Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lettvint, billig og barnevennlig

#1

frukt sa for siden:

Matlaging er et ork for tiden, så jeg skulle gjerne hatt tips til noe enkelt og godt jeg kan lage til middag. Spesielt fiskeretter, for det blir det veldig lite av.


#2

Luftslottet sa for siden:

Røkelakspasta?

Kok opp pasta til den er ferdig. Hvis jentene liker erter eller brokkoli, kan du hive i erter eller brokkoli i kokevannet mot slutten. Når du heller av vannet på pastaen, tar du røkelaks i biter i en varm panne, steker det ørlitegrann til det bytter farge, peprer litt, heller på en boks creme fraiche, lar det putre bittelitt og heller det over pastaen og blander sammen. Ferdig.


#3

Malama sa for siden:

Superenkelt, ikke akkurt veldig sunnt, men barnvennlig i alle fall: Fiskepinner. Servers hjemme hos oss med potetmos eller nudler, og frossengrønnsaker varmet i micro. Mine liker blomkål og brokkoli, så vi har ofte noe i den retning Eller raspet gulrot.

Det er "Jaja, det er da MAT"-servering p dager da vi knapt har tid til å lage middag, og hakket bedre enn pølser i brød synes jeg. Har vi bittelitt mer tid lager vi heller større fiskestykker (fortsatt fra Findus frysedisken) til oss voksne. Fish and cris peller noe sånn

Gode fiskekaker er jo også enkel mat, kan servers som fiskeburger i burgerbrød med et utvalg av salat og grønnsaker (salat og raspet gulrot er en slager hos oss)


#4

frukt sa for siden:

Takk for forslag begge to. :)
Det er selvsagt bra om det er sunt, men lettvint og billig trumfer det akkurat nå.


#5

Polyanna sa for siden:

Fiskepinner er også fisk. :nemlig:


#6

Mex sa for siden:

Laksetaco - bare bytte ut kjøttdeig med laks
Fiskepinne wrap - kutt opp ønskede grønnsaker og salat, stek fiskepinner og varm noen lefser.
Fiskeburger - Grove hamburgerbrød, salat og fiskekake
Stekt laks med fullkornsris, grønnsaker og saus; Stek laks, kok ris, kok ønske grønnsaker (vi bruker som oftest bare en frossenpakke med brokkolibuketter) og så bruker vi Hollandaise saus (pose) til.


#7

Zulu sa for siden:

Skattekiste: Individuelle alufoliepakker med ønsket fiskefilet og grønnsaker (for eksempel gulrøtter, purre, sellerirot). Ha oppi en klatt med smør, en sitronskvett, salt og pepper, og la stå i ovnen i ca 20 min. Serveres med kokte poteter.


#8

Myria sa for siden:

All fisk er godt i wraps, f.eks. ovnsbakt laks + guacamole og grønnsaker. Ferdige fiskekaker i hamburgerbrød eller pitabrød. Terteskjell med fiskepuddingterninger og grønnsaker i hvit saus. Pasta med små fiskeboller i tomatsaus.


#9

frukt sa for siden:

Masse gode forslag, takk. :) Skal lage meg en liste med ulike middagsforslag.
Det må ikke bare være fisk altså. :ja:


#10

Trixie sa for siden:

På rema har de ferdig fisk i terninger i frysedisken, koster 30/40 kr. Jeg bruker disse i stedetfor kjøttdeig når vi lager taco. Vinn vinn.

Og ja: fiskepinner, fiskekaker og fiskegrateng. Fullkornspasta eller poteter av noe slag til og frossen grønnsaksblanding.
Meny har f eks fisketirsdag hver uke. Bruk også nedprisetdisken, mye bra mat der man kan fryse ned.



#12

millact sa for siden:

I går spiste eldste og jeg fiskegryte. Kjøpte en blokk torsk, billigpakke, fra Kiwi. Kuttet i terninger. Så hadde jeg oppi poteter i terninger, gulerøtter og purre samt en god dæsj meierismør, fiskekrydder og vann. Kokes på middels varme ca 20 minutter.

