikk har også tilbud på Arwetta, mitt foretrukne sokkegarn når det gjeldet tynne sokker. Mange fine farger, og dette har jeg også brukt sammen med Tilia.

www.garnhexene.no/products/tilia


#17

Camomilla sa for siden:

Takk for tips.
Bruker både Tilia og Arwetta egentlig ganske mye.


#18

Frøy sa for siden:

Jeg driver på med teststrikk av Lille Havre mysize sweater. Er en spennende struktur, men vet ikke om det er helt min favoritt alikevel.


#19

Sol sa for siden:

Mitt adopterte fadderbarn ønsket seg bare en ting til konfirmasjonen i høst; at jeg strikket en genser til henne. Nå hat vi funnet genser og garn og jeg har Stockholm Sweater v-neck. Jeg strikker i et nytt garn for meg, Alva fra Solberg spinneri, et mykt silk mohair garn.


#20

Filifjonka sa for siden:

Spørsmålet mitt i forrige tråd falt bort. Jeg skal strikke en PetiteKnit ballonggenser til, ble så fornøyd med den. Var litt lei av å strikke med to tråder, så jeg vurderte et alternativ. Men nå har jeg bestilt Sandnes Sunday og tynn silk mohair i en lys støvgrønn. Lurt å strikke en til mens jeg har den økningen i toppen friskt i minne.


#21

Frøy sa for siden:

Jeg trenger snart et rom til alt strikkestæsjet og garnet mitt, eventuelt slutte å shoppe. :knegg:

Må rydde i strikkekroken min i stuen i dag, målet var å kun ha prosjekter som er i gang der samt utstyr som jeg bruker ofte, men nå flyter det over igjen. Har vist noen pakker på vei også som inneholder garn til modellstrikk og lekre strikkepinner i kobber, puslematter til å blokke på samt pinner til dette og ullsåpe. (I dag hang det pose med forundingspakke som jeg vist hadde bestilt fra Tittinn garn også på døren den inneholdt vist 8 nøster Sunday garn, 3 nøster fritidsgarn, 1 nøste vams, et strikkenett, en mappe for rundpinner og et krus)
Jeg får gå å skamme meg litt tenker jeg. :flau:


#22

Selma sa for siden:

Det høres fint ut! Tips til senere: en tråd Sunday og en tråd Silk Mohair kan byttes ut med Double Sunday, men det blir et mye tyngre plagg


#23

Katinka sa for siden:

En Mikagenser (Knitting Inna) til mannen og en restegarnsjakke i Kauni og finull (samstrikk for å bli kvitt garn, men jeg ser at jeg kunne hatt langt mer å ta av). Ligger også en nesten ferdig Tromsøhoodie i en garnkasse et sted.


#24

Svanen sa for siden:

Kjøpt glidelås, så i kveld skal jeg forsøke å sy til på. Haddw ikke slik spesiell strikkeglidelås, men satser på at jeg får det til.


#25

Fintdethei! sa for siden:

Er det også overførbart til at jeg kan strikke Ingen Dikkedarer genser i Double Sunday, i stedet for en tråd Sunday og en silk mohair? At jeg kan bruke oppskriften som den er? (Nybegynner. Men har strikket Ankers trøye i to tråder Sunday, og liker hvordan den føles rett på huden. Med kidsilk må jeg ha singlet under)


#26

Sol sa for siden:

Jepp! Har prøvd med stort hell!


#27

Chanett sa for siden:

Oslo-lua. Det er egentlig lite inspirerande.


#28

Isa sa for siden:

Jeg er endelig ferdig med September Sweater. Har gitt meg litt hodebry, jeg har ikke strikket med så høy vanskelighetsgrad før. Men den er blitt veldig fin! Og gøy med patentstrikk, selvom det tar tid.
Nå blir det et par Stockholm-luer.


#29

Fintdethei! sa for siden:

Takk :blomst:. Skal frese til garnbutikken seinere i dag og kjøpe garn!


#30

Fintdethei! sa for siden:

Jeg har også strikket den, i mohair-versjonen. Tok litt tid for min del, men mottakeren var veldig fornøyd.


