Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan bidra med hjelp til ukrainere

#1

Hyacinth sa for siden:

Mulig dette allerede er blitt diskutert her inne, men jeg har ikke lest noe om det.

Jeg føler meg maktesløs rundt det som skjer i Ukraina, og jeg har et veldig behov for å kunne være til en eller annen form for nytte. Hvordan kan man best hjelpe? Setter pris på tips i tråden hvis noen har linker eller andre forslag til hvordan man kan bistå med en eller annen form for hjelp. Og behovet vil sannsynligvis endre seg i tiden framover også.


#2

Maverick sa for siden:

Jeg vil tro den mest effektive hjelpemetoden for oss her på berget er å økonomisk støtte for eksempel Røde Kors og andre humanitære organisasjoner som er tilstede i Ukraina med nødhjelp.


#3

Hyacinth sa for siden:

Det stemmer nok.

Mannen snakket i går om at det var innsamling av soveposer og dyner i Haugesund. Nå kommer vi oss ikke dit med det første, og jeg har heller ikke undersøkt hva dette er for noe, men det føles liksom litt «konkret» å gjøre noe fysisk. Men det er jo ikke alltid at det er det som hjelper mest.


#4

Madicken sa for siden:

Dette, og i tillegg dukker det sikkert opp ad hoc-hjelpetråder på Facebook eller rundtomkring.


#5

Blå sa for siden:

Både Flyktningehjelpen og Røde Kors er tilstede i Ukraina og å gi penger til dem er sannsynligvis den beste måten å hjelpe på.


#6

Niobe sa for siden:

Vi kjenner noen som har drevet hjelpeprosjekt i Ukraina i mange år. De samler inn klær og andre nødvendigheter i nærheten her, og sender jevnlig ned til Ukraina. De har også Vipps. Jeg kan sende lenke på pm, om du er interessert.


#7

Karamell sa for siden:

Hvilke hjelpeorganisasjoner regnes som "best og mest effektiv" mtp at mest mulig hjelp og penger kommer frem?


#8

Hyacinth sa for siden:

Ja takk.


#9

Nenne sa for siden:

SOS barnebyer er blant dem som bruker minst på administrasjon, i hvert fall var det sånn for noen år siden da det ble gjort en stor undersøkelse av dette.

Vi har ett av tre fadderskap som "katastrofefadder", altså at pengene går dit de trengs mest i kriser, ikke til et spesifikt fadderbarn. De var også kjappe på ballen og sendte ut SMS-er i går med spørsmål om ekstrabidrag til bruk i Ukraina.

Men alle de store hjelpeorganisasjonene er skikkelige sånn jeg har skjønt det. Enten det er Unicef eller Røde kors eller andre.



#11

Señora sa for siden:

www.thk.no/ stiftelse som har hjulpet Ukraina i mange mange år. Dette er kanskje de som Hyacinth nevner.


#12

Heilo sa for siden:

Jeg vet ingenting konkret om Ukraina, men jeg vet en del om nødhjelpsarbeid i plutselige kriser generelt.

De store organisasjonene som Røde Kors og Redd Barna har mye kunnskap og ekspertise, og store byråkratier. De kan feltet nødhjelp, og ofte, men ikke alltid, har de også lokale organisasjoner som gjør at de har lokal kunnskap. Fordelen med de store organisasjonene er at de får ting gjort, ulempen er at det kan være tungrodd, og at det brukes mye penger på organisasjon og byråkrati. De har også en stor ledelse, relativt høye lønner osv, alt som følger med å være internasjonale profesjonelle organisasjoner.

Mindre organisasjoner kan snu seg raskere, de bruker mindre penger på byråkrati og hvis de har lokal kunnskap kan det være svært verdifullt. Til gjengjeld er de ikke nødvendigvis eksperter på nødhjelp, har ikke etablerte rutiner og det er muligens også større risiko for useriøse aktører.

Hvis jeg hadde konkret kjennskap til lokale aktører som jeg stolte på og visste jobbet godt på bakken i en nødhjelpssituasjon tenker jeg at det er vel anvendte penger å gi til dem. Hvis jeg ikke hadde slike kjente lokale aktører ville jeg heller gitt penger til en større etablert organisasjon.

Leger uten grenser har i en del situasjoner (bl.a. andrejuledagstsunamien i Sør-Asia i 2004) gitt beskjed om at de ikke ønsker mer penger til den gitte katastrofen fordi de ikke har kapasitet til å bruke mer enn de alt har fått. Det synes jeg vitner om en seriøsitet som gjør at jeg ofte har valgt å gi penger til dem i ettertid også.

