Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dress til konfirmant

#1

Appelsin sa for siden:

Hvordan skaffet du dress til din konfirmant?

Min er en litt bred 14-åring som er 160 cm, litt vanskelig å finne vanlige bukser til ham fordi de er for lange i beina om de er vide nok i livet.
Noen tips til butikker? (Vi bor i Bergen)


#2

millact sa for siden:

Her kjøper mange dresspakke fra Selected. Tror de pleier å koste 2500 for alt bortsett fra sko og belte på en lokal butikk.
Vet også endel som har kjøpt Jack & Jones.


#3

Camomilla sa for siden:

Jack and Jones eller Dressmann


#4

meisje sa for siden:

Vi kjøpte på dressmann og fikk tilpasset både jakke og bukse. Det tok en uke og kostet 500 kr ekstra. Min er lang og tynn, men tilpasningen går vel også for de som trenger mere bredde.


#5

apan sa for siden:

Vi kjøpte også på Dressmann, fikk gode råd og hjelp.


#6

Fintdethei! sa for siden:

Min første tanke: er han konfirmant allerede? Også slo det meg at min baby er også konfirmant….
Ellers enig med de over, tror det er bra hjelp å få i de kjedene.


#7

Tjorven sa for siden:

Knerten måtte handle pentøy til jul, og vi endte på Dressmann. Han fikk god hjelp selv om de måtte hente «ukurante størrelser» på lageret for hvert plagg han trengte. Men vi klarte det!


#8

Bergensis sa for siden:

Me ventar iallfall til april før me kjøper dress. Han veks veldig i rykk og napp no!
Det blir Selected eller Dressmann her og. Heilt ok pakketilbud.


#9

Erica sa for siden:

Gutten her i huset er også type bred, og vi fikk kjempegod hjelp hos dressmann til å finne både jakke og bukse som passet. De har ulike modeller i jakkene, slim, normal og vid, og buksene finnes i ulike benlengder. Det er mulig at de må legge opp buksa, men som andre her nevner, det gjør de for dere for en mindre sum penger. Jeg ble positivt overrasket over dressmann.


#10

Che sa for siden:

Vår konfirmant var ca samme str. Vi kjøpte på Jack and Jones. De kunne å legge opp ved behov.


#11

Hjertensfryd sa for siden:

Min konfirmant, den gongen, kunne ikkje gå på dressmann, dei dressane passa ikkje til han. Me endte på på den lokale herrebutikken og fekk kjøpt fin dress til han der. Då hadde dei pakkepriser. Trur eg kjøpte to veker før konfirmasjonen, husker damen i butikken vart litt stressa.


#12

Anne C sa for siden:

Begge gutta våre har fått dresser fra Dressmann.


#13

millact sa for siden:

Følger tråden siden jeg følger etter neste år.


#14

Elisabet sa for siden:

Til han min som jeg aldri skulle passe inn i en dress kjøpte på Jack&Jones og det eneste jeg måtte gjøre var å legge opp buksa et par cm. Vi kjøpte faktisk i Bergen når vi var på ferie i sommer. Fikk veldig god hjelp der.


#15

Tjorven sa for siden:

Appelsin: Jeg antar at du er klar over at du ikke må kjøpe dress enda. Det er mange som har brent seg på å være tidlig ute med konfirmasjonsdressen, for plutselig vokser de veldig mye på en gang. Min 14-åriung har gått fra å være lavest til straks høyest i familien på bare noen måneder (sier egentlig vel så mye om hvor liten høydeforskjell det er i min familie).


#16

meisje sa for siden:

Det siste som Tjorven påpeker er viktig, vi ventet lengst mulig. Pga begravelse 3 uker før planlagt konfirmasjon ble dressen kjøpt 5 uker før konfirmasjonen. Jeg var nervøs for at han skulle voksne ut av dressen. Vår konfirmasjon måtte jo utsettes. Jeg håper vi slipper å kjøpe ny dress til sommeren, men tror at veksten går litt saktere nå.


#17

Elisabet sa for siden:

Vi kjøpte 1 måned før, da tok jeg sjansen. Dama i butikken ville tatt dressjakka i en størrelse mindre, men da satt den akkurat. Det nektet jeg og dressen ble perfekt da en måned etterpå. :humre:


#18

Kaprifol sa for siden:

Jeg henger i tråden. Min skal konfirmeres i juni, ikke aktuelt å kjøpe noe før i mai. Han har vokst nesten en cm i måneden siden sommeren.


#19

scilla sa for siden:

Vi kjøpte på Zara, men det finnes kanskje bare i Oslo?:vetikke: Fine dresser og fine priser.


#20

millact sa for siden:

Zara har også masse flotte dresser, ja. Skal absolutt huske på dem neste år (men de tilpasser kanskje ikke, eller)? De finner i Kristiansand, kanskje i Bergen også?



#22

Mikkeline sa for siden:

Jeg tror de fleste kjedene er behjelpelige med å få lagt opp bukser.

