Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tempur overmadrass - verdt pengene?

#1

Inagh sa for siden:

Jeg sliter endel med vondter i kroppen, og jeg kan våkne fler ganger om natta av at det verker både i armer og bein.

Overmadrassen vår, en god gammel sak fra Ikea, begynner å bli slutt ut, så vi trenger ny. Gubben vil kjøpe ny Ikeamadrass - mannen som kan sove hvor som helst, når som helst på hva som helst.

Jeg vurderer grave i sparebøssa og spandere på oss en overmadrass fra Tempur. Det koster ca en arm og et bein. Er det verdt pengene?

Hvis ikke, hva anbefaler O store Forum?

(Vi har tempurputer i dag - jeg er totalt avhengig av den.)


#2

Bobbelur sa for siden:

Jeg har tempurliknende overmadrass fra Ikea, og er godt fornøyd med den. :jupp:


#3

IzziCreo sa for siden:

Jeg bruker Tempurpute, og uaktuelt å bytte, men valgte å teste ut trykkavlastende overmadrass (og madrass) fra Ikea og har på ingen måte angret. Kjøper man madrass og overmadrass fra Ikea så har man 90 dagers returrett på begge (tror ikke det gjelder om man kjøper kun overmadrass). Så bor du i nærheten av en Ikea så kan det være verdt å teste ut kanskje?


#4

Karamell sa for siden:

JAAAAA, har hatt min i minst 20 år! Nå har mannen kjøpt seg en også. Yngste sønn vil egentlig også har, for han elsket sengen min da han var yngre. Men han har i det minste fått pute da. :knegg:


#5

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns Tempur overmadrass er verd pengene. Hatt to stykker de siste 25 årene, og de har vært veldig gode for ryggen min. Har kun hatt på min side, for mannen min vil ha vanlig madrass. Sønnen min har en «tempuraktig» fra IKEA, og er fornøyd med den, men den er veldig langt unna en ekte.


#6

Inagh sa for siden:

Takk for svar! Får ikke til å prikke dere, av uviss årsak, men ta en stor grønn prikk fra meg! :hjerter:


#7

Lhi-My sa for siden:

Jeg har billigvarianten, Wellpur, fra Jysk. Mener den heter T110 og jeg betalte vel 2500 for den en gang for et års tid siden og det er halv pris. Jeg har revmatisme og sover mye bedre med ordentlig overmadrass. Vi byttet ut en Svane overmadrass som også skulle være bra, men den nye er mye bedre. Mulig Tempur er enda bedre, men jeg synes denne er bra også. Vi har forøvrig en original tempur pute og en Jysk-kopi (av den dyre sorten) og jeg liker Jyskputa bedre, men mulig det er mine preferanser.

Jeg måtte bytte madrassen to ganger på Jysk fordi de to første var mindre enn den skulle være, selv etter noen dager utrullet. Det var en kjent feil og ingen problemer å få ny. Den siste fikk vi gratis levert på døra og den var i orden.


#8

Ine sa for siden:

Ja!


#9

trøtt sa for siden:

Tempur er verdt pengene og du vil ha ekte tempur. IKEA og jysk sine etterligninger kan ikke sammenlignes med ekte tempur. Men det er viktig at du velger riktig fasthet på tempurmadrassen.


#10

Niobe sa for siden:

Ok, da er vel jeg den eneste som ikke likte Tempurmadrass? Jeg hadd en kort stund da jeg var syk, men jeg er avhengig av å skifte stilling ofte, og Tempurmadrassen holdt meg som gissel. Jeg sov på ingen måte bedre eller hadde mindre vondt.


#11

Filifjonka sa for siden:

Nei, du er slett ikke den eneste. De fleste har nok IKKE Tempur. :) Men for oss som liker den så er den virkelig gull.


#12

trøtt sa for siden:

For myk tempur er helt forferdelig å sove i, synes jeg. Den må være fast slik at det går an å snu seg.


