Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Leppepomade som faktisk fungerer

#1

Tjorven sa for siden:

Leppene mine har vært krise ganske lenge. De trives ikke normalt sett om vinteren da det er kaldt ute og varmt inne. Det ble ikke bedre av en del måneder med munnbind. Og nå etter 10 dager med korona og munnpusting så må jeg gjøre noe drastisk.

Noen som har forslag til en leppepomade som faktisk fungerer?

Jeg er nå veldig lei av å ha svære sår på leppene mine, og de produktene jeg har forsøkt har hatt effekt i ca 10 minutter.



#3

Pamina sa for siden:

Jeg sverger til denne, eneste som fungerer skikkelig på meg og resten av familien. I tillegg er det lurt å drikke masse vann.


#4

frukt sa for siden:

Jeg synes Purelan fungerer best. Om man tåler lanolin da.


#5

IzziCreo sa for siden:

Aco sin lipbalm. Lyseblå. Fås på apoteket.

På nettene bruker jeg Carmex sin på tube. Veldig viktig å gi god fuktig over natten. Glemmer jeg det så merker jeg det godt dagen etter. Samme gjelder for hendene mine.



#7

Robyn sa for siden:

Jeg har brukt Carmex i veldig mange år og syns den er god. Den blir leppene myke og gode av uten at jeg blir avhengig av leppepomade. Etter en stund trenger jeg den ikke.


#8

meisje sa for siden:

Jeg er carmex fan som Robyn.


#9

sindrome sa for siden:

Ja!! Jeg har funnet noe som er helt supert!! Jeg får tørre lepper i sepember og det varer fram til april/mai. Vanligvis synes jeg at det meste hjelper når det er på, men det blir tørrere når det forsvinner fra leppene etter en stund. Men denn fra makeupmekka har gjort underverker. Det synes jeg også at lipgloss fra samme sted har gjort, men denne har vært den beste.


#10

Karamell sa for siden:

Selv veksler jeg mellom Carmex, en fra blå tube fra Clarins og en fra L`occitane kjøpt i trepack på flyplass (hvite tuber). Men jeg liker også salven fra Elizabeth Arden (8h) og god gammeldags Mentholatum. Den siste føles mest medisinsk, men har aldri prøvd den på åpne sår da ... :au:


#11

Myria sa for siden:

Jeg synes den beste er O'Keefe's Lip Repair. Stort pluss at den sitter på lenge og selv om jeg drikker eller spiser. Ser så mange andre som drar fram leppepomade igjen og igjen for å påføre på nytt, og det er greit å slippe.




#14

Syrinx sa for siden:

Mentholatum her også. Salve, ikke stick. Som Karamell sier kan den kanskje være heftig på åpne sår, men jeg har ikke funnet noe som kan måle seg for fuktighet iallfall.


#15

Linella sa for siden:

Enig. Jeg har ganske mange forskjellige etter å ha prøvd meg frem, og denne skiller seg virkelig ut i positiv retning.


#16

Lavender sa for siden:

Sverger til Cicaplast og Burts Bee med beewax til bruk om natten. Og en fra Bobbi Brown på dagtid, en liten rund blank boks jeg ikke finner lengre.


#17

Niobe sa for siden:

Cicaplast fra La Roche Posay. Og så bruker jeg den fra Elisabeth Arden når det ikke er så ille.


#18

Pøblis sa for siden:

Jeg bruker denne:

Den er nydelig når den har ligget i bukselommen og er kroppstemperert.


#19

apan sa for siden:

Jeg sverger også til Aco fra apoteket. Har sånn 4-5 stk og kjøper helst på 2 for 1.


#20

Fløyel sa for siden:

Eight hour fra Elisabeth Arden.



#22

Musemus sa for siden:

Mentholatum. Den grønne på apoteket.


#23

Nera sa for siden:

Decubal Lips&Dry Spots balm. Lukter ingenting, og er sånn passe tykk og seig så den holder en stund. Jeg er allergisk mot lanolin, og grøsser av tanken på mentol osv på tørre lepper.

Datteren med eksem sverger til Aco/Cosmica i lyseblå versjon.



#25

Pingis sa for siden:

Jeg er ganske lat, og siden jeg alltid har locobase repair i huset for å redde tørre vinterhender, så bruker jeg like gjerne det på leppene også. Funker veldig fint.




#28

Dragen sa for siden:

Blistex. Selges på apotek, og selges billig på Europris. Veldig bra, spesielt mot munnsår.


#29

Lhi-My sa for siden:

Jeg har en datter som nå nylig har fullført 5,5 mnd ankebehandling med Isotretinoin. Dette tørker ut alt på kroppen og hun har hatt helt ekstremt tørre lepper, blant annet Hudlegen anbefalte La Roche Posey Cicaplast. Hun har testet veldig mange andre også, men dette er den eneste som faktisk har hjulpet.


#30

safran sa for siden:

Samme her.


#31

Lhi-My sa for siden:

Jeg glemte å skrive at jeg også liker Aco. Jeg har generelt ganske tørr hud og en del eksem, men etter å ha sett på datteren min hva ordentlig tørre lepper faktisk er, innser jeg at jeg overhodet ikke er i nærheten av å ha ordentlig tørre lepper. Aco fungerte overhodet ikke på datteren, heller ikke Blistex, Carmex og alt det andre «vanlige» vi prøvde. Vi har brukt en formue på leppepomade og fuktighetskremer det siste halve året og fasiten for hennes del ble La Roche Posey Cicaplast leppepomade, La Roche Posey Effeclar H ansiktskrem og Canoderm til kroppen pluss diverse dråper for tørre øyne, vaselin for tørre neseslimhinnen osv. Men da snakker vi altså ekstremtørr over alt.


