Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags belegg vil vi ha i trappa?

#1

My sa for siden:

Vi skal pusse opp trappa opp og gangen i 2.etg. Trappa har nå hvitt gummibelegg med flate "knotter", det vil vi ikke ha lenger. Men hva vil vi ha?

Huset er fra femtitallet, i ganske enkel stil, som "tåler" det meste, men på veggen i trappa og i gangen oppe er det trepanel, som nå er malt i en hvitfarge. Nå har jeg planer om å male den i en mørkere farge, og for øyeblikket leder fargen "Kalkoker" fra Jotun.

Men spørsmålet er altså hva jeg skal ha i trappa. Trappa svinger på seg, så trinnene er ikke rektangulære hele veien. Parkett, laminat og andre lignende produkt blir derfor vanskelig å få pent, siden det må skjæres til for å passe. Så jeg tenker ett eller annet belegg som er lett å tilpasse. Det bør ikke være veldig glatt, men det blir montert en antiskli-list ytterst, så det trenger ikke være voldsom friksjon heller, det bør være lett å holde rent.

Så hva har du i trappa, eller hva ønsker du at du hadde i trappa? Noen som har sett noe kult, eller har bilde av egen trapp med overflate du er fornøyd med? Jeg har jo ikke peiling på hva som finnes der ute.


#2

millact sa for siden:

Har teppe i trappen, fordi det var der da huset ble kjøpt. Det er i en praktisk farge som ikke viser skitt (ja, for det hender vi går inn med sko).

Du vil i alle fall ha noe som ikke er glatt, så dere ikke sklir.


#3

My sa for siden:

Ja, vi skal ha trappenese på kanten. Belegget vi har nå er slik at man ikke sklir. men ytterst på hvert trappetrinn er det ei trelist, som er malt i blank maling og slitt så den er litt rundet på kanten, så den er kjempeglatt. :skremt: Veldig skummelt hvis man tråkker litt for langt utpå kanten, særlig med ullsokker. Så vi vil ikke ha glatt belegg nei, eller i alle fall vil vi ha det motsatt, det glatteste innpå trinnet, og glimotstand på kanten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.