#31

Observatøren sa for siden:

Har knapt strikket en maske denne uka, men gleder meg til film og ermestrikk i kveld.

Har dessverre klart å opparbeide meg mye lagergarn. Når jeg ser gjennom kassene ser jeg mange strikkeplaner som ikke har blitt noe av og som nå er utdatert. Er ikke like aktuelt med ullbukser til bleiebarn lenger…

Er det noen flere i samme situasjon? Eller har gode tips til restegarn-bruk?


#32

mina sa for siden:

Jeg er i oppløpet på min Cardigan no.6 :lykkelig:
Siste knappestolpe og vrangbord nederst igjen.


#33

Svanen sa for siden:

Nå skal jeg bare dampe kanten med glidelås, så er jeg ferdig. Synes glidelåsen var litt vond å få sammen på starten, men satser på at den bare er litt ny og stiv.

Men jeg blir påminnet at jeg ikke liker å sy... :knegg:


#34

Stompa sa for siden:

Forbereder sykemelding etter operasjon, og har kjøpt garn til Ingen dikkedarer-genser. Innser at jeg er blitt tynn nok til at jeg ikke ser ut som en ball i oversize-klær, så da prøver jeg. Gikk for Sunday/Tynn silk mohair, for jeg har en annen genser i den komboen som jeg elsker.


#35

Lyppa sa for siden:

Jeg strikker ullsokker til gavelageret :)


#36

Svanen sa for siden:

Ferdig dampet, og egentlig fornøyd. Men ser at glidelåsen er 1/2 maske forskjøvet. Skjønner ikke hvordan det skjedde, for jeg var veldig nøye da jeg satte i knappenåler. Men, men... han som skal ha den (min far) er ganske "skakk" i ryggen likevel. :knegg:
I tillegg er det jo mange "ujevnheter" i mønsteret likevel.

Da fortsetter jeg på babyteppe til kollega. :hjerter:


#37

Appelsin sa for siden:

Så fin, Svanen!#39

Camomilla sa for siden:

Imponerende Svanen, så flott.#41

Svanen sa for siden:

Tusen takk. Skal overlevere i morgen. Var jammen dillete å få trådene fra klippekanten pent gjemt. Er jo tre farger samtidig på mønsteret, så det ble ganske tykt.

Andre gangen jeg klipper en kofte uten å sy med maskin først. Er fortsatt litt "i sjokk" over at det faktisk går an. Liksom opplært at man MÅ sy. Har unngått ting som må klippes i årevis, og det er jo bare tull.


#42

Observatøren sa for siden:

Ferdig med jakka. Litt små knapper, men antar den kommer til å brukes for det meste åpen. Hvis ikke får jeg finne noen andre. Fant ikke 7 like i skrinet med det rare i. :knegg:


#43

Svanen sa for siden:

Flott!

Nest eldste driver med en topp med oppskrift på dansk. Ikke like godt å forstå... Andre har gitt opp ermene og laget vest, fordi den er vrien å forstå. :knegg: Tror den heter Ulla topp, men ikke helt sikker.


#44

Camomilla sa for siden:

Nydelig Obeservtøren.

Svane, jeg har strikket endel etter danske mønstre, kan jeg hjelpe med noe?


#45

Erica sa for siden:

Har du lenke til oppskrift på denne?


#46

Fintdethei! sa for siden:

Jeg føler nesten vi skulle hatt en strikketråd (fnis) for begynnere og en for viderekomne og eksperter. Men siden vi ikke har det, så kjøpte jeg i går tråd til en ny Ingen Dikkedarer-genser. Denne gangen i Double SUnday.


#47

Fløyel sa for siden:

Jeg har strikket islendere til begge ungene i Finull fra Rauma, så nå er det nok restegarn så jeg får en også. Det skal jeg begynne med når jeg er ferdig med pusegenseren til Frøkna som hun gav opp, hun oppdaget at hun hadde lest mønsteret feil når hun hadde strikket halve bolen

Men jeg ble ferdig med påskenøtten min fra I fjor i går (natt...) :lykkelig: Og den ble så fin!
Den er inspirert av Svalbard genseren til Devold, men jeg har tegnet mønsteret selv og laget meg en ca oppskrift. Så nå skal jeg hive den i vaskemaskinen så ulla får poppet seg og mønsteret utjevnes. Strikket i Hillevåg Sol lammeull, nydelig og mykt garn.