Penger er nesten alltid smartere enn ting - enklere å transportere, enklere å sikre at man får tak i akkurat det som trengs i en gitt situasjon, og dersom det finnes et lokalt marked å handle på er det bedre at man bidrar til å stimulere/opprettholde dette enn å frakte inn varer utenfra. Men nødhjelp gis vel også ofte i form at ferdige pakker som de store hjelpeorganisasjonene har store lager av. (Tepper, telt, førstehjelpsutstyr, tørrmat, kokeapparater osv.)

Samtidig skjønner jeg veldig godt ønsket om å gi noe fysisk og konkret. Jeg har vært med på å strikke klær til flyktninger nettopp av den grunn. Et hjemmestrikket plagg som jeg selv har laget er noe helt annet enn penger. Det er en gave, og ikke en almisse.

:ikke svar på det du spør om i det hele tatt egentlig, men noen refleksjoner som oppsto og som jeg slenger ut likevel:


#13

Karamell sa for siden:

Takk for et godt svar.


#14

Blå sa for siden:

Jeg tenker også at jeg heller vil gi til store og etablerte organisasjoner. De pengene som brukes til administrasjon går jo i hovedsak til å sørge for at pengene blir brukt best mulig.

Jeg er på ingen måte habil, som aktiv i Røde Kors. Men fordelen der er jo at de har lokale organisasjoner i de fleste land og derfor kan gå effektivt inn og hjelpe.


#15

løve70 sa for siden:

Jeg deler broren min sin post fra FB om hva man kan gjøre for å hjelpe:
Mange har spurt hva man kan gjøre for Ukraina. Man føler seg utrolig hjelpesløst i møte med historiene som nå kommer fra Ukraina. Vi kan imidlertid alle gjøre noe og her er mine tanker om tre ting vi alle kan gjøre:
Bry deg! Vise Ukraina at vi bryr oss. Still opp på markeringer og vis at Norge ikke aksepterer Russlands angrep. Det er 7.000 ukrainere i Norge og enda flere har venner og familie i landet. Vis dem at vi bryr oss og still opp.
Hjelp til forsvar. Gi penger til den ukrainske hæren. Situasjonen er desperat og hæren trenger våpen, medisiner og annet utstyr. (lenke under)
Åpne dørene. Tusenvis av Ukrainare er på flukt. De trenger hjelp i nærområdene og husrom når de kommer til Norge. Organisasjoner som flyktninghjelpen er allerede på plass i Ukraina og trenger din støtte.
www.facebook.com/346164665540977/posts/2231987336958691/?d=n


#16

Lille meg sa for siden:

Vær også klar over at det finnes svindlere som ønsker å utnytte situasjonen. Forsikre deg derfor om at penger som du gir, faktisk havner der du ønsker. Penger gitt direkte til store organisasjoner (Røde kors, Leger uten grenser, etc.) blir kanskje avkortet på grunn av administrasjon, men de kommer fram. Penger gitt via en passe vilkårlig Facebook-gruppe kan like gjerne finansiere våpen for motparten.


#17

liefje sa for siden:

Jeg er frivillig i Røde Kors og har gitt via dem. Vipps til 2272.

I tillegg bidrar jeg med moralsk støtte til en Instagram "venninne" som er fra Kyiv. Hun og familien bor midt i det verste området, ikke langt fra den flyplassen, og måtte flykte i natt for det ble for ille. Grusomt.


#18

Karamell sa for siden:

Jeg valgte Redd barna i dag, da de sendte ut sms. Kan bli noen andre en annen dag. Har fast trekk til Leger uten grenser.


#19

Syrinx sa for siden:

Røde Kors her også, og så en lokal organisasjon som heter Emanuel- hjelpende hender (finnes på facebook). De er seriøse og har drevet hjelpearbeid i Ukraina lenge.


#20

gajamor sa for siden:

En annen viktig sak er å jobbe opp mot politisk styre og stell for å sikre at vi tar imot en vesentlig mengde flyktninger. Ser Gahr Støre har uttalt seg om at vi skal ta vår andel, så lenge andre land gjør det samme, og det er så smålig at jeg blir helt kvalm. Det ligger an til å bli ihvertfall 4 millioner flyktninger til nabolandene, og hverken Polen, Moldova, Slovakia, Ungarn eller Romania er utstyrt til å ta vare på så mange. Våre flyktningemottak står tomme, og mange ukrainere er allerede godt integrerte rundt i små og mellomstore bygder og byer her i landet. De kan helt sikkert bistå med integreringen av nyankomne.


