Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Garn til regnbuegenser?

#1

Floksa sa for siden:

Minsten ønsker seg hjemmestrikket regnbuegenser.
Jeg har lett litt etter garn, har strikket lue i Labbetuss fra Europris men det tror jeg klør?
Må ikke være ren ull. Trenger sikker ikke være ull i det hele tatt, men fint om garnet holder fasongen også ved bruk.
Helst klare fine farger. Enten garn som skrifter farge selv eller nøster.
Jeg er en lat strikker så pinne 5 er absolutt minste str.
Oppskrift skal jeg greie å finne, trenger bare en helt vanlig A4 genser som jeg strikket striper i.




#4

løve70 sa for siden:

Jeg mener at jeg har strikka tovede sitteunderlag av det garnet. Funka fint til det, men vil tro at det vil klø. Hadde nok ikke tenkt tanken på å strikke genser av det.



#6

Malama sa for siden:

Jeg strikka teppe til minstemor i kanui regnbue. Det er litt tynt til genser knskje? I alle fall på 5,5 vil jeg tro. Tepept er vel strikket på... hva er de en strikker nøstebarntepper på? 6?
DEt er relativt liftig

Men fargen er nydelige

tara-malama.blogspot.com/2015/09/hei-her-er-jeg-igjen.html



#8

Polyanna sa for siden:

Kan det funke med Malamas garn, dobbelt? Eller blir det ujevnt med fargene?


#9

Heilo sa for siden:

Jeg har tenkt på å strikke regnbuegenser i blokker, altså seks tykke striper tilsammen i genseren. Da skulle jeg ha brukt Rauma Finull i de fargekodene som Ysolda bruker i disse pulsvantene. ysolda.com/products/joy
Alternativt vil jeg tro at man finner nokså tilsvarende farger i Vams, da er du oppi i riktig pinnestørrelse også.

Edit: Ser at fargekodene ikke oppgis i oppskriften, men poenget er at Rauma Finull har mange fine klare farger som kan brukes til regnbue.



#11

Magica sa for siden:

Du kan jo bruke Vams også, det er masse fine sterke klare farger. Og da passer pinne 5-6. Men den blir grådig tykk og varm genser da.




#14

Floksa sa for siden:

Takk for mange gode tips!
Vi har sett på dem sammen og han ønsker seg klare farger, ca 2 cm tykke striper med svart mellom stripene.
Tror kanskje Rauma finull har de klareste fargene? De pulsvantene (pils tantene i følge stavekontrollen :lol: ) var veldig fine i fargen.


#15

Lhi-My sa for siden:

Rauma Finull er et fantastisk garn, jeg strikker masse av det, men skal du strikke det på pinne 5, må du ha dobbel tråd. Det er heller ikke spesielt slitesterkt. Jeg har nettopp sittet og heklet rundt ermekantene på to kofter jeg har strikket i Finull. Ingen av de er veldig mye brukt, men vrangbordene raknet. Det er jo et tynt, rent ullgarn, og det er jo det som gjør det så bra, men det er altså ikke særlig slitesterkt. Mange mener også det klør. Jeg synes ikke det, men jeg bruker jo islandsgarn rett på huden uten problemer også. Det bør uansett vaskes før plagget tas i bruk og mykner en del da.


#16

Floksa sa for siden:

Men nå fikk jeg en ide. Hva med å strikke en grå Mariusgenser og bruke regnbuegarn på mønsteret? Det kan jo fort bli veldig fint?



#18

Floksa sa for siden:

Den var skikkelig fin!

Er noe slikt vi har landet på. Blir melkekenseren til TINE tror jeg, i grått og med regnbuegarn. Usikker på om jeg skal bruke fargeskiftegarn eller kjøpe nøster og strikke striper. Skal innom min lokale garnbutikk å se hva han har.

Fant denne som viser hva vi tenker.


#19

Blånn sa for siden:

Jeg tror jeg ville brukt selvstripende regnbuegarn. Synes ofte det blir peneste når det er et mønster som skal skifte farge. Overgangene mellom fargene blir myke og naturlige.


#20

Floksa sa for siden:

Ja det tror jeg også. Men jeg har ikke funnet noe garn med de klare fargene til Pride regnbuen. Veldig mye fint regnbuegarn. Men fargene er ofte mørkere eller dusere.


#21

Svanen sa for siden:

Min datter strikket en Fanagenser i svart Rauma finull som bunnfargen og Kauni regnbuegarn til mønsteret. Den ble kjempefin. Dessverre tok hun ikke bilde før hun ga den bort.


#22

Floksa sa for siden:

Den nederste der er perfekt. Og egentlig det jeg skulle strikke. Men jeg finner ikke oppskrift på Marius pinne 5 med rundfelling?


#23

Lhi-My sa for siden:

Det finnes en modell som kalles Chunky Marius som strikkes på pinne 7 eller 8, tror jeg. Antakelig Sandnes garn, du finner den sikkert på nett. Mønsteret selges trolig kun sammen med garn, men det kan jo hende du finner noe passende.


#24

Lhi-My sa for siden:

Ellers vil jeg vel tro, uten at jeg har prøvd, at man med så tykt garn som pinne 5 ikke får med så mange av de tradisjonelle mønsterbordene siden garnet bygger mye mer i høyden. Da må du kanskje tenke litt annerledes med regnbuestripene. Tror jeg, jeg liker ikke så tykke pinner.


#25

Floksa sa for siden:

Sandnes garn har en på pinne fem som hadde vært perfekt. Men den er med isydde armer. Og det kommer ikke til å skje at jeg klipper i noe jeg har strikket :lol:
Fader at det skal være så vanskelig. Jeg har jo Marius boka et eller annet sted. Men jeg finner den ikke igjen :gaah:




#28

Pøblis sa for siden:

ER det denne du strikket og solgte til meg @Appelsin?

Den er utrolig fin, i så fall. Jeg elsker den!


#29

Pøblis sa for siden:

Forresten - er det lov å etterlyse noen som kan strikke for en - mot betaling i denne tråden?
:vetikke:


#30

Floksa sa for siden:

Helt greit. Særlig om du samtidig finner det perfekte regnbuegarnet. :raus:


#31

Pøblis sa for siden:

Vi har en ganske ny strikkebutikk i nærmiljøet her, og de har bla dette garnet. Gladeste fargene jeg har sett! :lykkelig:
strikkesalongen.no/collections/hip-wool-1





#35

-ea- sa for siden:

Kom til å tenke på at jeg hadde sett denne tråden, da Facebook viste fram regnbuestrikkebukse og genser.


#36

Floksa sa for siden:

:love:

Så utrolig fint!!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.