#13

Karamell sa for siden:

Den blir jo myk når det er varmt og steinhard når det er kaldt da. Jeg liker den best om vinteren. :knegg:


#14

nokon sa for siden:

Eg har kroniske smerter og er veldig glad for at eg kjøpte tempur overmadrass for 7-8 år sidan. Men eg har høyrd akkurat det som Niobe seier, frå andre. Og eg har inntrykk av at det er litt elsk/hat, enten funker det eller så funker det ikkje.


#15

Niobe sa for siden:

De som ga den til meg trodde jeg kom til å elske den, så jeg holdt ut noen uker ekstra for å se om jeg ble vant til den. Men nei. Men jeg var undervektig, hadde knapt krefter til å bevege meg, og hadde kroppsdeler som dovnet bort etter kort stund i samme stilling. Jeg var muligens ikke så lett å ordne madrass til.


#16

trøtt sa for siden:

Joda, men det er stor forskjell på de hardeste (som jeg ikke fikk lov til å kjøpe av den ansatte i butikken. Hun nektet plent for at en norsk person kunne sove på den, den var det nemlig bare folk fra India, som var vandt til å sove på gulvet, som kunne sove på :himle: ) og de mykeste. De hardeste er ganske harde selv om det er varmt, men du synker selvsagt noe ned i de siden det er poenget med tempur.


#17

kamp sa for siden:

Like ikke jeg heller..


#18

Karamell sa for siden:

Jeg aner ikke hva jg har siden den er så gammel, og mannen sier han kjøpte fast. Men selgeren hans sa det var madrassen under som var avgjørende for myk/hard den kjentes ut. Og det stemmer nok, for min kjennes hardere ut enn hans, selv om hans er helt ny. Jeg har nemlig hard kjerne, mens mannen valgte medium kjerne, da vi kjøpte seng fra IKEA for noen år siden. han angrer nå på sin myke kjerne, og det var bl.a. derfor han kjøpte Tempur overmadrass nå, pga vond rygg.


#19

Karamell sa for siden:

Forresten har jeg fått Tempur overmadrass flere ganger på sykehus når jeg har ligget lenge, bla. da jeg var høygravid, og det er på en måte IKKE det samme når den er pakket i tykk gummi først! :knegg: :klamt:


#20

Niobe sa for siden:

Sykehus-Tempur er fryktelig. Men på intensiven måtte jeg. Men da måtte de til slutt finne en fra barneavdelingen. :knegg:


#21

meisje sa for siden:

Jeg hater tempur og får ikke sove fordi madrassen formes etter deg,og da våkner jeg hver gang jeg bytter stilling. I tillegg er det vondere å bytte stilling fordi madrassen skal formes på nytt når man bytter stilling, og man sitter på en måte fast.

Men jeg har brukt tempursittepute på jobben, og vært fornøyd med den.



#23

meisje sa for siden:

Den øverste ligner på den jeg brukte, den hjalp meg mye. Jeg sluttet å bruke den fordi jeg fikk meg en sadelstol.


#24

Malama sa for siden:

Min eneste erfaring med tempur er fra sykehuset. Jeg var innlagt op barneavdelingen med en 3 uker gammel baby med rs. Jeg fikk seng siden jeg var i barsel. (skjønte aldri poenget. Men den var god å ha på dagen innså jeg da jeg natt to mistet den og fikk utdelt en madrass. For den måtte stå langt veggen på dagen, ingen mulighet til å legge seg nedpå. Og 3 uker etter fødsel. Syk selv og med en unge som fikk medisin hver 3m time og en som fikk hver 4. Time på samme rom (de tvsr derfor jeg mistet senga. Vi måtte være to der inne) og noen blodprøver og tilsyn innimellom så sov man jo ikke så mye.
. Da fikk jeg en tempur madrass oppå min andre madrass på gulvet. Og det var jo behagelig på sitt vis, men hele settingen var ikke sånn at jeg egebelig minnes madrassen så veldig godt.


