Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middag til familieselskap

#1

frukt sa for siden:

Jeg skal ha selskap neste helg, og aner ikke hva jeg skal lage. Men det må være forholdvis enkelt og ikke for dyrt. Vi blir muligens 14 personer.
Jeg tenker en gryterett for eksempel.


#2

Tjorven sa for siden:

Chilli con carne er godt og kan lages til mange.

Vi langtidskoker den med høyrygg, men det kan lages enklere og billigere med kjøtt/karbonadedeig.


#3

zinatara sa for siden:

En som var suksess her var taco orzo. Det er barnevennlig, veldig godt og ikke noe alle har smakt før. Jeg kjøper orzo på den internasjonale matbutikken, det er pasta formet som riskorn.
Jeg lager i trykkoker, men jeg tenker at man like godt kan lage i vanlig kjele, bare følge koketiden til pastaen og kanskje litt mer væske. Jeg har byttet ut oliven med mais siden et par av ungene her ikke er glad i oliven. Serverer med revet cheddar, vårløk, avocado, rømme og tortillachips.

www.365daysofcrockpot.com/instant-pot-cheesy-taco-orzo/


#4

frukt sa for siden:

Takk for forslag begge to. :)


#5

apan sa for siden:

Vi har ofte taco i sånne settinger.


#6

vixen sa for siden:

Vin eller ølgryte som er kokt lenge er godt og forholdsvis enkelt å lage til mange. Kan bruke ganske billig kjøtt dersom man koker det lenge. Men det kommer jo litt an på hva man skal også. Er det middagsselskap på kvelden eller mat bare for å møtes litt på dag i turtøy liksom. Hjemmelaget suppe med rundstykker er også billig og godt. Taco er forresten ofte brukt her også. Spesielt om det er flere barn.


#7

Charlie sa for siden:

Chili con carne - eller akkurat like gjerne chili sin carne, som blir rimeligere til mange (som kanskje er en faktor). Synes begge deler er like godt.

Serveres like gjerne med brød og/ eller ris. Kanskje noen du kjenner har en riskoker å låne bort, kjempekjekt til å lage mye ris, den passer seg selv (en av tingene jeg har anskaffet etter råd her inne).

Ellers kan man jo lage en ovnspanne med lasagne, shepherds pai eller fajitas tray bake

www.matprat.no/oppskrifter/kos/fajitas-tray-bake/

Er i gang med feijoada til i morgen

www.matvett.no/oppskrifter/feijoada-brasils-nasjonalresterett

Ellers synes jeg lapskaus er godt. Bruker gjerne lapskausgrønnsakene i frysa hos Rema1000. De koker til en veldig fin konsistens. Kjøtt etter smak, vi bruker mye pølselapskaus, men der er det mange muligheter. Evt også litt pinnekjøtt i den - på tilbud, for den delen.


#8

Magica sa for siden:

Vi hadde chili con carne i selskap for ikke så lenge siden, og da lagde jeg også noen quesidillas eller hva det heter, 2 vanlige tacolefser med litt ost mellom på steikepanna, delte den i pizzabiter etterpå.


#9

frukt sa for siden:

Takk for mange gode forslag. :)

Jeg lurer på hvor mye jeg bør lage til ni voksne og fem barn? :dåne:Må innrømme at jeg lener mer og mer mot å skippe middag og bare servere kaker. Det blir dyrt uansett,og jeg har ikke nok servise eller bestikk ... Og hvor mye skal man styre med å lage til bursdagsfeiring for seg selv.


#10

Turban Smukk sa for siden:

Hva med pølser? Det absolutt rimeligste og enkleste er vel wienerpølser og så kan du jo velge hvor mye tilbehør du vil ha. Det kan også spises uten servise/bestikk. Eller du kan ha engangsservise med barnebursdagstema. :)

Ellers er det jo helt greit med "bare" kaker.