#48

Fløyel sa for siden:

Lekker jakke Svanen! Dette er ikke ment som belærende, men som ett vennlig tips.

Jeg damper ikke strikket ull, plagget kan lett bli "dampet ihjel", garnet blir strukket og ulla mister spensten sin. Så jeg vasker alle mine ullstrikkeplagg med Milo på 30 (eller 40 grader hvis garnet tåler det) på håndvask/ull program.
Plaggene blir noe ganske annet og alle råkanter toves lett så de ikke rakner. Så da slipper jeg å sy der jeg skal klippe opp til ermer eller knappestolpe.

Dampingen kan være årsaken til at glidelåsen har bulket seg litt.

Hvis du er redd for at garnet skal tove seg for mye kan du strikke en prøvelapp og legge den i vann som holder 30-40 grader, røre den litt rundt i vannet så ser du hvordan garnet oppfører seg.


#49

Svanen sa for siden:

Takk for tips. Jeg pleier egentlig aldri å dampe, men klippe/sårkanten bak gliselåsen var så klumpete, så jeg ville flate den litt. Jeg pleier også å vaske, men siden den skal overleveres senere i dag hadde den ikke blitt tørr i tide.


#50

Svanen sa for siden:

Håper forresten kollega går litt over termin, for jeg hadde glemt at det teppet tar litt lenger tid å strikke enn jeg trodde...


#51

Luftslottet sa for siden:

Så fine strikkeplagg, Svanen og Observatøren!

Jeg har strikket nesten en hel (tykk) ullsokk på Spiderman No Way Home. :glis:


#52

Pesten sa for siden:

Klem genser fra Katrine Sørland. Får se om jeg klarer det. Er ikke noe god på mønster og sånt :sparke:


#53

Stompa sa for siden:

Har strikket ei Oslolue i dobbel Sunday (altså vanlig Sunday, to tråder) i løpet av helga. Den ble veldig fin! Tror nok det blir flere.


#54

Tjorven sa for siden:

Jeg må jo bare innse at det er begrenset hvor mange gensere/jakker jeg trenger. Så nå er jeg over på sokker igjen. De er det et visst forbruk av, og i tillegg så er de godt egnet som presanger gjennom året.


#55

IOA sa for siden:

Jeg har også havnet på sokkekjøret, etter å ha trodd at det ikke var noe jeg kunne få til. Jeg liker litt tjukke sokker. Har strikket flere par Sunday socks, og et par høstflettesokker. Har du noen oppskrifter å anbefale?


#56

Tjorven sa for siden:

Jeg er med på Sokkegøy 2022 på facebook. Da kommer det en ny oppskrift hver måned, og gir i det minste litt variasjon. Men der er det ganske mye som strikkes i helt tynt sokkegarn (200 meter pr nøste). Jeg liker slike sokker best, men jeg vet at en del av deltakerne sutrer litt over det.

Ellers har Bittami flere gode bøker om med sokkeoppskrifter som ofte er på tilbud på bokhandlerne. I dem er det ganske god variasjon i garntykkelsen.


#57

IOA sa for siden:

Takk Tjorven! Tynne sokker er fine, men jeg orker ikke at det skal ta en evighet å strikke dem.


#58

Tjorven sa for siden:

Med den produksjonen jeg har for tiden, er det egentlig bare praktisk at det tar litt tid. Og så synes jeg de er bedre å bruke. Jeg bruker slike tynne hjemmestrikkede ullsokker rett på foten uten noe annet mellom. Og det er stort sett det jeg går i i måneder som har R i seg (måneder uten R bruker jeg ikke sokker :nemlig: ).


#59

Retz sa for siden:

Sokker her også for tida, og til de jeg holder på med nå bruker jeg pinner nr 2. Mange av sokkene som er ført opp med pinnestr. 2.5 og 3 blir for store for 36-føtter.