#21

Lille meg sa for siden:

(Min utheving)

Så om andre land ikke tar imot flyktninger, så skal vi nekte? Jeg er fullstendig enig, gajamor. Det er til å bli kvalm av!


#22

Polyanna sa for siden:

I tillegg til alt det Heilo sa (:tilber: ): gitt at Ukraina er et av verdens mest korrupte land (i Europa kun slått av - gjett! - Russland!), så betyr det mye at man gir til organisasjoner med veldig, veldig gode rutiner for å klare å operere i land med mye korrupsjon, med integriteten i behold.


#23

Malama sa for siden:

Det er absolutt et vesentlig poeng.

Det ble redd barna for oss i første omgang. Muligens UNICEF også. Jeg går heller for store, kjente, trygge organisasjoner som jeg vet har gode rutiner. For jeg kjenner ingen sånne små godt nok til å vite at det havner der det skal. Ja. Det går noe i adm gebyr. Det er drt som sikrer at dette går rett, tenker jeg


#24

Pøblis sa for siden:

Jeg har sendt penger til Redd Barna og Røde kors nå, og jeg er fast giver til Leger uten grenser.


#25

Strå sa for siden:

Jeg er redd regjeringen har Stortinget, forhåpentligvis minus SV, KrF og Rødt, i ryggen. Akkurat nå er jeg flau over å ha stemt Ap.


#26

Strå sa for siden:

Jeg er fast giver til UNICEF, Leger uten grenser og Redd Barna (og en til jeg ikke husker nå). Alle fire fikk en ekstra overføring i går.


#27

mkj sa for siden:

Jeg har gitt til flyktningehjelpen og Røde Kors.

Så synes jeg Stortinget skal vedta å sende våpen. Det er det de trenger nå


#28

Strå sa for siden:

Hvor så eller hørte du den uttalelsen hen? Jeg vil gjerne ha kilde når jeg sender sint-medlem-brev.


#29

Karamell sa for siden:

Nå ble det Røde Kors og Kirkens nødhjelp.


#30

Polyanna sa for siden:

Kommenterte dette i krigstråden, men er slett ikke sikker på om det er riktig.


#31

mkj sa for siden:

Det er ikke lett å være sikker på noe som helst, men vi må hjelpe dem å forsvare seg synes jeg. Met et reelt forsvar.


#32

mkj sa for siden:

Ellers har jeg også gitt penger til kolleger i Ukraina. Vi har 16 ansatte der, tror vi har bidratt med hjelp ril evakuering av familier til Polen. Regner med at jeg har kolleger i krigen nå. Men fint å kunne hjelpe litt konkret også.

Har også kolleger i Russland. Spent på om vi avvikler den avdelingen nå, det synes jeg vi burde gjøre.


#33

Karamell sa for siden:

Postet i feil tråd.


#34

apan sa for siden:

Vi gav til Røde Kors i første omgang.


#35

Karamell sa for siden:

Oisann, tankevekkende Facebookinnlegg fra en som heter Kathrine Raadim. Det var så langt at jeg legger ikke inn bilde, men søk gjerne opp selv, om hvordan private initiativ faktisk hindrer nødhjelp.


#36

safran sa for siden:

Vi har gitt til Røde Kors og Leger Uten Grenser.


#37

veobra sa for siden:

Som forventet er det nå oppslag om at privatie initatiativ ofte krever mer organisering og kompetanse enn man har og overskuer. Det er berg av klær og mat på grensene som de ikke får nyttegjort seg. De store organisasjonene ber om at man heller gir dem penger.


#38

Nenne sa for siden:

Fagforeningene på jobben har tatt initiativ til innsamling. Så nå oppfordres alle ansatte til å gi et beløp tilsvarende en timelønn og så matcher jobben alle donasjoner med samme beløp. Det synes jeg var et godt initiativ. :) Dette er satt opp direkte på Unicefs hjemmeside.


#39

mina sa for siden:

Vi har et vennepar der hun er fra Ukraina, litt mot vest i landet. Hun og mannen driver en liten hjelpeorganisasjon som jeg stoler på.

Vi har støttet dem i flere år, med klær og gaver til barnehjemsbarn og til matkasser til jul til familier i nød.
I de siste årene har de også hjulpet mange i Donetsk i øst, og vi får rapporter og bilder og ser at hjelpen når fram.

