Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pulled pork og ...?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg har en pakke ferdigkokt pulled pork jeg må bruke. Men jeg er så lei av taco-style-middag, vi har det så ofte. Jeg vil ha sunn mat og ser for meg at den kan funke godt i en salat. Men så har jeg en kresen sønn. Det må han bare være, men han blir så sur når han er sulten.

Hva annet kan jeg bruke pulled pork til? (Ikke noe sloppey joe-greier heller, jeg vil helst ikke ha så mye brødmat. Gutten trenger noe grønt.)


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg hadde tenkt å foreslå å putte det i bao med sylta grønnsaker, men da blir det med brødmat.

Men jeg synes bao med pulled pork er veldig, veldig godt med hoisinsaus på.


#3

C3PO sa for siden:

For et klassisk venezuelansk måltid, med ris og svarte bønner. Gjerne med friterte skiver med matbananer.


#4

Myria sa for siden:

Du kan lage en slags pai, f.eks. blande kjøttet med ulike grønnsaker og saus og ha i en form og så dekke med potetmos og revet ost før det stekes i ovnen.
Eller hva med å bruke det som fyll i bakt paprika, som pizzatopping eller servere det med en god asiatisk nudelsalat,


#5

Hyacinth sa for siden:

Tjorven: Det høres veldig godt ut. Men jeg kan ikke spise brød (ikke som i vil ikke, jeg kan faktisk ikke) og guttungen ville bare spist brødet. :knegg: Det er det han lever på.


#6

Hyacinth sa for siden:

God ide!


#7

Hyacinth sa for siden:

Også godt forslag!


#8

banana sa for siden:

Jeg kunne ha spise det med f.eks. massevis av ovnsbakte grønnsaker - løk, rotfrukter, paprika ++.


#9

annemede sa for siden:

Vi har servert med coleslaw her hjemme.


#10

Señora sa for siden:

Lage en deilig suppe på grønnsaker, ha pulled pork oppi. Enten tomatbasert, eller ren grønnsakssuppe/kjøttsuppe. Minestronesuppe kanskje? Koke pasta ved siden av hvis du ikke kan/vil ha det i.

Eller ha lefse til andre og salatblader/hjertesalat til deg istedenfor lefsa.

Ha det oppå salat, gresk salat kanskje? Tzatziki til.


#11

Acino sa for siden:

Lag gryterett av det?
Eller ha i god, tykk tomatsaus med pasta til?


#12

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk, alle! :blomst:

Lefser og pasta går fint. Det er gjær jeg får ekstreme smerter av.


#13

Syrinx sa for siden:

Lefse, salat, coleslaw og gjerne en dæsj barbequesaus på toppen. Det er snaddermat.


#14

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg har gode lefser liggende. Men vi har hatt det så ofte i det siste. Og guttungen spiser kun lefse med kjøtt da.


#15

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns pulled pork er best med noe friskt til, og ikke brød. Coleslaw og båtpoteter.


#16

Nada sa for siden:

Vi pleier også ha det, gjerne i lefser med sylta rødløk til.



#18

Albertine sa for siden:

Jeg lager alltid cole slaw til, der jeg bruker ørlite mer eple enn oppskriften sier. Har ikke noe brød til i det hele tatt, og det er SÅ yummy!


#19

Niobe sa for siden:

En god mangosalat til. Mango, lime, rødløk, koriander, osv.


#20

Apple sa for siden:

Jeg pleier å ha risotto og grønnsaker til.


#21

Timar sa for siden:

Jeg pleier å kutte opp rå grønnsaker og sette på bordet før resten av middagen kommer. Da blir det spist, og ingen bryr seg om grønnsakene egentlig passer til middagen eller ikke. :)


#22

Hyacinth sa for siden:

Oppskrift på en god coleslaw uten majones?
(Eller kool-sla, som det egentlig heter (kuriositet). Uttales nokså likt coleslaw, det er vel derfor det har blitt nettopp coleslaw :knegg: )

Jeg lager ofte ulike former for kålsalat, men jeg bruker oftes dressing av eple- og ingefærsyltetøy, eller en eddikbasert dressing. Eller kanskje en vinaigrette. Sjelden vanlig coleslaw.


