Jeg skal kjøpe inn en ny kjøkkenmaskin. Hovedoppgaven blir å elte deig, den bør også kunne vispe krem og røre kaker, men vi trenger ikke mye ekstra utstyr som blender og liknende.
Den må være stor og sterk, og gjerne stillegående.
Jeg skal ha Ankarsrum når min over 30 år gamle Electrolux Assistent kneler. Det er altså samme maskin, bare med nytt navn og litt fornya design. Elsker den! :elsker:
Jeg er fortsatt glad i Kitchenaid. Noen ganger har jeg tenkt at en Kenwood hadde vært praktisk i forhold til å lage større deiger, men Kitchenaiden duger godt til vår familie på 5.
+1 på Ankarsrum. Jeg elsker min litt, og du kan kjøpe ekstrautstyr etterhvert som du synes du trenger det.
Den er blitt mye dyrere det siste året, så om du har tid til å vente ville jeg lagt inn et søk på prisguiden for å få varsel om salg og tilbud.
Jeg er veldig fornøyd med vår Kenwood Chef XL Titanium. :jupp: Her var det også viktig at den taklet gjærdeiger. Kakerører klarer omtrent alle maskiner.
Dere er gode! Jeg har selv en Kenwood hjemme som virker helt fint, selv om den bråker da. Nå skal jeg kjøpe til noen andre, og den som står ansvarlig for betalingen snakker også varmt om Ankarsrum. Så da blir det den!
Jeg har kjøpt Wilfa Pro Baker for ikke så lenge siden. Veldig deilig med så stor bolle, den er mye større og hakket stødigere enn Kitchen Aiden som jeg har hatt i 15 år og bakt masse med. Baker endel brød med Ankarsrum på jobb, men blir aldri helt fortrolig med den.
Jeg synes ikke gjærdeig blir noe bedre i Ankarsrum, men kakerøre/eggedosis/marengs blir veldig mye bedre i Kenwood. Så jeg hadde gått for Kenwood igjen, om jeg måtte ha ny nå.
Jeg har også denne maskinen, og elsker den til gjærbakst og til kaker der smør og sukker skal mikses hvitt. Til pisking av mindre mengder eggehvite, kremfløte og annet er den ikke helt optimal, men det tror jeg ikke ankarsumen er heller. Da drar jeg opp den gamle kitchen aiden.
Jeg ser den, da blir bollen litt diger. Jeg har ikke plass til å ha både Wilfa og Kitchen Aid’en på kjøkkenet, så jeg har kjøpt en enkel håndmikser til små mengder visping.
Har Kenwood, en med kraftig motor, og liker den godt. Bruker håndvisper til små ting uansett. Det er enklere og jeg synes jeg har besre konteoll. Blir mindre oppvask også når jeg ikke bruker den digre bollen.
Jeg har heller ikke plass til 2 (eller har plass, men syns det blir så rotete), så den står i kjelleren og tas opp ved behov. Det er litt stress så tror jeg skal gjøre som deg, ha en liten enkel håndmikser i tillegg.
Kanskje trådstarter alt har kjøpt maskin, men om hun ikke har det så må jeg få lovprise probakeren litt mer. Maken til enkel maskin. Hiv alt du skal elte opp i bollen, sett på og alt går av seg selv. Blir utrolig bra brød, boller, pizzadeig (viktig for en pizzanerd) osv. Uansett hvor stor eller liten deigen er så går det av seg selv.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.