#32

Tjorven sa for siden:

Jeg mistenker at jeg er i kategori med datteren din. Det er ikke sånn at jeg får vanlige munnsår, men at huden på leppene rett og slett bare fliser seg opp og faller av og skaper sår. Så jeg går rundt med blodige arr på leppa mye av tiden. Det snodige er at det bare skjer på underleppa, mens overleppa er helt fin.

Jeg har prøvd mye av det som nevnes i denne tråden allerede uten at det hjelper nevneverdig, men jeg får forsøke meg på La Roche Posey Cicaplast.

Men tusen takk for mange gode tips på produkter jeg ikke har forsøkt. Det er desidert verst nå om vinteren, så en del av de andre tipsene er sikkert gode nok til vår og sommer.


#33

Hyacinth sa for siden:

Har du hørt med Therese Johaug?

(Sorry, klarte ikke å dy meg… :sparke: )


#34

liefje sa for siden:

Sukkerskrubb!! Ta hvilken som helst leppepomade og smør på tykt sammen med litt sukker som en skrubb. Gjør underverker og er det eneste som hjelper meg når leppene er tørre.



#36

Muskat sa for siden:

Den samme bruker jeg, eller den heter Lip Repair & Protect og har spf 15. Den sitter lenge og er helt super. Definitivt en favoritt!


#37

Karamell sa for siden:

Det høres vondt ut på åpne sår, altså.


#38

Karamell sa for siden:

Ja, og så tror jeg du må bruke solfaktor, også om vinteren, på leppene.


#39

liefje sa for siden:

Ja, har man åpne sår, bør man vel ikke bruke dette, men på tørre og sprukne lepper, funker det fantastisk bra.


#40

safran sa for siden:

:fnise:


#41

Einhyrningur sa for siden:

Fillers. Restylane Vital Skinbooster. Livet mitt ble MYE bedre.


#42

Timar sa for siden:

Ah, jeg husker den tråden! Så godt at du fant en god løsning!


#43

Teflona sa for siden:

Samme som Pamina. Helt avhengig.


#44

Madicken sa for siden:

Purelan. :nemlig:


#45

Strutsen sa for siden:

Jeg sverger til Burt's Bees Lip Balm Beeswax, naturell. Jeg har prøvd flere ulike merker - også av den svindyre sorten, men det er denne er den som fungrer absolutt best. Yngstemann har til tider lepper slik som du beskriver og når han da bruker denne, går det bare noen dager, så er han mye bedre.


#46

Ru sa for siden:

Jeg har, i følge Knøtteliten, en halv million av Rituals sin Repair eller hva den heter. Den grå.
Ellers bruker jeg bare vanlig vaseline. Jeg tåler fint lite av annet, fordi jeg har atopisk eksem rundt munnen.


#47

Beckett sa for siden:

Utrolig salven. Den er faktisk utrolig - til tross for dustete navn og kjipt design.
Den har reddet mine håpløse lepper, som ofte sprekker opp. Nå kliner jeg på salven hver kveld gjennom vinterhalvåret, og har ikke noen problemer lenger.


#48

Miss Norway sa for siden:

Carmex.

Og å drikke mye vann; dvs fukte fra innsiden. Nå som jeg er blitt eldre er flasselepper blitt en hangover-greie; dagen derpå får jeg nå helt ekstremt tørre og stramme lepper.

Husk å bruke en leppepomade med solfaktor i dagslys.


#49

Dali sa for siden:

Denne dukket opp da jeg søkte etter en effektiv salve til leppene til yngste. Nå har jeg notert alle tips, og er klar for seriøs salve-shopping.


#50

him sa for siden:

Det er jo faktisk en veldig god ide! Fordi, hvis dette er underliggende hudproblem. Noe det faktisk høres ut som - fordi hun bare har det på underleppen. Du kan få tørr hud av for lite væske, men da er det "all over", samme med at du får tørr hud fordi luften er tørr og "suger væske" ut av leppene.

Men bare på den ene leppen, hmm? Godt mulig du må på noe mer medisinsk :)

(Ellers er regelen: Hvis det er tørr luft som gjør at du "lekker" fukt, smør med fett, vasilin og lignende. Da "forsegler" du huden mot omgivelsene. Er det innenifra og ut - fukt. Begge deler. Først fukt, avvent, ha på fett. Eller snegleslim hvis du skal være trendy :humre: )


#51

IzziCreo sa for siden:

Jeg har nå testet ut Elizabeth Ardens 8 hour-serie og det er det desidert beste jeg har benyttet meg av både på lepper og hender. Bruker den runde boksen med leppepomade og nå på høsten måtte jeg over på den intensiv pleiende til hendene. Som det funker!


#52

Malama sa for siden:

Om ikke annet minnet tråden meg på at jeg skal prøve utroligsalven, har en liten testboks vi fikk tilsendt sammen med noe tøybleier en gang tror jeg det var,, på hendene til minste på dagtid (på natta er et kortison, feit krem og hansker, men det fungerer så dårlig på skolen)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.