Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spisebord med plater

#1

millact sa for siden:

Vi må ha nytt spisebord. Vi er bare tre, men vi må ha et med plater så vi kan være flere. Finnes det noe til ok pris?

Tror Skovby er uaktuelt pga pris. Kan Jysk og Ikea ha noe?


#2

Syrinx sa for siden:

Samsø (Bohus), kan det være aktuelt?



#4

Blondie sa for siden:

Godt du spurte! Jeg planlegger nytt bord i fremtiden og synes det finnes mye rart. Egentlig vil jeg fortsette med retro-teak, men de blir for små. :sigh:


#5

star sa for siden:

Jeg har fra IKEA. Kjøpt brukt da vi flytta inn her. Så minst 12 år gammelt.


#6

Stompa sa for siden:

Jeg jakter litt selv, og synes både Bohus og Skeidar har mye fint i lavere prisklasse enn Skovby, både med og uten ileggsplater.


#7

Myria sa for siden:

Vi er veldig fornøyde med Lugano spisebord fra Fagmøbler. Det kommer i ulike tresorter og i to ulike lengder. Vi har det lengste bordet med maks antall innleggsplater, men for dere som er bare tre til vanlig holder det sikkert med det korteste bordet på 160 cm som kan ta to innleggsplater. Begge platene kan i tillegg lagres i selve bordet så du slipper å ha dem liggende et annet sted.


#8

Isolde sa for siden:

Hva med Røa fra Bohus? Eller form, der platene følger med.

Vi hadde planer om å gå for Form. Synes kanskje den var litt plastikk følelse. Vi er fire nå og det hadde passet fint. Men vi har planer om å bli minimum 5 og da måtte vi hatt platen i hele tiden.

Så enda vi på outlet og fant Skovby til halv pris og klarte ikke å motstå. Blir glad hver gang jeg sitter ved det.



#10

millact sa for siden:

Skal se på alt dere foreslår. Midt i pakking. Bordet jeg solgte hentes i morgen. Blytung og vanskelig (håpløst?) og få inn i leilighet siden det ikke kan bæres inn via terrassedør pga uteområdet fortsatt er uferdig. Så må kjøpe noe flatpakket rett og slett.


#11

Myria sa for siden:

Ja, helt enig i at dette er viktig når man velger bord med innleggsplater. Mye enklere å plassere stoler rundt bordet slik at alle får god plass. :jupp:



#13

star sa for siden:

Jeg har noe som ligner Rønninge fra IKEA, men mitt har ikke runde hjørner og runde bein.
Liker det Frukt linker til bedre ut fra bildene. For da får du ikke skjøten midt på bordet når du ikke bruker det.


#14

meisje sa for siden:

Det finnes en dansk. Skovby lookalike til ca halve prisen. Vet at izzicreo kjøpte av de, kanskje hun kommer inn i tråden.

Vi har jaktet på nytt spisebord og stoler i lang tid, men de bordene jeg likte ble altfor dyre syns jeg. Ditto med stolene. Til slutt kjøpte vi brukt bord og brukte stoler. Og er veldig fornøyde med det. Måtte behandle heltreeikebordet med voks, så litt jobb. Prisen på ‘ny’ spisestue ble under 4000 kr, og 4 timer jobb med behandling. Tok flere uker å finne et bord vi likte.


#15

IzziCreo sa for siden:

Det stemmer! Livin er merket og er et lite familiedrevet møbelproduksjonfirma i Danmark. Er veldig fornøyd med bordet. Jeg likte ikke bena på Skovby, og Ikea bordene ble ikke store nok. Bordet fra Livin kan bli drøye 5 meter med alle ileggsplatene, men er ikke for stort uten/til hverdags. Det kommer flatpakket, men velger du heltre eik, som vi har, så må du ha bærehjelp. Mange valgmuligheter i materialer og finish.


#16

Che sa for siden:

Det bordet som spoon linker til har et vennepar av oss. Det er veldig fint. Spørsmålet er om hva for dyrt er og da. Jeg drømmer om stressless sitt spisebord.

Jeg har større tro på kvaliteten til IKEA enn jysk i alle fall



#18

millact sa for siden:

Bohus hadde mange fine.


#19

Charlie sa for siden:

Spisestuebord er ofte veldig pent brukt og greit å få altfor billig på Finn. Kvalitetsbordene er så solide at de enkelt kan demonteres for transport uten problemer. Har selv et grisedyrt et, det er små beslag under så man bare knepper det fra hverandre. Stryn møbelindustri, som nå har gått inn i Tonning & Stryn

tonningstryn.no/produkt/


#20

millact sa for siden:

Har dessverre ikke funnet på finn. Får lete mer i morgen. Kjøper gjerne brukt.


#21

Drømmedama sa for siden:

Hvor stort må det kunne bli? Vi vil ha mulighet for 14 mennesker rundt bordet, 7 på hver langside, har i mange år hatt spisebord fra danske Livin og er veldig fornøyde med det. Kan bli veldig langt med alle platene i. På hytta har vi gått for bord fra Woodstory, kjøpt hos Møbelringen, også god plass til 14 på langsidene. God kvalitet, virkelig mange muligheter og valg, men til en høyere pris enn Livin. Eldstedatteren har forresten kjøpt Mellansel spisebord med tilleggsplater fra Ikea, mener de får plass til ihvertfall 10(kanskje 12), det ser også ut som et fint og praktisk bord.


