Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Steam buns

#1

Hjertensfryd sa for siden:

Eg har ikkje smakt det før, men har veldig lyst til å prøve å lage det. Lyst til å stappe pulled pork og sylta rødløk inni. Og ein eller annan saus ting.

Men korleis gjer de det når det skal lage desse bolle tingene? Dei skal jo dampast ferdig. Funker det med ei langpanne med vatn inni stekeovnen eller har de dampe ting som de bruker?

Og er det nokre triks og tips eg trenger på min vei for å lage steam buns?


#2

Syrinx sa for siden:

Jeg damper på rist i kjele.


#3

Malama sa for siden:

Jeg ville tippet den samme rista som jeg kaller "potetrist" siden jeg aldri koker poteter, jeg damper dem, gjør nytten enkelt og greit


#4

Hot Lips sa for siden:

Jeg damper de fra Hattings på rist i kjele, eller i en skål i mikroen med litt vann i bunnen og plastfolie over. Prøvde å bake selv i jula, og dampe i stekeovn, men det tok laaaang tid.


#5

Hot Lips sa for siden:

Anbefaler forresten pulled pork, hoisinsaus, sylta rødløk og gulrøtter i tynne staver. :nam:


#6

Hjertensfryd sa for siden:

Eg har ikkje rist i hus, så eg må finna andre måter å lage dei på.


#7

vixen sa for siden:

Jeg har en fiskekjele jeg bruker til det. Det å få til nok damp er litt utfordringen hvis ikke. De blir best om de er skikkelig fluffy. Har sånne bambuskurver også,men fiskekjele funker lik godt. Hoisin og syltet kinakålsalat med chilli synes jeg er veldig godt!! Kidsa liker best med mais og hvitløksdressing...


#8

Hjertensfryd sa for siden:

Eg har faktisk ikkje rist som går oppi noko kjele. Eg har ein mangel i kjøkkenutstyret mitt :sjokk:



#10

Tjorven sa for siden:

Det blir NYDELIG!

Og hvis det etter jul og man har ribberester, så gjør det akkurat samme nytte.


#11

Tjorven sa for siden:

Du kan bruke en sil.


#12

Hot Lips sa for siden:

Det gikk greit å dampe i ovn også, altså. La dem på bakepapir på rista, og hadde vann i stekebrettet under. Bare ikke vær destperat sulten før du begynner, for det tok mye lengre tid enn oppskriften sa.


#13

Retz sa for siden:

Damper dem på rist. Bruker mye oppskrifter fra Alt Asiatisk, og favoritten når det gjelder buns er denne:

www.altasiatisk.no/2020/02/spicy-kfc-bao-buns/

Buns er så bløte i konsistensen at jeg foretrekker å fylle dem med noe crispy. Improviserer ofte med saus, bruker det jeg har.


#14

Hjertensfryd sa for siden:

Trur dette blir helgas prosjekt :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.