Jeg elsker dhal - eller daal eller hva man velger å kalle det.
Jeg lager det ofte, så ofte at jeg ikke lenger følger noen konkret oppskrift, men etter at jeg fikke t spørsmål på en prikk, laget jeg en stor gryte, og da fulgte jeg (mer eller mindre) denne oppskriften: www.godt.no/oppskrift/7475/proev-indisk-daal-som-en-top-chef
Hva jeg bruker av krydder, avhenger av hva jeg har tilgjengelig. Sist hadde jeg ikke garam masala (tror den befinner seg på en folkehøyskole 1, 5 timers kjøring unna. :skuffet: ), men jeg hadde spisskummen og brukte litt (bare litt!) frisk chilli istedet for chilli-flak.
Jeg lager ofte en stor porsjon, og bruker gjerne hjemmelaget kyllingkraft.
Ettersom knerten ikke er særlig glad i linser, så serveres den med lårfilet av kylling hos oss. De stekes først, tar ut av panna og tilsettes igjen mot slutten av koketiden for å få varmen. Vi tre andre synes ikke at denne retten trenger kylling.