#22

millact sa for siden:

Plass til f.eks 10 er greit.


#23

Shun sa for siden:

Hvis du kan kjøpe fra Oslo er det verdt å følge bruktbutikken Gamle danske på facebook.
Han har ofte gode og pene kvalitetsbruktfunn.

www.facebook.com/gamledanske


#24

Stompa sa for siden:

Jeg vurderer sterkt Skala 150 cm i eik fra Bohus. Liker at det ikke har beina i hvert hjørne, for det har bordet mitt i dag, og jeg synes det blir så voldsomt og tungt i uttrykket. I tillegg er bordet mitt 180 cm, og det trenger jeg/vi virkelig ikke til hverdags, bare noen få ganger i jula og ved andre anledninger der vi har mye folk på besøk. Så noe nettere og kortere med ileggsplater er det jeg er ute etter. Vil ha eik, men synes det er synd at alt av eik nå for tida er hvitolja. :nemlig:


#25

Toffskij sa for siden:

Vi er veldig fornøyd med IKEA Ekedalen. Bein i hjørnene er gull!


#26

millact sa for siden:

Er alle disse dere har foreslått lette å skru sammen?


#27

-ea- sa for siden:

Ja, er ikke alle møbler lett å skru sammen når man har en skikkelig drill og bits-sett? :p

Bortsett fra Jysk-møbler, forresten. Der kan man trenge en hjelpe-person til å holde (tvinge) ting på plass mens den andre skrur.

Universaltrikset er å ikke skru helt fast før hele møbelet er oppe og står.


#28

frukt sa for siden:

Ikeamøbler er stort sett enkle å skru sammen, bortsett fra karusell til hjørnekjøkkenskap. :gaah: Men man må være to om å få snudd et spisebord.


#29

Isolde sa for siden:

Enig med Jysk møbler er ubrukelig å skru sammen.

Vi kjøpte jo skovby bord på outlet. Det var derfor montert. Helt umulig å demontere igjen. De i butikken var usikker på hvor mye det var å demontere. Så måtte frakte der helt hjem og bære det helt opp og inn. 65kg


#30

IzziCreo sa for siden:

Ja, Livin er helt greit å montere.


#31

millact sa for siden:

2.5 timer i møbelbutikker i ettermiddag. Mye folk, få ansatte. Vanskelig å få hjelp. Der jeg fikk hjelp var det få varer på lager. Må sjekke mer på nett evt finn.


#32

millact sa for siden:

Fant masse annet enn hvitoljet eik, men mest det.


#33

m^2 sa for siden:

Vi har bord fra BOHUS som jeg er strålende fornøyd med.
Det het Stone da vi kjøpte det, nå heter det Elements, dette. Vi har 3 ileggsplater men bruker til daglig bare en. Det er godt og stødig, enkelt å sette inn plater, og du får plass til stolene «mellom» bordbeina så ingen sitter i utakt med beina.

Vi fikk både bord og stolene vi kjøpte (med velur, de kostet 700/st elns) på tilbud for to år siden.
Du kan velge tretype og fargebehandling i butikk.


#34

Gerbera sa for siden:

Elements fra Bohus er samme leverandør som Woodstory fra Møbelringen og Signature by Halvor Bakke (også Bohus)

www.kristensen.com/da/produkter/samarbejder/

Kristensen & Kristensen, dansk møbelfirma.

Vi har et Ancona, Ø130 cm rundt kjøkkenbord fra de, fantastisk håndverk og kvalitet. Vi valgte dessverre å bestille bordet uten ileggsplater, det angrer vi på, men vi har i tillegg et Skovby spisebord med ileggsplater, vi tenkte det var unødvendig med to...
vi skal bestille stuebord fra Woodstory, bare vi blir enige om farge.

Rundt spisebord er veldig hyggelig, og anbefales, spesielt hvis man er få rundt bordet. Vi er 4 til vanlig, som oftest 3, og kan fint sitte 6 stk rundt bordet hvis vi har besøk. Alle som sitter rundt bordet og skravler, kommenterer hvor hyggelig det er med rundt bord.


#35

Che sa for siden:

Jeg har lyst på rundt spisebord - synes det er innmari hyggelig å sitte ved. (vi har spisesofa, så det utgår nok hos oss, men hyggelig er det i alle fall...


#36

Stompa sa for siden:

Ja, tydelig at de bare stiller ut hvitolja eik siden det er mest i vinden, men annet kan skaffes.

Jeg har forøvrig bestilt Skala. Får det sannsynligvis i løpet av april. :jupp:


#37

Ellisiv sa for siden:

Vi har også Elements spisestue, og snart salongbord derfra også. (Kanskje til 17.mai - Leveringstider på møbler nå er helt vanvittige!) Vi har eik, med organisk kant. Kjempefornøyd med det! Det har ikke klaffer i midten, men endestykker. De parkerer vi under dobbeltsenga i gjesterommet når de ikke er i bruk. Ser at det kan være praktisk med ileggsplater, men det er da vanvittig mye penere med hel og massiv treplate uten splitt i midten da. :-D


#38

millact sa for siden:

Det ble et fra Skanmøbler som ble levert og montert. Lite å velge mellom i disse dager.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.