Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lage mat i mikro

#1

frukt sa for siden:

Jeg har hatt mikrobølgeovn før, men har ikke brukt det så mye, og de har vært veldig enkle i forhold til den jeg har nå.
Har dere noen gode tips i forhold til hva den kan brukes til? Jeg har oppdaget hvor lett det er å lage omelett i omelettboksen til Tupperwear, og mug cakes har det blitt en del av.
Mikroen har i tillegg covection som jeg ikke forstår meg på. Har ikke bruksanvisningen, og finner den ikke på nett heller. Og hvordan får man den ren innvendig?


#2

-ea- sa for siden:

Hva er mug cakes?
Har bare en "vanlig" mikro - innebygd i kjøkkenet da jeg kjøpte her, ellers hadde jeg ikke giddet å ha det.

Det hender jeg lager noe superlettvint i den:
Biter av grillpølser (Gilde, de er de beste), sorte oliven, tomat, fetaost, kanskje slenge over et egg men ikke nødvendig. Og kanskje ost oppå.


#3

Isolde sa for siden:

Om jeg skal lage bare til meg hender det jeg lager full middag i tupperware sin mikro damper. Skiver av potet, biter av grønnsaker. Fisk eller kylling. Damper i 15min så er det ferdig. Den kan og koke pasta og ris.

Eldste koker nudler i mikroen. Fordi jeg ikke ønsker at de bruker plater når jeg ikke er hjemme. 3min i 2,5dl vann og så er de ferdig.


#4

Myria sa for siden:

Bakt potet går fort i mikrobølgeovn. Så kan du raske sammen noe topping mens den baker. :jupp:


#5

Magica sa for siden:

Havregrøt i microen lager jeg. Ellers rengjør man den med enten eddik-vann eller sitron-vann. Ha en bolle med vann i microen og kjør i 5 min. Vask med klut inni etterpå.


#6

frukt sa for siden:

Kake laget i en kopp i mikroen. Veldig greit når man har lyst på noe søtt,men ikke vil spise for mye.
coop.no/mega/oppskrifter/kaker/lag-en-mug-cake-pa-5-minutter/


#7

frukt sa for siden:

Takk for tips alle sammen. :)


#8

Malama sa for siden:

Vår lager havregrøt hver morgen, og popcorn innimellom og varmer og en og annen oppvarming av rester.... Så jeg bare henger her for tips.


#9

Appelsin sa for siden:

Hvordan gjør du det?


#10

Myria sa for siden:

Jeg prikker dem med en gaffel (hvis du glemmer dette risikerer du en poteteksplosjon) og baker på full effekt i kanskje 7-8 minutter (snu den etter halve tiden). Dette er for én stor bakepotet. Bakt i ovn smaker best, men til én person og når det skal gå raskt fungerer mikrobølgeovn utmerket.


#11

kamp sa for siden:

Nøttebrød (mandelbrød) men kan fint lage med annet mel også.

Så lager jeg meg også en type omelett med gresskar (de har det på Coop der du bor)


#12

Charlie sa for siden:

Fikk en sånn rød stoffpose til å lage bakt potet i mikro til jul, synes den er fin. Men prikke skallet, ja. Mulig det ikke trengs, men fikk den i gave.

Vi bruker mikroen mye, nesten daglig.

Dampe grønnsaker
Varme middagsrester (lager gjerne for mye med vilje, og pakker restene i en «porsjon», så man bare kan ta boksen i mikroen og ha middag)
Koke ris (i Tupperwares EasyRice. Det tar ikke kortere tid, men er mindre å passe på og blur bra resultat hver gang)
Barnet koker seg havregrøt
Barna lager mudcake
Smelte smør til baking o.l.

Har i det siste eksperimentert med å koke risgrøt i mikro/ EasyRice, og fikk nå sist et bra resultat. Må tas ut jevnlig og røre, og stoppe å koke i tide, det går kortere tid enn på pakka, og mindre melk. I min mikro.

Og popcorn, ja. Bruker ikke det noe særlig, lengre, men mye før.

Vasking - tallerkenen tas med i oppvaskmaskinen av og til, ellers koker vi en kopp vann noen minutter så det damper ordentlig og søl løses opp, og vasker med en oppvridd klut.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.