Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Korfu mai/juni 2023 - tips og logg og?

#1

Strå sa for siden:

2023 er det min tur til å besøke Korfu litt mer enn en dag og uten å være nygravidkvalm. Derfor skal hele familien, dvs vi, avkommet, deres partnere og avleggere til Korfu samtidig pluss/minus litt. Vi skal dit før hetebølgene treffer og vi skal bo med gåavstand til stranda og til tavernaer. Jeg tenker helst nord, vest eller sør.

Kan du anbefale et område?
Har du tips til hvilken boleverandør (fant ikke bedre ord) vi kan bruke?


#2

Strå sa for siden:

Bakgrunnen er at jeg gjerne vil gi bort en forhåpentlig flott opplevelse til oss alle og at jeg gjerne vil se litt av Korfu uten å være kvalm og at vi faktisk har råd til å spandere turen.

Første planleggingsmøte er på søndag.

Har du tips til nettsteder eller arrangører som kan hjelpe oss med å finne sted og metode osv? Eller konkrete tips vi burde ta til oss?


#3

Strå sa for siden:

Panikken setter inn. Jeg kommer ikke videre. Jeg aner ikke om det finnes noe reisebyrå e.l. som kan hjelpe meg med dette. Trodde jeg var på vei og så satt jernteppet inn og nå bare surrer jeg.


#4

liefje sa for siden:

Har aldri vært på Korfu, men det er vel bare å søke bosteder på airbnb eller booking.com hvor en haug med kriterier kan spesifiseres før søk og så fly separat (husk å sjekke charter også, det er ofte de som tilbyr direktefly).


#5

Strå sa for siden:

Ja, sånn er det vel. Da må jeg se hva jeg finner nå.


#6

Strå sa for siden:

Takk til liefje, det var akkurat sparket jeg trengte for å få reakisert bestillingen. Vi havner på sør-vestkysten, i noe som heter Aquaris House på engelsk, i Agia Georios. To uker på Helten og meg, siste uke med tre barn og deres partnere og unger. Puh, det gjorde godt å få unna.


#7

liefje sa for siden:

Så bra. Jeg følte meg nesten litt dum som skrev bare sånne "opplagte ting", men noen ganger er det jo sånt man trenger for å komme i gang. :-D Det blir sikkert supert.


#8

Strå sa for siden:

Gosh. Nå er det bare tre måneder igjen og så er vi der. På sør-vestkysten, i et hus i en landsby nær havet. Jeg gleder meg sinnsykt. Så nå lurer jeg på: Hva gjør vi der? Bortsett fra å reise litt rundt, spise, bade, lage mat og være sammen? To leiebiler er bestilt.


#9

Strå sa for siden:

Jeg vet jeg er en skrotnisse når jeg blant bevarte turistbøker finner et lite, tyskt hefte med bilder og anbefalinger om Korfu, skrevet Corfu, fra 1982. Den gangen gikk russeturen ved hjelp av interrail fra Oslo til en av fingrene på fastlandet. Returen gikk via Korfu to uker senere. Inni omslaget står togtidene for etappene fra Korfu, via Brindisi, Innsbruck og København, til vi endte i Oslo, drøye to uker etter avgang.


#10

-ea- sa for siden:

Vet ingenting om Korfu, men syns du fortjente flere innlegg i tråden din. Er det tur for å feire rund dag?
Artig at du fant gammelt turisthefte. Se om du finner de samme stedene nå?


#11

GinaK sa for siden:

Gubben og jeg var i Agia Georios en uke på høsten i 2000. Vi bodde oppi krysset. Det er jo forhåpentigvis mer utbygd nå. Da var det en hovedgate derifra og ned til stranden og det var en koselig strandrestaurant der. Ellers var det veldig lite. Jo, det var et discotek i krysset. Men vi var forelsket og hadde bil og kjørte innom hver eneste lille strand på øya. Såå fint.

Googlet og det ser ut som at de ikke har utvidet veinettet der da?
Men de har nok flere overnattingsmuligheter nå.

Husker at vi dro hjem 1oktober og den dagen var det helt sykt med fønvind så all den løse sanden blåste bort så stranden var glissen og kjedelig. Vi satt på strandrestauranten og ventet på at bussen skulle hente oss og fikk masse sand i maten og i håret.

Sønnen min har vært der 2 somre nå. En kompis har hus litt oppi nord så de var der på russetur som 17åring og han og en kompis dro tilbake i fjor sommer. De var der i 4 uker og bodde 3 eller 4 forskjellige steder over hele øya og hadde det helt strålende. Leide airbnb.


#12

Strå sa for siden:

Neida, ingen dag å feire. Bare at vi av ulike årsaker plutselig var i pluss på kontoen. Da passer det bra å ta med alle ned på et tidspunkt jeg ikke dåner av heteslag. Men bra tips å prøve å finne de samme stedene vi var på i 1991.


#13

Strå sa for siden:

Gina K: Ad. Agia Georios så ble det valgt for mangelen av heftige fergeruter inntil kyststrips. Vi kommer nok til å både kjøre og busse litt rundt på Korfu også tenker jeg. Jeg har lyst til å se litt av nordsiden også. Østkysten er sikkert også fin, men tettere befolket.


#14

Mamari sa for siden:

Det er lenge siden jeg var på Korfu, men Paleokastritsa er magisk fint sted og også Sidari i nord. Vi kjørte rundt og opplevde skikkelig grisekjøring, men forhåpentligvis er det bedre idag. En nydelig øy som ikke er så altfor stor.


#15

Strå sa for siden:

Noterer meg Paleokastritsa og Sidari. Takk for tips. Det har totalt sett blitt mange tips i denne tråden. Om drøye to uker er vi der.


#16

Strå sa for siden:

Nå er vi her og koser oss glugg i hjel.


#17

Millen sa for siden:

God ferie, Strå. :klem:


#18

millact sa for siden:

Nyt ferien!


#19

Palmen sa for siden:

Kos deg masse på ferie, Strå!


#20

Strå sa for siden:

Takk for alle gode ønsker. Vi nyter i bøtter og spann. Bading, rusleturer. mat og litt turer. Jeg tror jeg skal sette sammen en rapport senere.


#21

Tjorven sa for siden:

Det hørtes veldig deilig ut. Nyt og kos!


#22

Strå sa for siden:

Jeg kan i hvert fall anbefale restauranten Avra Oceanos på stranda i Prassoda, vest, midt på. De tynne skivene med panert og fritert aubergin var himmelske. Landsbyen Pelekas lenger nord er også bra.


#23

Tjorven sa for siden:

Åh, jeg leser og gleder meg. Jeg reiser til en annen gresk øy i starten av juli, og gleder meg veldig til maten vi skal spise. Fritert aubergine, både stekt og grillet blekksprut, gyros, stifado, moussaka, pastisio, dolmades ... det er så mye god mat.


#24

Strå sa for siden:

Grekerne kan det med å lage mat. Serveringen er stort sett (veldig) bra i områdene vi har vært i hittil. Hos en håndtverker som lager redskaper o.l. av oliventre fikk jeg ting som sto på handlelista mi fordi det jeg hadde rett og slett var utslitt. Slikt kan bli det etter noen generasjoners bruk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.