Mine to er glade i Toro gryterett, så det har vi i ny og ne.

Laks i form i ovn. Ris og grønnsaker til. Ingen av de er glade i saus, så det dropper vi. Samme med kylling, i ovn. Ris og grønnsaker til. Noen ganger har vi indisk kylling, glass fra Sarita og har nanbrød til.

I dag skal vi ha fiskeburgere i pitabrød med salat.

Lapskaus. Frossen lapskausgrønnsaker evt kjøp ferske og kutt opp. Kjøttpølsebiter oppi og flatbrød til.



#14

Pasta sa for siden:

Stekte fiskekaker med en salat med issalat, agurk, mais og fetaost rørt sammen. Også koker jeg makaroni til, siden ungene elsker det til fiskekaker.
Enklere kan det ikke bli og det smaker godt sammen.
Dette har vi stort sett ukentlig.


#15

apan sa for siden:

Vi har noen faste middager på vår oversikt som stadig går igjen på vår hverdagsoversikt:

  • Laks, ris og brokkoli
  • Fiskekake i pita med grønnsaker
  • Fiskekake i burgerbrød med grønnsaker
  • Pasta, Dolmiosaus og kjøttsaus; grønnsaker til
  • Pannekaker
  • Tomatsuppe
  • Blomkålsuppe
  • Pasta carbonara
  • Tikka masala med glass fra Uncle Bens
  • Lettsaltet kokt torsk med poteter og eggesmør

#16

løve70 sa for siden:

Enkelt og godt: pasta med salsicca (eller annen god,rå pølse), Jacobs pastasaus på glass (eventuelt Dolmio). Klem pølsene ut slik at de fungerer som kjøttboller.


#17

Blå sa for siden:

Da mine var små laget jeg pastasaus av brokkoli og fløte. Koker opp brokkoli og kjører den i blender og blander med matfløte. Pastagrateng med den sausen og kylllingbiter. Enkelt og veldig mild og god smak som mine likte i hvertfall.


#18

Frøy sa for siden:

En av favorittene her i huset er brokkoli og skinke pasta.

Kok pasta, mens den koker steker du brokkoli lett, tilsetter skinke og fløte samt kydder, lar dette koke til til fløten har blitt tykk og tilsetter den ferdig kokte pastaen.
Kan for variasjonen tilsette litt ost også i sausen


#19

Selma sa for siden:

Fiskeboller i hvit saus med poteter og revne gulrøtter er billig og barnevennlig

Rema har ferdig, fersk fiskegrateng fra Remas eget merke. Jeg tror det finnes lapskaus også i samme serie


#20

millact sa for siden:

Vår liste er omtrent identisk bortsett fra pasta carbonara.


#21

Floksa sa for siden:

Kald fiskekake på brødskive. Kan freshes opp med kaviar og persillekvast.
Varm fiskekake mellom to brødskiver.
Varm fiskekake i hamburgerbrød
Varm fiskekake i hamburgerbrød med grønnsaker (men da er vi over i gourmetsegmentet)
Jeg kjøper fiskekaker på datosalg og legger i frysen. Så der har vi nesten alltid tilgjengelig.

Filet av fisk, hvit saus fra pose laget litt tykk. I form med griljermel over. Også kjent som fiskegrateng. Vil du briljere har du litt makaroni og ost.
Serveres med hel gulrot og brødskive. Evt potet om du har god tid.
Pose med ferdig pytt i panne. Brødskive med speilegg til.


#22

apan sa for siden:

Ja, brødskive med karbonade og speilegg har forresten også vist seg å slå veldig an. Grønnsaker ved siden av etter smak.


#23

Malama sa for siden:

Jeg liker litt salatblader og tomat til. Men det er jo det jeg liker til det meste da :)


#24

millact sa for siden:

Omelett med rester fra kjøleskap, som skinke, ost, brokkoli og vårløk.

Hamburgere med hamburgerbrød samt noe grønt
Burgere med pommes frites eller båtpoteter.