#60

Frøy sa for siden:

Åh, hadde jeg bare klart å fått til å like å strikke sokker. :sukk:
Det er så mange fine sokkeoppskrifter. :hjerter:


#61

Blånn sa for siden:

Tips til fine knestrømper? Helst enfarget, tror jeg, men kan også strikke mønster om bare det er fint nok. Strukturstrikk går også fint.


#62

Tjorven sa for siden:

Jeg har str 38, så jeg kan strikke på pinne 2,5, men jeg har smale føtter, så jeg må alltid sørge for noen færre masker i bredden på undersiden av foten. Jeg liker at de sitter godt inntil.


#63

Mams sa for siden:

Der er jeg også.
Har nesten nettopp startet å strikke sokker da, for jeg hater å strikke med 5 pinner (gikk alltid ned til 4) og helstrikkingen var ikke min greie.
Men med magic loop og german short row helstrikking har jeg begynt å strikke sokker også.
Ingen i min familie strikker sokker da, så det er kjekke gaver. Ingen i familein til han jeg er sammen med strikker, så der er det også kjekt med hjemmestrikket.


#64

Mams sa for siden:

Jeg skal strikke sånne tynne til meg selv.
Har strikket et par som var gave til kjæresten til mellomste. Hun elsket de.
Med garn om gav regnbuesokker så var det supert til henne.
Så neste sokkerpar jeg strikker skal bli tynne til meg.


#65

Luftslottet sa for siden:

Hvis du går inn på sokkegarn i riktig tykkelse på Ravelry og ser på hva folk har strikket, kan du få mange fine tips!

Jeg liker også sokkeboka til Britta Mikkelborg (bittami) godt. Dette her er imidlertid min desiderte favoritt gjennom alle tider: www.fruugo.no/socks-from-the-toe-up-by-wendy-d-johnson/p-8313150-17623798?language=en&ac=croud&gclid=CjwKCAiA3L6PBhBvEiwAINlJ9Njyxb9T4R3DPl_ZHXzrPvEIzB9w27vwTI3AabLpWLQ-ll0yp1egIRoCALEQAvD_BwE


#66

Jålebeinet sa for siden:

Hva med disse?


#67

IOA sa for siden:

Jeg har lagt opp til et par Sunday Socks som møtestrikk (fikk strikka litt i dag, gitt). Og så sjekker jeg de gode sokketipsene jeg har fått her videre, takk!


#68

GinaK sa for siden:

Har endelig fått bestilt garn til zipper sweather. Skal bruke Filcolana Peruvian Highland Wool.
Spent på om jeg får til å strikke den.:cool:


#69

Camomilla sa for siden:

De har jeg lagt opp til i dag og, kjekt med småsteiner på toget og sånt.


#70

Tjorven sa for siden:

De var nydelige, Jålebeinet! :elsker:

Dessverre har jeg tømmerstokklegger som er uegnet fir den type sokker.

Jeg har strikket bunadsstrømper til mannen min på pinne 2, og da var jeg VELDIG fornøyd med at han ikke er lengre enn han faktisk er. Men de ble fine. Oppskriften fant jeg i en av strikkebøkene til Bittami. (Til hans bunad skal det egentlig være noen helt spesielle sokker i blått garn, men hun som produserer garnet er i streik på ubestemt tid.


#71

Jålebeinet sa for siden:

De fås også som vanlige sokker.


#72

Tjorven sa for siden:

Jålebeinet: Og da blir spørsmålet - hvor kan jeg kjøpe oppskrift?


#73

Blånn sa for siden:

Fine strømper, Jålebeinet. Spør som Tjorven, hvor finnes mønsteret?
Jeg ser også på disse fra Strikkezilla: www.strikkezilla.no/voksen/rodstrompa

Samtidig lurer jeg på om strømpene burde gått over knærne. Hmmm.


#74

mina sa for siden:

Her er veskestrikketøyet for tida.
Votter som skal bli 50-årsgave til ei venninne. De er så kule! Halv selburose på hver hånd, tilsammen ei heil rose når du legger hendene ved siden av hverandre.