Siden du også ber om lokale tips, så har vi brukt Hans H Iversen mye til mannen. Han trenger også bukser som ofte må tilpasses litt, og da måler de i butikken og sender til skredder.


#23

Noba sa for siden:

Gode tips for hvor vi handler konfirmasjonsdress i Trondheim, noen? Min må garantert ha den tilpasset.


#24

tink sa for siden:

Kanskje en annen prisklasse, men Hans H. tilpasser bukser ved behov. Legger opp lange bein, eller kan ta inn litt i livet dersom man er bred over lårene og så videre. Min nesteårskonfirmant fant drømmedressen* på Selected rett før jul, det er mulig at de også kan gjøre enkle tilpassinger på benlengde ved behov.

*Nei vi kjøper ikke dress til 3000 til en snart 14-åring, men kan vurdere det til konfen.


#25

My sa for siden:

Gutten min skal leie en bunad i konfirmasjonen, men han fikk ny dressbukse før jul, og da fikk vi også veldig god hjelp hos Dressmann. Skulle han hatt dress i konfirmasjonen hadde vi gått dit og kjøpt den tilhørende jakka.


#26

veobra sa for siden:

Vi kjøpte dress på Dressmann til sylslank gutt på nesten 170. Jakka er litt stor. Jeg regner med den er perfekt til 17. mai. Vi kunne kjøpt en mindre. Det hadde blitt i en annen farge eller vi måtte i en annen butikk og det ønsket han ikke.


#27

Appelsin sa for siden:

Han har konfirmasjon 30. april og vokser ganske lite, egentlig.. vi venter alle på at han skal begynne å gro litt raskere :knegg:
Jeg tenkte det var lurt å begynne et par måneder før, om noe må bestilles eller lignende.
Men når dere har erfaring med tilpasninger i kjedebutikker som jeg har i nabolaget, så kan jeg jo drøye det noen uker til.


#28

tink sa for siden:

Det skader neppe å begynne å se på hva som finnes og tenke på hvilke farger/snitt man liker. Så får dere heller ta det endelige innkjøpet når det nærmer seg, som de kloke her sier.

Eldste (gutt) konfirmerte seg i en arvet bunad, som var litt stor - men den har heldigvis blitt ganske passelig etter hvert. Krysser fingrene for at han ikke vokser utav den med det første. Resultatet er at han enda ikke har fått kjøpt seg skikkelig dress. Til fest har han noen stilige greier fra farfar sitt loft.


#29

My sa for siden:

Ja, det går fint an å begynne å tenke og kikke. Her var guttungen med til bunadtilvirkeren som også leier ut "konfirmantbunader", og prøvde flere størrelser i juleferien. Satser på at den vi landet på der, som ble reservert for han, også vil passe i mai, for det var litt å gå på. Buksa var mer enn stor nok men siden det er knebukse er ikke lengden like viktig der, og bukseseler skal han uansett skal ha, det hører til (han får egne som min mor er i gang med å brodere), så den trenger ikke sitte stramt. Jakka hadde også rom for en del vekst, selv om den også var fin slik den var nå, den skal jo være åpen og ikke kneppes igjen, så da skal det en del til at den blir for liten. Og skjorta er jo veldig fleksibel i størrelsen. Det eneste var vesten som kan bli for kort hvis han vokser veldig mye, den må være litt mer akkurat, både i lengden og vidden, skal den sitte fint. Men hun hadde vester i flere størrelser, så det er sikkert mulig å bytte i tilfelle. Strømper har han selv, og vi antar at han begynner å bli ferdig utvokst på føttene, slik at vi kan kjøpe bunadsko til han rett før.

Han vil vel ha behov for en dress etterhvert også, det er jo noe man bør ha, men foreløpig slipper han unna med bare skjorte og penbukse i de anledningene som er aktuelle, så da kan vi vente til han ikke vokser fullt så fort med å kjøpe det. Så kan han forhåpentligvis ha den lenger enn han hadde kunnet om vi kjøpte en nå, til konfirmasjonen. Etterhvert som han vokser kan han vel låne av faren også, om det kniper, han har flere stilige dresser (som han aldri bruker), også med litt smalere passform. Og guttungen ligger an til å bli minst like stor.

Han får egen bunad også, med tid og stunder, men da må vi være sikker på at han er utvokst. Han har fått skjorte og den er ferdig brodert, men hun som syr den sier hun nekter å montere den før han har fylt 25.


#30

Niobe sa for siden:

Vi gikk til en lokal herreklesbutikk, som er kjent for kvalitet og service. Og angrer ikke på det. Dressen stod som et skudd, og de var veldig behjelpelige når den måtte tilpasses til jul.


#31

Hannah sa for siden:

Eldste hos oss var høy og bred over hoftene da han var konfirmant. Kjøpte dress hos Jack & Jones.


#32

Chablis sa for siden:

Vi kjøpte på Follestad mener jeg, veldig fin dress.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.