#25

frukt sa for siden:

Fungerer ikke for meg. Jeg får stiv nakke og spenningshodepine. Men det får jeg av myke madrasser også.


#26

mina sa for siden:

Jeg er i motsatt ende av deg, overvektig (men sterk), men enig med deg.
Sover på Tempur overmadrass i feriehuset til mamma og pappa. Jeg kan ikke fordra den! :mad: Blir liggende i ei "dump", føles som at jeg nesten sitter fast. Sover, men ikke så veldig godt.

Mannen min elsker den madrassen og sover aldri så godt som når vi er der, så jeg tror også at det er litt hat eller elsk.


#27

Karamell sa for siden:

Av madrassen? Trodde det var mer puter som gjorde det? jeg får det av for høye puter.


#28

Bergensis sa for siden:

Både eg og 15-åringen opplevde det på samme måte. Rett nok var det tempur-etterlikning frå Jysk. Veldig fin om du ligger i samme stilling heile natta, helst på ryggen. Men om du turnar mykje på natt, og i tillegg helst vil ligge på magen, så fungerer det dårleg. Imponert over kundeservicen til Jysk. Eg fekk bytta overmadrassa etter ei knapp veke utan noko styr.


#29

Che sa for siden:

Jeg synes tempur er utmattende. Man er jo som svøpt inn i madrassen og må nesten ta sats for å få byttet stilling…


#30

Polyanna sa for siden:

Hvis du skal ha en overmadrass av litt tykkelse, så AVbefaler jeg felles madrass, hvis man har en mann som hopper og bykser i søvne, i hvert fall. :mumle:

Hva med tempur til deg og kjipmadrass til den gjerrige?


#31

frukt sa for siden:

For høy pute er ikke bra, men ikke madrass jeg synker ned i heller.


#32

Karamell sa for siden:

Jeg ligger helt fint på magen på min madrass. Men viktig med liten (Tempur) pute da.


#33

nokon sa for siden:

For min del trur eg det at eg ikkje beveger meg like mykje, med tempurmadrass og vektdyne er av betydning for søvnkvalitet, fordi mine kroniske smerter blir trigga av bevegelse.


#34

Filifjonka sa for siden:

Jeg sover aldri på magen, men snur meg mye fra side til side i løpet av natta. Aldri ppplevd følelsen av å sitte fast i Tempurmadrassen.


#35

Benzo sa for siden:

Grusom for min vonde hofte, som flere sier, følelse av å sitte fast i madrassen. Må liksom kaste meg rundt for å skifte stilling, og våkner jo da selvfølgelig hver gang.


#36

Inagh sa for siden:

Hm... Takk for alle svar. Ser det er litt delte meninger her.

Jeg har fått gubben på glid, men vi er blitt enige om at det kanskje er smart å besøke tempurbutikken i Oslo først og kanskje få prøve hvordan et er å ligge på en slik madrass før vi evt kjøper.

(Eneste som er moro med Ikea er jo å prøveligge sengene. :humre: )


#37

Wix sa for siden:

Jeg har tempurpute og er avhengig av den men trives ikke med tempurmadrassen på hytta til svigers. Av samme grunner som de andre her.


#38

Eia sa for siden:

Jeg har, som Lhi-My, "billigtempurmadrassen" Wellpur fra Jysk, kombinert med Tempurpute (som jeg elsker), og er kjempefornøyd med den.


#39

frukt sa for siden:

Jeg ligger på siden, og da skal det veldig lite til før det blir feil stilling for nakken.
Sov forøvrig på tempurmadrass en periode mens jeg var gravid, og da følte jeg meg virkelig som en strandet hval. :knegg: Den madrassen forsvant fort ut av huset.

Lurt å prøve flrst Inagh. :ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.