#25

Syrinx sa for siden:

På matstart.no ligger oppskrifter på mange enkle retter. Steg for steg, siden det er bygd opp for nybegynnere, men for en som har svinga kniven og grytene noen ganger er oppskriftene veldig greie. En fin side for inspirasjon til enkle, barnevennlige retter iallfall.


#26

zinatara sa for siden:

Kjøttboller, pasta og pesto er veldig raskt og enkelt.


#27

Pelle sa for siden:

Koke pastaskruer, kutte pølser, en pose grønnsaksris, glass med pastasaus, røre rundt, strø på ost, ha på krydder. Gratinere i 15-20 min.


#28

Input sa for siden:

Ikke fisk, men denne suppa elsker alle hos oss. Den ser dyr ut hos kolonial, fordi der må man kjøpe 1 kg poteter, 6 epler og de har valgt en latterlig stor pakke med bacon.

Hvis harissa/tabasco og ketjap manis er noe du uansett har i skapet, er denne nudelsalaten også billig og god, og begge ungene mine liker den godt. Om ungene dine ikke er vant til sterk mat, ville jeg halvert mengden av harissa og ketjap manis og kanskje også ingefær. Men den er ikke veldig sterk altså. Kan ha kylling til om man vil det.

Vi spiser en del bakt potet, da kan alle velge selv hva de vil ha i. Jeg bruker mais, agurk og rømme. Ulempen er at det tar en del tid å steke.


#29

frukt sa for siden:

Så mange gode forslag, takk. :)


#30

Pelle sa for siden:

Glemte å si; Dolmio har en egen saus som er mer orange enn rød, den er ment for slik gratinering.



#32

Kanutte sa for siden:

Noe som tar litt tid å lage, men som kan hvile i kjøleskapet eller fryses: onigiri - japanske risballer: www.wandercooks.com/simple-onigiri-recipe/ Kan fylles med laks, tunfisk etc, serveres varm eller kald. Med kuttede rå grønnsaker kunne jeg vært fornøyd med å servere dette på en travel hverdag.


#33

Novla sa for siden:

Bakt potet er veldig populært her også. Tar som Input sier litt tid, men lite jobb. Vi bruker ferdigskåret smårettskinke og/eller stekte baconterninger, mais, rømme, smør/kryddersmør, ost og tomatbønner. (Man trenger såklart ikke alt hver gang, men her liker alle forskjellige ting, så da blir det sånn. :p)

Superenkel fiskemiddag: Laks pensles med ferdigkjøpt teriyakisaus og stekes i ovn, serveres med ris og edamamebønner.

God gammeldags seibiff i rømmesaus er jo også enkelt og billig: Stek sei, hold den varm i ovnen mens du steker litt hakket løk i fettet som er igjen i panna. Ha i en dæsj sennep og 1/2-1 beger rømme og spe med litt melk til passe konsistens, ha fisken i til slutt. Kokte gulrøtter og/eller brokkoli til. Ser ganske usexy ut :knegg:, men smaker nydelig.


#34

Input sa for siden:

Ja, det gjorde vi også før. Fordelen er at begge deler kan kjøpe ferdig, så det kan varmes bittelitt i micro om man vil. Mannen min og lillesøster (som nå tåler litt melk igjen) bruker blåmuggost i sin, mens jeg bruker av og til norvegia. Jeg synes også det er godt med blomkål til, men da blir det mer jobb, så det har jeg bare om vi har rester av blomkål. Stekt løk er også veldig godt i. Storebror spiser det forresten med kun smør. :knegg:


#35

Chablis sa for siden:

Grønnsakssuppe, har alltid vært populært her i huset, bruk de grønnsakene man vil og pølsebiter.
Pitabrød med diverse fyll
Ovnsbakt laks, grønnsaker og ris
Fiskeburger


#36

Isprinsessen sa for siden:

Fredagstaco med kidneybønner istedenfor kjøtt, valgfrie grønnsaker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.