Så nå har jeg bidratt med penger igjen, så våre venner kan gi videre til sine kontakter så de kan hjelpe folk i nød, sårede soldater, folk på flukt osv.


#40

Tangerine sa for siden:

Jeg vil også gjerne ha kilde. Det jeg har fått med meg er at Støre har uttalt dette:

"Norge er innstilt på et samarbeid med EU og nordiske land om eventuell fordeling av flyktninger.

– Norge vil ta sin andel ut fra en rimelig fordeling mellom europeiske land, sa han."



#42

Syrinx sa for siden:

14-åringen lurte på hvordan hen kunne hjelpe/støtte og vippset nå penger til Amnesty. :hjerter:


#43

Millen sa for siden:

Dagbladet har en oversikt over de forskjellige organisasjonene som en kan støtte. Skal se om jeg finner linken.


#44

Fintdethei! sa for siden:

Trumf hadde en link der man kunne donere Trumf-saldoen sin til Unicefs arbeid i Ukraina.


#45

Karamell sa for siden:

Vipps på FB har også lagt ut en oversikt, flere andre også.


#46

Odelia sa for siden:

Her støtter vi Unicef sitt arbeid i og rundt Ukraina da jeg har stor tiltro til at pengene da går til det formålet de er ment. De setter opp telt og hjelpestasjoner langs fluktrutene, og bruker pengene på det viktigste nødutstyret.


#47

celebelen sa for siden:

Det kommer snart ukrainske flyktninger til Norge, og de blir plassert på mottak rundt omkring. Et av naboparene her reiste avgårde med bilen full i dag for å levere på et mottak i Valdres. De hadde fått beskjed om at det var klær og utstyr til kvinner, barn og eldre som var aktuelt. Det er sikkert flere steder som gjerne tar imot.



#49

Polyanna sa for siden:

Jeg vet ikke, det ser ut som en massiv mulighet for å sette opp svindel-schemes. Ikke av flyktende ukrainere, men av alle de meget kreative skurkene og kjeltringene som strømmer til alle muligheter for å nappe penger ut av en pengestrøm.


#50

Polyanna sa for siden:

(Litt preget av at litt for mye av jobben min for tiden brukes til å lete etter og stenge alle de aller minste smutthull i øst-europa for svindel, for hvis man ikke sperrer dem, så kommer diverse mafiaer og stikker inn et rør og suger ut penger i mengder. De er vanvittig kreative og flinke!)


#51

Neket sa for siden:

Vi gir gjennom røde kors, jobben har opplegg der de matcher alle donasjoner fra ansatte i tillegg til at de gir en større sum uavhengig av hva de ansatte gjør. Bra gjort syns jeg (selvom jeg syns de kunne vært tydeligere med tanke på sanksjoner mot Russland. :mumle: )


#52

Malama sa for siden:

Jeg holder meg til store, internasjonale organisasjoner hvor jeg føler meg trygg på at korrupsjonen og sniker ikke tar pengene.

Også tenker jeg på at vi kanskje kan heller tenke litt mer praktisk hjelp rundt de som er kommet hit til landet. Det er mer fornuftig å samle ting og levere lokalt enn å kjøre det i lastebiler tvers gjennom Europa


#53

Malama sa for siden:

Jeg holder meg til store, internasjonale organisasjoner hvor jeg føler meg trygg på at korrupsjonen og sniker ikke tar pengene.

Også tenker jeg på at vi kanskje kan heller tenke litt mer praktisk hjelp rundt de som er kommet hit til landet. Det er mer fornuftig å samle ting og levere lokalt enn å kjøre det i lastebiler tvers gjennom Europa


#54

Milfrid sa for siden:

Godt poeng. Ser absolutt den. Men man vil kanskje kunne se på historikk om det er enheter som har vært leid ut over lang tid og har fått gode anmeldelser? Jeg ville vært skeeeptisk til å leie noe som plutselig dukket opp nå, ja.


#55

meisje sa for siden:

Jeg har tenkt at airbnb oppfordringen er god, men desverre tror jeg nok at det er godt mulig at pengene aldri kommer frem til de som hadde trengt de. Jeg tror også at gamle erfarne organisasjoner er best egnet til å få hjelpen frem.