#11

Malama sa for siden:

Jeg serverer ikke middag i min egen bursdag. Ikke i ungenes heller. (utenom minstemor, den dagen er mine foreldre til middag, men det er 25.12 og litt annerledes)

I min familie serveres ikke middag i bursdager. Det inviteres til kake og kaffi (og brus) og det er helt innafor.

Og engangs er helt kurant om du ikke har nok servise. Helt sant


#12

Lyppa sa for siden:

Kaker er nok i massevis for bursdagsfeiring. Påsmurte rundstykker fungerer også hvis du vil ha litt mer enn bare kaker.
I vår familie hadde ingen leet på et øyelokk om det ble satt fram engangsservise i tillegg til det man har.



#14

Tjorven sa for siden:

Det går helt fint å invitere i bursdag og bare servere kaker, men gi beskjed!

(Jeg var i bursdag til et av broderns barn i romjula og der har det alltid blitt servert mat først og kaker etterpå. I år ble det bare servert kaker, og jeg ankom sulten. Jeg er skikkelig dårlig på å spise meg mett på kake. :kvalm: Jeg kunne garantert sagt ifra, og tatt meg en brødskive, men jeg fikk meg liksom ikke til det.)


#15

tink sa for siden:

Bare kaker skal holde i massevis, men som Tjorven er inne på, fint å gi beskjed på forhånd.

"Velkommen til kaffe og kake!"
Kanskje du til og med kan få noen til å ta med en kake eller noe bakst?


#16

millact sa for siden:

Inviter til kaffe og kake, ja. Gjør det lettvint rett og slett. Det blir mer enn nok styr uansett med 14 stk. Og gjør som Ting sier, be om at noen lager noe for deg. Det gjør de nok gjerne. Så serverer du kaffe/te og mugger med saft.

Pengene du sparer bruker du heller på jentene og deg. Man må ingenting når man har bursdag.


#17

IOA sa for siden:

Vi hadde bursdagsselskap for eldste forrige helg, og serverte hjemmelagde vårruller og pølser med brød og lompe før kakene. Da kunne folk spise så mye eller lite de ville før kakene (dette var lunsjbursdag). Det ble ikke veldig dyrt, men jeg fikk masse skryt for vårrullene, og nevøene koste seg med pølser.


#18

Høns sa for siden:

Kun kaker er helt innafor, men avhenger sv tidspunktet. Inviterer man til kl 14 eller 15 er det perfekt. Inviterer du til kl 12 eller 17 er det større forventninger til mat.

Du kan event lage wienerpølser og lomper, regn to,5 pølser til hver så har du rikelig. Lettvint og ikke superdyrt.


#19

apan sa for siden:

Jeg tenker også bare kaker er ok dersom man sier fra først.


#20

veobra sa for siden:

Det viktigste er å møtes. bare kaker er velig bra. Boller eller vafler fungerer også fin som litt mer vomfyll hvis du vil ha noe som metter litt mer. Det er jo bare enklet hvos du allerde lager det en del, som så mye annet.

Vi har familiebursdager med pølser når vi er mange. Litt hakket løk til og et glass hakket sylteagurk så er det fest. Salat eller noe grønt hvis man orker det.


#21

Røverdatter sa for siden:

Pizzasnurrer sammen med kaker har vi ofte. Laget med et glass tomatsaus, skinke og ost.


#22

millact sa for siden:

Det er godt. De kan jo lages på forhånd og fryses. Du kan til og med bruke ferdig pizzadeig du bare ruller ut.


#23

Syrinx sa for siden:

Inviter til kakefest og gi beskjed om det. Sett eventuelt frem en skål saltsnacks (popcorn/potetgull/saltstenger/denslags), men det er slett ikke nødvendig.


#24

vixen sa for siden:

Det er helt innafor å bare servere kake ja. Eller ha vaffellag. På papp. Vi bruker jo sjelden å feire voksenbursdag med lag,men iaåfall er det mer stikk innom på en kaffe.


