Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke epler til eplesyltetøy?

#1

Hyacinth sa for siden:

I høst laget jeg eplesyltetøy med ingefær (sykt godt!) av de sure eplene på søyleepletreet vårt. Jeg vet ikke hva eplene våre heter, men syltetøyet ble som sagt vellykket. :knegg:

Nå har vi spist opp alt, og jeg MÅ ha mer. Bruker det til alt. Jeg må kjøpe epler i butikken, men hva slags epler tror dere blir best å bruke til dette?


#2

Hyacinth sa for siden:

Tror kanskje det er suncats vi har. Uansett var de nokså sure. Treet vårt får lite sol.


#3

Strå sa for siden:

Tusen takk!! Jeg har lurt på hvilket epletre vi skal ha nyhagen vår, og her er svaret. Det burde jeg egentlig kommet på av meg selv, vi hadde et slikt i gamlehagen og de var innmari gode til både spising, epleskiver, syltetøy og safting.


#4

Strå sa for siden:

Jeg tror ikke jeg vet hva det heter, det ble kjøpt rundt årtusenskftet, pluss/minus 20 år.


#5

Hyacinth sa for siden:

Men har alle søyleepletrær samme sort epler? :undrer:


#6

Strå sa for siden:

Nei, det er ganske mange ulike, både i farge, størrelse, når de modnes og mere til så jeg. Jeg driver å blar gjennom hagearkivet mitt for å se om jeg finner hvilket det var.


#7

Strå sa for siden:

Og jeg har overhode ikke kommet inn på spørsmålet ditt i HI om hvorvidt det finnes butiklepler som egner seg til sylting på denne tiden av året. Der er svaret "ha'kke peiling".


#8

Hyacinth sa for siden:

Hehe. :knegg:

Jeg vet heller ikke hvilke typer epler som finnes i butikkene for tiden. Antar at jeg lett kan regulere sødmen med sukker, men er mer spent på konsistens og smak. Og innholdet av pektin.


#9

Magica sa for siden:

De har jo faktisk norske epler i butikken, jeg kjøpte det på bunnpris i dag. Kanskje noen norske epler sammen med de grønneste grønne vil kunne fungere?


#10

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg må gå og sjekke hva de har. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.