#75

Jålebeinet sa for siden:

Det kan kjøpes som enkeltmønster på ravelry. Mønsteret inneholder både kort og lang utgave.

www.ravelry.com/patterns/library/lissajous-socks

Jeg kjøpte boken hennes for noen år siden, på Amazon. Boken finnes også å få kjøpt på ravelry, men da som PDF nedlasting.

www.ravelry.com/patterns/sources/knit-sock-love


#76

Neket sa for siden:

Fine! Hvor finner man oppskrift?


#77

Filifjonka sa for siden:

Strikking må da ha fått et veldig oppsving de siste årene? En stund syntes jeg nesten ingen strikket, mens nå gjør «alle» det. For min egen del har jeg strikket nokså jevnt og trutt siden jeg var seks-sju år. :)

Nå er jeg igang med enda en PetiteKnit balloon sweater, den første er kremhvit og denne er i støvet lys grønn. Og den fargen er SÅ fin!! :hjerter:

Omsider gadd jeg å lære meg italiensk opplegg også, og det ble jo en veldig pen halskant. Jeg konverterer.


#78

mina sa for siden:

Måtte tenke litt, for det er lenge siden jeg fik tak i oppskrifta. Den ligger på FB, under filer på sida "Strikkesida -for alle". Fila heter Guris rosevotter, laga av Guri Snellingen.

Det er bare ei side med diagram på en vott, du må fikse speilvending sjøl, og det er kanskje en fordel å ha strikket selbuvotter før.


#79

veobra sa for siden:

Jeg tok opp strikkingen for noen år siden. Det er virker som om det er en vedlig bølge nå. Selv bruker jeg det som mental avkobling. Det er hyggelig å lage noe, og minst like viktig med roen og freden det gir meg. Jeg bestemte meg for å strikke en halvtime pr dag da jeg startet. Så fikk det bare ta langt tid å gjøre ting ferdig. Sånn har jeg det fortsatt, bruker månedsvis på en genser selv om jeg ofte strekker mer enn en halvtime om dagen.


#80

Neket sa for siden:

Takk!


#81

Tjorven sa for siden:

Er det noen som har forsøkt seg på denne fra Anna Wentzel? www.anneventzel.com/shop/spot-sweater-dansk-x4pl3

Jeg så den i vinduet på Fru Kvist i helgen og jeg får den ikke ut av hodet. Men det ser ut til å være VELDIG mye garn. Skal det virkelig være 3 tråder med mohair-aktig garn?


#82

Frøy sa for siden:

Jeg holder på med en nå, men jeg følger jo ikke anbefalt garn. Ligger bilde på Instagram av min, men strikker den I dobbel Drops Flora sammen med enkel Flora og håndfarget mohair.

www.instagram.com/strikket_for_bruk/p/CYUxllHMEKl/?utm_medium=copy_link#84

Filifjonka sa for siden:

Jeg har strikket to Spot Sweater i mange farger. Det er to alternative sammensetninger av garntyper. Den ene er med tre tråder mohair, den andre er med en tråd tynt ullgarn og en tråd mohair. Jeg brukte den siste.

Jeg strikket en som ligner på denne, men fulgte ikke nøyaktig fargene:
www.instagram.com/p/CPzyMs_HdXE/?utm_medium=copy_link

Og en med hvit bunnfarge, grått mønster og innslag av lyse blå og blågrønne nyanser i mohairgarnet.


#85

Frøy sa for siden:

Spot Sweater har jo den vidunderlige strikkefastheten 22/10 så det er jo et hav av garn å velge i.#87

Tjorven sa for siden:

Jeg synes jeg får veldig forskjellig størrelse på plagg som egentlig skal ha samme strikkefasthet, så jeg måler nesten utelukkende på antall meter garn pr nøste når jeg bytter garn i originaloppskriften.


#88

Myria sa for siden:

Jeg er ferdig med Olafurgenseren til mannen og skal begynne på Jordtøfler til datteren min. Jeg elsker mine og hun har ønsket seg et eget par klare til bruk til årets første speidertur.


#89

Floksa sa for siden:

De så veldig gode ut. Er det mye avansert strikking?