#56

Pøblis sa for siden:

Nå kjenner jeg noen som vil få sine fra Ukraina hit ganske snart. Det er snakk om folk som har måttet forlate det aller meste de eier, og jeg tenker at vi som er rundt kan bidra konkret til dem med klær og utstyr de trenger når de er her. Det blir noe annet enn å samle sammen for å sende nedover.


#57

Malama sa for siden:

Jepp, samle sammen til de som kommer HIT og LOKALT det virker langt mer fornuftig enn å sende det på biler nedover. Sende penger dit, og samle ting lokalt.


#58

millact sa for siden:

Ja. Jeg er med i en gruppe på facebook og skal se om jeg kan bidra med diverse hvis det blir behov her lokalt.


#59

Pelen sa for siden:

Jeg har utvokst yttertøy fra Herremannen og klær fra oss. Noen som vet om det er noen som tar imot dette i Oslo-området?


#60

apan sa for siden:

Mitt inntrykk er at det ikke er generell innsamling i stor grad enn så lenge, sikkert fordi det krever mye koordinering og oppbevaring. Anbefaler å følge med på konkrete behov i lokale Facebookgrupper etc.


#61

Polyanna sa for siden:

Det er jo å sende penger til HELT tilfeldige folk, selv om det ikke skulle gå til en eller annen mafia, jeg klarer ikke helt å se at det er bedre enn å gi til for eksempel Flyktningehjelpen? :vetikke:


#62

Milfrid sa for siden:

Jeg er i grunnen helt enig med deg Polyanna, når det bare har sunket inn litt.


#63

Millen sa for siden:

På Vipps er det Hjelp Ukraina, og der står det at pengene fordeles mellom de ulike organisasjonene, Røde Kors, Flyktningehjelpen med mer.


#64

Pøblis sa for siden:

De har mottak på Scandic Helsfyr, det går an å spørre der om de har det de trenger til folka som kommer dit?

Ellers kan jeg spørre litt rundt, siden jeg har noen Ukrainske kjente som snart får sine folk hit.


#65

Pøblis sa for siden:

Hvis man ønsker å hjelpe i Ukraina, ville jeg sendt pengene til Røde kors, Flyktningehjelpen og Leger uten grenser. Det er helt garantert den mest effektive måten å hjelpe på.

Hvis man har bodd i en air-bnb-lelighet i Ukraina før og vil hjelpe akkurat de folka som eier den, ville jeg vurdert å bestille og betale. Ellers ikke.


#66

Observatøren sa for siden:

Jeg deltok på en markering i helgen, og der fikk vi utdelt flyveblader fra en lokal forening med ukrainere.

De ba vennligst om å droppe klær, kosedyr, leker og mat - og ba om:
-walkietalkier
-batteripakker
-førstehjelpsutstyr (turnikeer, bandasjer)
-soveposer
-feltsenger
-generatorer
-medisiner/antibiotika
-etc

Det var da det nok en gang ble klart for meg at dette er et folk som oss nordmenn, med i utgangspunktet vanlige liv med iPhone, nettbrett og take-away-middag, som er satt i en umenneskelig situasjon.


#67

Karamell sa for siden:

Men likevel vil antageligvis disse tingene bli stående igjen på grensen, og danne søppelberg.


#68

Syrinx sa for siden:

Jeg har ikke gitt klær nå, men kunne godt gitt til den lokale organisasjonen hvor jeg vet at hjelpen blir kjørt direkte til lokalt hjelpesenter/kirke som tar i mot flyktninger. Har gitt penger og får nesten daglig oppdatering med bilde på spleis der det kommer frem hva som kjøpes og hvordan de hjelper.


#69

veobra sa for siden:

Det blir mange som trenger hjelp fremover og i lang tid. Jeg håper de som trenger ting lokalt etter hvert sier hva det er behov for så man treffer. Det krever mye ressurser å oppbevare, sortere og videreformidle. Det er også noe i verdigheten etter hvert ved å kjøpe ting selv. Det ble sagt lokalt i mottakerland også. De ga også folk penger så de kunne handle det de ville ha.

Jeg håper de som driver mottakene får tid til å koordinere donasjoner også.


#70

Maverick sa for siden:

De humanitære organisasjonene poengterer at de heller vil gi penger til flyktninger så de kan handle lokalt (i stedet for at donasjoner herper lokaløkonomi), og at det gir både mer treffsikre donasjoner og mer verdighet.


#71

jolie sa for siden:

Ikke hvis man har tollpapirer etc i orden slik at det kan komme INN i Ukraina.


