Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Caprese-risotto (vegetarrett)

#1

Tjorven sa for siden:

Jeg bruker FP som oppskriftsbibliotek. Denne retten kom med Godt levert denne uka og var veldig god. Og vegetar for de som er opptatt av sånt.

1 pakke cherrytomat
3 ss balsamicovinagrette
2 stk sjalottløk
2 fedd hvitløk
300 g risottoris
2 terninger grønnsaksbuljong
2 ss eddik (eplesider, hvitvin eller blank)
8-9 dl vann
2 ss smør
2 pakker pinjekjerner
100 baby leaf spinat
1 stk grønt eple
2 stk fersk mozzarella
Salt
pepper
olivenolje

  1. skyll og kutt cherrytomatene i to og legg dem i en skål. Vend inn vinagretten og krydre med salt og pepper.

  2. Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm opp en mellomstor kjele og ha i olivenolje. Stek løk og hvitløk til det er blankt. Tilsett ris, buljong, eddik og vann. La det småkoke i 15-18 minutter. Rør av og til. Tilsett smør mot slutten. Smak til med salt og pepper.

  3. Rist pinjekjerner i tørr panne i et minutt. Skyll spinat og putt i en bolle. Fjern kjernehus på eplet og skjær i tynne skiver. Bland alt dette. Topp salaten med litt olivenolje.

  4. Riv/skjær mozzarella i skiver, og server dette til.

De som spiser velger selv blandingsforhold mellom ingrediensene.



#3

Input sa for siden:

Savnet dere ikke parmesan?


#4

apan sa for siden:

Vi hadde også denne og den var veldig god. (Vi tok oppi parmesan vi da. Jeg syntes det var rart at det ikke var med).


#5

Tjorven sa for siden:

Joda. Vi puttet selvfølgelig også parmesan oppi, men det stod ikke egentlig i oppskriften. De tenkte kanskje at mozzarella var nok?


#6

Odelia sa for siden:

Takk, denne må prøves!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.