Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oslo - spare på vannet


#2

IzziCreo sa for siden:

De fleste av de tiltakene gjør vi jo allerede, så ja, vi kommer til å følge de.


#3

GinaK sa for siden:

Det gjør vi jo allerede, grunnet høy strømpris.


#4

Tjorven sa for siden:

Kan noen sende dette til mine andre 3 familiemedlemmer? Jeg har forsøkt å ta opp dette hjemme mange ganger (over flere år), men dette synes de ikke er så viktig. :sukk:


#5

Millen sa for siden:

Gjør jo mye av det allerede.


#6

veobra sa for siden:

Jeg gjør det meste her allerede. Tror de andre i familien er relativt flike de også.

Øko-program på oppvaskmaskina bruker jeg ikke. Har lurt på hva den egentlig sparer på. Vasker mye på det korte programmet nå som strømprisen er så høy.


#7

Millen sa for siden:

På oppvaskmaskinen vår går øko programmet ut på at det bruker lengre tid, og mindre vann. Mulig det er det på vaskemaskinen også. Vasker stort sett øko på vaskemaskinen og, men det er mest pga å fylle den og da tar den 10 kg.


#8

Polyanna sa for siden:

Hm, hvis det skal spares, så tror jeg det er på å sette kaldt vann i mugge i kjøleskapet. Vi har rør som går i krinkelkroker over hele huset, så det tar evigheter å få kaldt vann i springen.


#9

Tallulah sa for siden:

Vi gjør det meste, men Hiawata kan slutte å sitte en halvtime på dusjgulvet og meditere under vannstrålen før han vasker seg. Vi har riktignok prøvd å få ham til å slutte med det i årevis, uten hell. Vi andre kan skru av vannet når vi såper oss inn.

Godt tips! Vi bor i 3.etasje, så tar litt tid før vannet blir kaldt her oppe ja.


#10

Tjorven sa for siden:

Ha. Det gjør vi faktisk allerede! :stolt:


#11

Anda sa for siden:

Vi er så heldig å ha ismaskin i kjøleskapet, så der er det da kaldt drikkevann. Skal bli flinkere til å hente derfra. Og så kan jeg skru av krana ved tannpuss, det er også greit.

Ellers så er det jo egentlig bare dusj og "liten knapp på do" igjen, og den store knappen brukes jo for min del bare når det er nødvendig. Men jeg kan selvsagt minne resten av familien på det, aner jo ikke hva de gjør.

Så må jeg innrømme at det føles litt sånn "piss i havet". Tror dere sånne oppfordringer faktisk virker?

Vanningsforbud er jo en klassiker på sommeren, men det har jo lite for seg nå. :hehehe:


#12

C3PO sa for siden:

For meg er det bare økoprogrammet på oppvaskmaskinen som gjenstår. Det tar 3 timer, så det er derfor jeg ikke har brukt det. Blir ikke det rimelig dyrt i forhold til strømmen, eller trekker den mindre strøm?


#13

-ea- sa for siden:

Har ingen "liten knapp" på do, og stopper ikke vannet i dusjen mens jeg såper inn, men ellers passer lista på meg. I tillegg; husvask med bruk av vann utføres ekstremt sjeldent, bilen vaskes ikke på denne årstida, svært få blomster å vanne, og plen(vanner) har jeg ikke. :humre:


#14

Syrinx sa for siden:

Inviterer herved til eksotiske vannreiser på Sunnmøre.
Bill.mrk. Nedbørsfrie dager er bare SÅ 2021.


#15

Hondacrv sa for siden:

Det der lurer eg og på.


#16

veobra sa for siden:

Jeg tror den sparer både vann og strøm. Det er gjerne veldig dyrt og må spares på en annen måte enn vi er vant med.

Vårt eco-program bruker også tre timer. Det er ikke veldig aktuelt, må jeg innrømme. Vi har en hurtigvariant som bruker en time. Det kan vi teste ut.


#17

Synnemor sa for siden:

Dere kan trygt fortsette vannreisen videre nordover til Romsdal. Husk svømmeføtter!

Skjønner hvorfor det er tørt på Østlandet, for å si det sånn :p


#18

Fintdethei! sa for siden:

Og videre sørover til Bergen, kan man bare ta på redningsvesten og snorkel, og en herlig reise kan fortsette. Vi fyller godt på i dag!:D


#19

liefje sa for siden:

Jeg vil heller spare på vannet enn å opplevde det været som er i andre deler av Norge. Hilsen utvandret - med god grunn!!!


#20

Millen sa for siden:

Både på oppvaskmaskinen og vaskemaskin kan vi styre lengden på alle programmer. Jeg vasker ikke 60 vask på 4 timer når jeg kan vaske på underkant av 2 timer som minste tid.


#21

frukt sa for siden:

Det er jo bare kjekt med litt vær. :jupp: :knegg: Det savnet jeg faktisk da jeg bodde i England. Det var bare to årstider der.


#22

Input sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg lurer litt på hvor viktig det egentlig kan være når de ikke informerer dette gjennom andre kanaler enn media. :sparke: De kunne jo sendt ut en sms til alle mobiler som er tilknyttet basestasjoner i Oslo, f.eks.

Men vi gjør allerede alle tiltakene de anbefaler, så det er jo greit.


#23

Polyanna sa for siden:

Jeg lurer også på hvor viktig det er, når VAV er helt "jajja" for å avdekke og reparere vannlekkasjer i vannforsyningen. Tviler på at det betyr mye om jeg sparer en liter her og der, når det samtidig står og renner fra nettet, rundtomkring i byen.

akersposten.no/nyheter/vi-befinner-oss-mellom-barken-og-veden/19.7850?fbclid=IwAR0h-H59f-rqn56J2dBUEyByR_pnWJQhSwAbUaQ1p9o4vH5q8YvhX-GPjjA

Ja, og så saksbehandlingen deres generelt, da. :gal:

(Hele Ny vannforsyning-prosjektet er en skandale, de gjør uopprettelig skade på uerstattelige naturverdier, turer frem som de vil, og følger absolutt ingen påbud for å verne natur eller naboer, så jeg har generelt lite tiltro til noen ting de sier. :sur: )


#24

Anda sa for siden:

Altså, den saksbehandlingen der har vi også kjent på kroppen (og lommeboka). Naboen to hus bortenfor sprengte for å bygge, den ulovlige oppsatte muren til naboen i mellom reagerte med å lage hull i vanntilførselen vår. Vi fikk brev med pålegg fra VAV, måtte engasjere gravere og rørleggere selv og whatnot. (Og hele dritten kom på mange 100.000, med åresvis med krangel med forsikringsselskap(er) og naboen på toppen.) :gaah: Man skal være bra ressurssterk for å håndtere de greiene der, altså.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.