#72

Karamell sa for siden:

Det må likevel distribueres og lagres slik hun jeg nevnte over her et sted skrev om på Facebook.


#73

gajamor sa for siden:

Jeg har bestilt solsikkefrø (og diverse annet) fra Ukraina. Det er en frøforretning som ligger midt i landet, og som fortsatt prøver å holde det flytende. Har fått sporingsnummer, så frøene er blitt sendt med posten. Kommer de fram? Sannsynligvis ikke. Og hvis de kommer blir det dobbelt så dyrt når man får på toll og moms og lignende. Så det er mye mer effektivt å sende pengene til Røde Kors o.l. Men når jeg først skulle ha litt frø fra utlandet, så føltes det helt greit å bestille herfra: organicseeds.top/


#74

Pøblis sa for siden:

:hjerter: Tror jammen jeg skal gjøre det samme. Så får det gå som det går med frøene - kommer de frem, er det supert.


#75

millact sa for siden:

Vi har nylig flyttet og har mindre plass. Det betyr at endel barneleker mm må vi kvitte oss med. Hadde vært fint om noen ukrainske barn kunne fått dem. Noen som vet om noen innsamling nå?


#76

Karamell sa for siden:

Kan du sjekke med kommunen din om hvor de etablerer mottak og om de trenger slikt?


#77

Obelix sa for siden:

Siste beskjed fra Helsfyr er at leker er populært, sko og slippers/tøfler str 37 og oppover er fint, det begynner å fylle seg opp med klær, men hvis det ikke er store mengder går det sikekrt fint. Barnetriller trengs også


#78

Fjols sa for siden:

Vi har hatt innsamling av utstyr her på jobb, det er en ukrainer som skal nedover med utstyr.

Vi har samlet inn bleier, hygieneutstyr, bind, medisiner, batterier o.l.


#79

millact sa for siden:

Søkt uten å finne, men klarte å finne en menighet i Rogaland som har innsamling og snart sender en trailer, så jeg sendte en diger eske dit på mandag.


#80

Pelen sa for siden:

Jeg er veldig glad for at vi konkret i går ha blitt spurt om klær til ukrainere som har kommet til Norge. Et vennepar til oss, der hun er russisk, har via den russiske ortodokse kirken blitt fadder familie til to ukrainske familier. Det er 4 barn og noen gutter som det nok passer med klær fra Herremannen. Det var perfekt timing for vi skulle ha ryddet utvokste klær i hans garderobe, men vi har ikke fått gjort det. I går fyllet vi 1,5 sekk med klær og skor.

Jeg fjernet mine klær sist helg, men jeg hadde heldigvis ikke levert dem enda, jeg skal i tillegg sjekke yttertøy. Pelenmannen begynte å se igjennom sine klær i går (men det meste av hans klær må nok gå til noen annen pga størrelse, men det var mange å gi til på hotellet).

Våre venner har en liten bedrift uten andre ansatte og de skal også sjekke om de kan ansette den ene, med relevant erfaring, halvtid.

Våre venner har foreløpig samlet sammen 4000 kr som de skal ta ut og gi til dem (si ifra om noen vil ha vipps-nummer)


#81

Mikkeline sa for siden:

I Bergen tar de imot klær, leker og toalettsaker flere steder. Jeg leverte på Thon hotell midt i sentrum. Der hadde flyktningene selv organisert et område i resepsjonen som en slags butikk hvor flyktningene kunne hente det de trenger. Det gjorde inntrykk å se barna som fikk velge seg hver sin bamse i «butikken».


#82

IzziCreo sa for siden:

Noen som vet hvem man kan kontakte i Oslo-området nå? Vi har (av alle ting) en barnevogn som jeg gjerne vil gi hvis noen trenger det som har kommet hit nå. Leker og bamser også.


#83

-ea- sa for siden:

Jeg så akkurat at Frelsesarmeen i Tromsø ønsker barnevogner og hele, rene, varme vinterjakker til ukrainske flyktninger som er kommet hit. Vi har vinter enda.


#84

millact sa for siden:

Sjekk med Scandic Helsfyr?


#85

mkj sa for siden:

Jeg tror kofferter er etterspurt.

Og joggesko samt nytt undertøy/sokker

På Gardermoen er det flere mottak, for de som ønsker å gi noe dit kan frivilligsentralen i Ullensaker kontaktes.


#86

mrc sa for siden:

Min støtte har gått i penger til organisasjoner jeg regner med har et godt overblikk over hva som trengs og hvor det trengs mest....


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.