#23

Fintdethei! sa for siden:

Jeg bruker kesam, for jeg liker ikke majones.


#24

Hyacinth sa for siden:

Ikke jeg heller. Kesam synes jeg fort blir litt «tørt». Men jeg kan jo prøve. :)


#25

My sa for siden:

Tilsette olje? :bidrar:

Intrisert i tråden fordi jeg også vurderer pulled pork, tenker å ha det i hjemmebakte pitabrød (vi tåler gjær), og trenger tips til annet tilbehør.


#26

Myria sa for siden:

Jeg lager noen ganger en asiatisk coleslaw som er veldig god. Det er finsnittet kål, gulrot og vårløk blandet med en dressing av revet ingefær, finhakket rød chili, presset hvitløk, litt lime- eller sitronsaft, litt brunt sukker, ristede sesamfrø og litt olje. For en mer kremet dressing kan man vispe inn litt peanøttsmør også.


#27

løve70 sa for siden:

Jeg pleier bare å ha diverse salat, samt hvitløksdressing.


#28

liefje sa for siden:

Coleslaw til er godt, ja.


#29

Hyacinth sa for siden:

Jeg lager kålsalat nesten hele året, men jeg kaller det egentlig bare kålsalat. Ofte med rødkål. Coleslaw for meg er den tradisjonelle med hodekål og gulrøtter, samt majones.


#30

liefje sa for siden:

Hodekål og gulrøtter, ja. Og revet eple. Dressigen er majones og rømme ca 50/50 smaksatt med sitron, salt, pepper, sukker og gjerne litt fransk sennep. Nam.


#31

Hyacinth sa for siden:

Men du sier vel kool-sla, Liefje? ;)


#32

liefje sa for siden:

Ja, det gjør jeg. Kålsalat er noe annet.


#33

Hyacinth sa for siden:

Ja, men det betyr jo det samme. Det er der ordet coleslaw stammer fra.

Nå ble jeg veldig sulten. :knegg:


#34

liefje sa for siden:

Okei, da. Men foretrekker å kalle den kålsalaten med majonesdressinq, hvitkål, eple og gulrot for coleslaw og andre kålsalater for kålsalat. :happydance:


#35

Syrinx sa for siden:

Hvis man er skikkelig full er jeg ganske sikker på at coleslaw og kålsalat uttales 99% likt.
Et lite innspill fra bøgda bare.


#36

annemede sa for siden:

:grineler:


#37

My sa for siden:

:knegg:


#38

Albertine sa for siden:

Jeg skal prøve meg på en asiatisk vri på coleslawen i dag, inspirert av denne tråden. :jupp:


#39

Hyacinth sa for siden:

Ja, men det gjør jeg også! :D


#40

Hyacinth sa for siden:

:haha:


#41

My sa for siden:

Jeg så til min store glede at butikken selger poser med blanding av hodekål og gulrot, ferdig vasket og finkuttet. :happydance: Så da ble det jammen coleslaw her også, noenlunde sånn som liefje beskriver det (hvitvinseddik i stedet for sitron). Skal jeg kjøpe et helt kålhode blir mesteparten kastet, så det gidder jeg sjelden. Så takket være denne tråden ble det pulled pork i dag, med coleslaw, diverse annet valgfritt grønt, og hjemmebakte pitabrød. :nam: Takk for inspirasjon!


#42

Hyacinth sa for siden:

Mandolin er tingen, vet du. :) Da snitter du opp det du bruker hver dag. Men jeg måtte lære på den harde måten at jeg trenger mandolinhanske.


#43

My sa for siden:

Ja, men tviler på at resten av kålhodet holder seg til neste gang jeg har behov for kål, ca når jeg får lyst på fårikål en gang i oktober... :knegg: Jeg bruker det så sjelden at resten bare blir liggende. På samme måte som f.eks fennikel eller stilkselleri. Kjøper det, bruker en sjettedel i en bestemt matrett, resten blir liggende til det råtner og går i søpla.

#44

Hyacinth sa for siden:

Jeg har det også sånn med fennikel og selleristang. Spesielt fennikel. Verdens mest oppskrytte grønnsak.

Men kål (gjerne den røde varianten) kan jeg bruke daglig. Som salat til middagen. Blander inn det jeg har av frukt og grønt.


