I høst laget jeg eplesyltetøy med ingefær (sykt godt!) av de sure eplene på søyleepletreet vårt. Jeg vet ikke hva eplene våre heter, men syltetøyet ble som sagt vellykket. :knegg:
Nå har vi spist opp alt, og jeg MÅ ha mer. Bruker det til alt. Jeg må kjøpe epler i butikken, men hva slags epler tror dere blir best å bruke til dette?
Tusen takk!! Jeg har lurt på hvilket epletre vi skal ha nyhagen vår, og her er svaret. Det burde jeg egentlig kommet på av meg selv, vi hadde et slikt i gamlehagen og de var innmari gode til både spising, epleskiver, syltetøy og safting.
Nei, det er ganske mange ulike, både i farge, størrelse, når de modnes og mere til så jeg. Jeg driver å blar gjennom hagearkivet mitt for å se om jeg finner hvilket det var.
Og jeg har overhode ikke kommet inn på spørsmålet ditt i HI om hvorvidt det finnes butiklepler som egner seg til sylting på denne tiden av året. Der er svaret "ha'kke peiling".
Jeg vet heller ikke hvilke typer epler som finnes i butikkene for tiden. Antar at jeg lett kan regulere sødmen med sukker, men er mer spent på konsistens og smak. Og innholdet av pektin.
De har jo faktisk norske epler i butikken, jeg kjøpte det på bunnpris i dag. Kanskje noen norske epler sammen med de grønneste grønne vil kunne fungere?