Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Utslitte klær

#1

Libra sa for siden:

Klær levert på søppeldeponier er utrolig forurensende, derfor er det fokus på å få folk til å levere brukte klær og tekstiler til gjenbruk. Men, forutsetningen er at klær som leveres ikke er utslitte.

Men, utslitte klær og tekstiler forurenser like mye som ikke utslitte klær. Jeg bruker mine klær til de er oppbrukt, så jeg lurer på hva jeg kan gjøre når jeg skal kvitte meg med disse utslitte klærne? Noen som vet?

Jeg har hørt at noen har startet opp med produksjon av isolasjon, laget av gamle klær. Men, jeg greier ikke finne ut noe om hvem eller hvor, eller om det er mulig å levere utslitte tekstiler noen plasser.


#2

Miromurr sa for siden:

Det var en sak om det i avisen her for ikke så lenge siden (bladet tromsø tror jeg det var), der ble det hevdet at de som produserer isolasjon av gamle klær forsøkte å få en ordning der fretex samlet inn utslitte klær også, for å levere dem til isolasjonsprodusentene. Skal se om jeg finner det igjen.


#3

Bergensis sa for siden:

Har høyrt at Freetex brukar usalgbare klær til å lage tepper til feks. katastrofeområder, men veit ikkje om det stemmer.


#4

Enhjørning sa for siden:

Her i bygda har Husflidslaget innimellom "fillesamling":
De samler inn utslitte tekstiler som de strimler opp for å lage ryer, lappetepper etc av.
Finnes det noe sånt i nærheten av deg, tro?


#5

Libra sa for siden:

Jeg finner ikke noen plasser hvor jeg kan levere det. Noen som vet om noen plasser i Trondheimsregionen?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.