#25

My sa for siden:

Tacobuffet hvis det skal være mat. Ellers støtter jeg de andre, helt greit å bare servere kake. Pizzasnurrer var et lurt kompromiss.


#26

Polyanna sa for siden:

Jeg lager alltid lasagne. Populært hos alle, tror jeg. Salat til. Kan lages på forhånd.

Jeg beregner ganske rause porsjoner, for det går mye. 2 pk karbonadedeig på fem personer.


#27

frukt sa for siden:

Takk alle sammen. :)

Jeg er egentlig glad i bake og lage mat, men nå for tiden er alt et ork, og innimellom har jeg mest lyst til å avlyse hele greia, så jeg bør nok gjøre det så lettvint som mulig. Så enten bare kaker, eller kaker og pølser tror jeg. Får se hvordan humøret er når det nærmer seg.


#28

Syrinx sa for siden:

Gjør det så enkelt du kan. To bokser is, oppskåret banan, nonstop, peanøtter og sjokolade/karamellsaus er en "søtservering" som funker.

Jeg hadde storfamilien her i selskap i sommer og manglet som deg energi. Vanligvis er det full pakke med middag og opptil flere typer hjemmebakte kaker. Droppa middag og Toro var usedvanlig godt representert på kakebordet. Spilte ingen rolle, alle var glade og fornøyde likevel.


#29

Charlie sa for siden:

Helt fint å invitere til bare kaffe og kaker. Unødvendig å si «det blir ikke mat», si heller «dere er hjertelig velkomne til kaffe og kake».

Hvis det er økonomi bak det, ikke gjør noe mer enn du er komfortabel med, fordi du tenker noe «forventes». En kopp kaffe og et stykke kake er helt innafor.

Isbar som Syrinx foreslår er også flott. Hadde isbar for voksne en gang, de syntes det var helt topp. Det hadde jeg syntes, også. Da er det jo ingenting å «lage» i den forstand. Ha evt en pakke kjeks som tilbehør, så kan de som ikke har så lyst på is ta seg en kjeks.


#30

Malama sa for siden:

Ja, vi sier ikke at det ikke er mat, vi sier "inviterer til kake og kaffi", finker finfint. Hos oss dreiser det seg jo om at ikke annet er forventet heller da, og at vi pre-korona inviterer ganske mange, type ungenes tremenninger, mine tanter, tidvis en nabo eller tre, har vært godt over 20 her til tider. (De siste par årene derimot inntil 6 gjester, det er rent smått)


#31

amo sa for siden:

Kan du bake boller også smører du noen med brunost,hvitost og noen med skinke?


#32

My sa for siden:

Server fleskepølse! :jupp: :løsningsorientert:


#33

Karamell sa for siden:

Jeg laget lasagne med salat og brød til selskap i går, men vi var bare 6 stk da.

I bursdager har vi som regelbare kaffe, brus, boller og kaker, Men begge guttene mine har sen junibursdag så det hender vi griller pølser og burgere i tillegg der. Innimellom har jeg laget ulike langpannepizzaer og salat også.


#34

frukt sa for siden:

:knegg:
Kanskje det, hvis jeg får flere i dagens forundringspose.


#35

Syrinx sa for siden:

Hvis man "i alle år" har invitert til både mat og kaker er det greit å spesifisere at det blir "bare" kaffi og kaker synes jeg. Eller omvendt, hvis man plutselig går for full pakke og vanligvis serverer kaffi og kake uten middag først. Bittert å komme saltmett og overraskende få servert knallgod middag. :knegg: Erfaringsbasert.
Men familier er ulike og har dertil innarbeidet forståelse av hverandre, så ingen fasitsvar.