#45

My sa for siden:

Ja, jeg bruker fennikel i en fiskegryte som jeg lager en sjelden gang. Veldig godt der, men har ingen andre matretter jeg bruker det i.


#46

liefje sa for siden:

Fennikel er nyyydelig i tomatsalat. Bare tomater, fennikel og fetaost. Også dressing av god olivenolje og sitron, salt og pepper. Nydelig til grillmat eller annet kjøtt.


#47

Hyacinth sa for siden:

Jeg liker forsåvidt smaken av fennikel. Men jeg synes, nesten uansett tilberedning, at den oppleves veldig trevlete i konsistensen. Også hvis den varmebehandles/grilles. Urolig vanskelig å skjære i og å tygge.


#48

Nextlife sa for siden:

Ja!
Fennikel er så godt og så anvendelig. I tillegg til det lierfje ramser opp:
*I tomatsaus
Hakket i små biter og la koke med i sausen
*Karamellisert fennikel
Surr strimlet fennikel i smør til den er litt myk, ha på litt sukker og balsamico og surr videre i 10-15 min. Nydelig til kjøtt, fisk og topping på en god salat.
*I kjøttsuppe og grønnsaksuppe
*Kokt sønder og sammen og kjøres med stavmixer eller blender til purè.
*Jeg synes grillet sitron og stekt fennikel passer så godt sammen, både som tilbehør til en kjøttrett, sikkert også fisk, på hvit pizza i lag med potet og grillet paprika og rødløk, og i salat.


#49

GinaK sa for siden:

Vi har kun brukt pulled pork med tacotilbehør. Prøvd 2 ganger. Jeg synes det lett blir kvalmende og gjørmete. Tror ikke de andre synes det er noe mer enn greit..

Har latt den trekke i oppkokt vann i 20min. Rørt oppi en god dæsj BBQsaus og blandet godt. Jeg har brukt burgerbrød. Synes ikke noe om lefser.


#50

Pelle sa for siden:

Herreguuuud så mye god mat folk lager! Hvorfor er ingen av dere gift med meg?


#51

Fløyel sa for siden:

Pulled pork er godt sammen med Mac'n Cheese, så har du mye osterester i kjøleskapet er det bare å koke i hop makaroni og ost. Går du på google får du opp mange oppskrifter på dette.


#52

Tjorven sa for siden:

Fennikel er ikke helt min greie, men kål får bein å gå på hos oss. Det er jo godt til alt. Rester av kål er utmerket i wok.


#53

Nextlife sa for siden:

Jeg er som deg, og har funnet en mer spiselig versjon. :knegg:
Jeg er ikke glad i bbqsmak eller bbqgjørm, så jeg lager min egen rubb som er mer som hjemmelaget tacokrydder og tilsetter litt chilipaste og litt finrevet løk og gnir det godt inn i kjøttet. Steker som vanlig i ildfast form med lokk, lav temperatur og langtids.
Det blir et mye tørrere kjøtt, men samtidig mørt og saftig pga steker i egen kraft, og etter min smak mye bedre enn bbqvarianten. Så bruker jeg heller en god saus eller deilig dressing på.


#54

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes ikke heller de soggy greiene fra Tulip er veldig wow, egentlig. Men det hender mannen kjøper det. (Det er han som handler.) Pulled pork er iallfall bedre enn pulled chicken fra samme merke. Æsj.


#55

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg er ikke særlig glad i majones-basert coleslaw, så lager en med vinaigrette, sennepsfrø og koriander som er knallgod til pulled pork. :)

Hentet oppskriften herfra: kokkelering.no/coleslaw-i-to-varianter/

Coleslaw med vinaigrette
1/2 rødkål
1 sjalott- eller rødløk
1 gulrot
1 rød chili
1 ss sennepsfrø
2 ss olje
1 ss honning
2 ss eple- eller hvitvinseddik
2 ss hakket koriander

Finstrimle kål, gulrot, løk og chili
Varm olje i en panne på middels varme
Tilsett sennepsfrøene og la de surre til de popper
Bland oljen med sennepsfrøene, sammen med eddik og honning
Tilsett hakket koriander og bland dressingen med kålblandingen


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.