#90

Frøy sa for siden:

De var jo superfine, hvilket garn har du strikket de i?


#91

GinaK sa for siden:

De har jeg også fått opp av søk før. Ser fine ut men egner seg vel ikke som sokker i sko?

Det med vendeteknikker, er det det samme som man gjør når man strikker hæl på sokker? Det klarer jeg jo. :p

Jeg okkuperer halve stuebordet med strikkeremediene mine så har endelig fått kjøpt et eget rullebord til mitt.
Har lenge vært utsolgt så bestilte på nett, koster kun 99 å få sendt så da gjorde jeg det. Ellers koster det minst en tusing å ta en tur til Ikea.
www.ikea.com/no/no/p/lubban-trillebord-med-oppbevaring-rotting-antrasitt-50434307/


#92

løve70 sa for siden:

De var kjempefine. Sånne må jeg strikke både til meg selv og arvingen kjenner jeg!


#93

Tjorven sa for siden:

Hm. Jeg okkuperer en svær vinduskarm og halve stuebordet med mine strikkegreier. Kanskje en tur på Ikea er på sin plass?

På den annen side; jeg er helt interiør-idiot og jeg tror nok ikke at mannen min vil juble over et sånt bord i rotting, gitt. Jeg mistenker at han foretrekker rotet mitt, som han kan si at skyldes personligheten min. :sparke:


#94

Myria sa for siden:

Nei, absolutt ikke. Det eneste som kanskje er nytt for noen er å strikke vendinger (fram og tilbake over bare noen få masker for å gjøre den høyere på et område før man fortsetter å strikke rundt), men det er ikke vanskelig og godt forklart i oppskriften.

Jeg brukte Pus fra Du Store Alpakka. Veldig mykt og godt garn. :jupp:

Garnius har 40% rabatt på Pus nå i januar (jeg har hamstret litt :sparke:), og med over 100 kr nøstet til vanlig blir det en del.#96

Myria sa for siden:

Nei, de er nok ikke sokker ment for å ha i sko (skjønt man får alltids presset dem inn da). Det er samme type vendeteknikk som til sokker eller for å strikke forhøyning i nakken på genser ja. :jupp:


#97

Myria sa for siden:

Jeg har forresten også nåværende prosjekt i en kurv (den du linket til Jålebeinet var veldig fin :jupp:) og alt annet i store bokser i en Expedit/Kallax-hylle i kjellerstua. Jeg orker selv ikke å se på masse rot i stua (enten det er garn eller annet) så det er uaktuelt å ha mer enn det jeg holder på med akkurat nå liggende der. Mannen hadde nok derimot aldri kommentert garnrot, det skal han ha.


#98

Fløyel sa for siden:

Har laget min egen variant av Devold genseren Svalbard. Mønsteret har jeg tegnet av, men selve oppskriften er snekret sammen av Marius/Islender fra Rauma og litt egenkomponert. Veldig fornøyd med fasongen, så nå må jeg renskrive mønsteret. Strikket i Hillevåg Sol lamull.


#99

Blå sa for siden:

Utrolig fin

Jeg er en veldig treg strikker og når jeg også strikker på flere ting samtidig så tar det tid før noe blir ferdig.

Akkurat nå strikker (og broderer) jeg setesdalskofte til lillesøster og en tusen tulipaner jakke og en helt enkel sort vest, til meg selv.

Og så drømmer jeg om alle de fine prosjektene dere strikker, mens jeg prøver å disiplinere meg selv til å strikke opp alt det garnet jeg allerede har først.

På planen nå står et par votter til meg selv. Jeg har skrevet ut mønsteret til Husmorlaget vottene i Einer og Wernas vottebok www.ravelry.com/patterns/sources/einar-og-wernas-vottebok og så ramlet plutselig Nina Granlund Sæther sitt nye vottehefte ned i handlekurven min sammen med litt garn fra Lofoten Wool. :flau: Men jeg trenger votter. Synes jeg selv i hvert fall. Og jeg har støttet små norske bedrifter. Litt unnskyldning har jeg ihvert fall.


#100

Myria sa for siden:

Veldig fin Fløyel!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.