#36

frukt sa for siden:

Jeg gir beskjed om hva slags mat det blir ja. :ja:


#37

løve70 sa for siden:

Enig med de andre. "Bare" kaker er selvsagt helt ok, men fint å vite dersom du pleier å servere mat. Ikke kjekt å komme utsultet rett fra trening og måtte spise seg mett på kaker :erfart: :knegg:

Boller er jo fint. Lage dobbel porsjon. Halvparten kanelsnurrer og halvparten vanlige. Så kan du servere ost/skinke til de vanlige. Ferdigkjøpte små baguetter som bare varmes er billig og godt :)


#38

millact sa for siden:

Hadde kaffebesøk forleden, ikke bursdag, men for å treffes. Serverte Dajm iskake fra Hennig Olsen og kaffe.

Gjør det lettvint.


#39

GinaK sa for siden:

Vi har alltid middag. Alle vet det og det spises godt. Jeg vet det så beregner nok.
Alle er her i timesvis så vi må jo ha middag... kanskje de hadde gått før om det bare var kaker. Fillern, det har ikke slått meg.. haha.

Har laget mest av lasagne, salat og hvitløksbrød/baguetter. biff stroganoff med potetmos, en slags kyllinggryte med kokosmelk + +, ris og brød til, taco og lapskaus.


#40

frukt sa for siden:

Jeg kan jo lage kyllingsuppe eller oksehalesuppe. Det har jeg laget mange ganger så det krever ikke særlig med tankevirksomhet.


#41

Polyanna sa for siden:

Suppe er super mat! <3


#42

løve70 sa for siden:

Så absolutt!! Så kan du eventuelt slenge noen ferdigkjøpte baguetter/rundtsykker i ovnen til om du gidder.


#43

frukt sa for siden:

Må ha noe brød til for det er sikkert noen barn som ikke liker suppe.


#44

millact sa for siden:

Suppe er deilig!

Rema1000 har deilig foccacia med havsalt. Ligger i frysedisk eller i brødseksjonen.


#45

apan sa for siden:

Suppe og is. Evt en Torolangpanne i tillegg om du gidder. Det blir supert.


#46

Acino sa for siden:

Slår ett slag for familieselskap når jeg voks opp: Kaker, kjeks og ferdig smurte rundstykker settes frem samtidig. De som vil ha noe mat kan ta og de som vil hoppe rett på kake gjør det.


#47

frukt sa for siden:

Tror ikke jeg orker å smøre rundstykker til 14 personer, men ellers er det et godt forslag. :ja:
Det slo meg plutselig at jeg har ikke nok skåler og suppetallerkener til alle. Kan jo satse på at noen av barna ikke vil ha så klart.


#48

Polyanna sa for siden:

Eller be en gjest om å ta med seg noen hjemmefra. Eller servere i krus. Eller papp.


#49

Malama sa for siden:

Null strss for en gjest med mer innholdsrikt skap å ta med en stabel skåler (og evt skjeer) og ta med hjem for oppvask. det kan du fint be om. Det er antakelig din familie, basert på at det er din bursadg :)


#50

Syrinx sa for siden:

Suppe er også ypperlig å spise fra store pappbeger.


#51

Charlie sa for siden:

Hadde ikke syntes det var noe rart om en venn med lite utstyr/ begrenset økonomi spurte om hjelp til nok tallerkener. Har selv en som inviterer til årlig fest som har en ordning med en venn om å låne oppvaskmaskinen etter festen. De samler all oppvaska i en stor plastikkboks på festen, og dagen etter går de til vennene og låner oppvaskmsskinen og får en kopp kaffe mens de venter. Spør om hjelp. Folk synes vel det er hyggelig å kunne hjelpe, særlig om det er de som blir invitert. Det verste som kan skje er at de sier nei, det passer ikke. Da får man spørre en annen.

Alternativt servere noe man kan spise på en serviett.


