En her inne la ut en linsegryteoppskrift som inneholdt belugalinser. Jeg har googlet meg til at de faktisk eksisterer og at de er svarte. Men der stopper det. Jeg får ikke tak i det noe sted. Mannen min følte at jeg hadde bedt ham om å kjøpe en venstrehåndskopp da han (blant annet) var på internasjonalt matsenter og lette. Jeg mente at han ikke hadde lett godt nok, så i dag var jeg der selv. De ansatte så ut som spørsmålstegn, selv om de har mange hyllemeter med linser.
Jeg kjøpte noen som heter Urid Whole Black. Det er sikkert ikke belugalinser, men de er iallfall svarte. :knegg:
Hva smaker belugalinser i forhold til andre linser? Hvorfor bruker man disse, altså, har de en egenskap som er svært annerledes enn røde, gule, brune og puylinser?
De skal visstnok smake bedre enn andre linser, men jeg synes ikke de gjør det i veldig stor grad. :knegg: Men, konsistensen er litt «spenstigere», og ikke så «tørre» i munnen, om du skjønner hva jeg mener..! Men jeg kjøper bare GoGreen sine svarte linser på Mega/Obs, og liker dem veldig godt. De kan man også få til 10-kroners tilbud i blant!
Jeg leser på Et kjøkken i Istanbul (Vidar Bergum) at belugalinser minner om puylinser. De holder altså formen godt. Jeg vet ikke helt hva jeg har kjøpt i dag, da. :knegg:
Jeg kjøpte mine på Etikken (Trondheim) hvor de selger ulike linser ++ i løs vekt: etikken.no/
Jeg har en daal oppskrift jeg lager som skal ha belugalinser. Synes den er bedre med beluga enn med andre linser, men helst så er forskjellen (for meg) at magen min ikke tåler vanlige linser særlig godt mens beluga går bra.