#52

frukt sa for siden:

Takk for alle innspill. :blomst:

Jeg er ikke opplagt for tiden for jeg har surret veldig med tidspunkt og dato. Til kameraten min hadde jeg sagt at selskapet skal være i morgen, men jeg mente lørdag. Til familien hadde jeg sagt lørdag. Men så ble det litt fram og tilbake med søsteren min siden hun egentlig skulle jobbe. Men hun fikk byttet vakt så det ordnet seg. Men da faren min sendte melding og lurte på om det ble selskap på søndag svarte jeg ja. Og da han senere skrev at de kommer kl 15 på søndag svarte jeg at det var greit. Det var først da han ringte i dag at vi fikk oppklart den misforståelsen. Jeg var så sikker på at det var lørdag vi var enige om, så jeg måtte sjekke hva han hadde skrevet, og joda, det var søndag. Er're mulig. :dåne:
Nå håper jeg bare at jeg ikke gjorde masse feil på jobben i går. :neglebit:

Men nå blir det altså slik at søster med barn og samboer kommer lørdag, og kamerat med en jente han passer. Og mor, far og stemor kommer søndag. Så da ble det hele mye enklere, og jeg vurderer å lage pizzasnurrer. Det er nokså typisk meg at det blir mye fram og tilbake, og endring av planer. :knegg:


#53

ullmor sa for siden:

Jeg ville gått for suppe med rundstykker til. Eldorado sine er på tilbud på Joker nå. Sett frem smør.

Blomkålsuppe er enkelt, bare del opp hele blomkålhodet og kok med vann som akkurat dekker blomkålen (skjæres opp i mindre biter først) og mos/blend den når den er mør. Billigere og enklere blir det neppe. Eventuelle rester kan fryses.

Hvis du ikke synes det er nok, kan du sprøsteke bacon, pølsebiter eller ha spekepølse til.

Gratulerer med dagen!


#54

My sa for siden:

Kan jo være litt greit også, å fordele det over to dager.


#55

frukt sa for siden:

Enda mer frem og tilbake ... søsteren min ble skuffet over at ikke foreldrene våre skulle komme på lørdag. Barna hennes har ikke truffet de på nesten et år, og hun føler seg veldig nedprioritert. Så jeg har spurt faren min om han kan komme på lørdag allikevel. Så vi får se hva det blir til.


#56

frukt sa for siden:

Godt forslag. :ja:
Tusen takk!


#57

frukt sa for siden:

Blæh, angrer på hele greia. Er så lenge siden jeg har invitert til selskap at jeg har tydeligvis glemt hvor stressa jeg blir. Og med barna her føler jeg at jeg ikke gjør annet enn å rydde og drive konfliktløsning.


#58

frukt sa for siden:

Og jeg er så innmari ineffektiv, og prokrastinerer så til de grader. Det hadde ikke vært like mye stress om jeg bare hadde gjort litt mer husarbeid all den tiden jeg er alene her.


#59

vixen sa for siden:

Til nær familie som vet hva man sliter med kan man også sende en melding : Det ble litt mye for meg og jeg har nok med å fokusere på barna når de er her. Dersom noen kan kjøpe med litt kake og kjeks så setter jeg på kaffen og blander saft.


#60

Elise sa for siden:

Har du eventuelt en du tenker kunne kommet litt tidligere og hjulpet deg gjøre klart?

Jeg tenker du kanskje har litt høye krav til deg selv? Folk tåler at det ikke er striglet, de fleste synes det beste er å komme sammen, møtes og skravle.

Håper det ender med at dere får det skikkelig fint. :jupp:


#61

Gri sa for siden:

Det er ikkje eit nederlag å be om hjelp. Kunne det vore mogleg å få ei person som kan kome litt før, og kanskje også hjelpe til å gå borna i sving til å hjelpe. 10-åringar kan td. lage brownie frå pose.


#62

millact sa for siden:

Gå for pølser, lomper og pølsebrød. Det lager seg selv. Lag en posekake.


#63

frukt sa for siden:

For høye krav, ja absolutt. :sukk: Ikke så flink til å be om hjelp heller. Nå er alle gjestene opptatt med sitt uansett. Men det ble til at jeg laget pestosnurrer og pizzasnurrer. Og før det laget vi doughnuts, så baking har det blitt nok av. Sliten nå. I morgen skal jeg støvsuge og lage muffins. Jækla vanskelig å senke kravene tydeligvis.

Hvordan oppbevarer jeg snurrene til i morgen?



#65

Fintdethei! sa for siden:

Har du plass i fryseren, så fryser du de, og varmer i ovn i morgen. Ellers kan også fint legges i kjøleskapet og varmes i ovn.
For en fantastisk meny til selskapet. Gratulerer med dagen! Håper dere får en fin stund sammen!


#66

millact sa for siden:

Høres ut som deilig mat. Håper det blir en flott feiring av bursdagen din!


#67

Polyanna sa for siden:

Begynn dagen i morgen med å sette deg ned, lukke øynene og ta ti dype, gode pust inn og ut. Det går bra, dette.


#68

frukt sa for siden:

Takk dere. :)

Håper pizzasnurrene blir ok. Det ble muligens litt for mye fyll. :moreismore:


#69

millact sa for siden:

Bare godt!

La folk forsyne seg på kjøkkenet. Du trenger ikke engang dekke på. Sett frem glass og tallerkener bare.


#70

Turban Smukk sa for siden:

Eller bare glass og en bunke servietter.

Det blir bra dette, frukt!


#71

millact sa for siden:

Ja, enda enklere.


#72

My sa for siden:

Det blir bra Frukt, du er super! :klemme: Lykke til!


#73

Lyppa sa for siden:

Er det i dag du har bursdag, Frukt? I såfall Gratulerer med dagen:blomst:
Håper dagen blir superfin!


#74

GinaK sa for siden:

Det går så bra atte. Ta imot hjelp og si at det er litt sånn selvbetjening. Du kjenner jo alle så det er lov å slakke litt .

Gratulerer med dagen. Håper du får en fin dag med familien din. :)


#75

-ea- sa for siden:

Gratulerer med dagen, frukt. Første bursdag i egen leilighet! :heia::blomst:


#76

frukt sa for siden:

Takk for gratulasjoner. :) Fødselsdagen min var på tirsdag, men jeg liker best å ha selskap i helgen. Det gikk veldig bra selv om jeg var klar for å avlyse hele greia på forhånd. At jeg aldri lærer. :himle: Det er ingen grunn til å være sur og stressa.


#77

Fintdethei! sa for siden:

Well done! Finn frem denne tråden ved neste tilsvarende anledning, så ser du hvordan det gikk.


#78

frukt sa for siden:

Lurt. :jupp:


#79

My sa for siden:

Vel blåst Frukt! Og gratulerer med overstått bursdag! Husk at de er familien din, og alle vil deg vel. Sånn innerst inne. Ingen ønsker å stresse deg.


#80

Gri sa for siden:

Kjekt å høyre at det gjekk fint! Og gratulerer med overstått!


#81

frukt sa for siden:

Takk. :)

Nå som jeg har det ryddig og rent har jeg bestemt meg for å prøve å holde det sånn. Det vil føre til mye mindre stress tror jeg. Og det er jo mye enklere å bare sette skitne tallerkener inn i oppvaskmaskinen med en gang i stedet for å vente til det har hopet seg opp i vasken. :ja:


#82

My sa for siden:

Det tenker jeg også alltid, når jeg akkurat har ryddet. :knegg:

Men det er alltid en god plan! Jeg hater å rydde, og foretrekker å heller la være å rote. Så det hjelper å ha det ryddig i utgangspunktet ja.


#83

frukt sa for siden:

Jeg liker å rydde, men kan ikke fordra å gjøre rent. :humre: Men i det siste har jeg vært så tiltaksløs at det vokste meg litt over hodet, og da ble det vanskelig å komme igang.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.