Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ansiktskrem til hverdags, med faktor?

#1

Anne C sa for siden:

Nå som jeg har fått hudkreft på nesa så skal jeg i alle fall har en skikkelig ansiktskrem jeg kan bruke fremover med faktor. Jeg tipper at det blir lite aktiv soling i ansiktet i 2022, men jeg vil jo få sol i ansiktet uansett.

Har noen tips til gode ansiktskremer med faktor? Kan evt ha en ekstra med høyere faktor til å ta på nesa og området rundt der.

Jeg har kjøpt meg COSRX sin med faktor 50, og bruker ansiktskremen derfra uten faktor. Men kom gjerne med andre tips som dere har god erfaring med.


#2

Nera sa for siden:

Jeg ville brukt en ordentlig solkrem med høyest mulig UVA-beskyttelse, også på vanlige dager. La Roche Posay og Avene har gode solkremer. Dagkrem med faktor er å lure seg selv litt, og om man har hatt hudkreft, er det ekstremt viktig med skikkelig beskyttelse.

Jeg liker Cosmica med spf 50+ til ansiktsbruk, men jeg har høy toleranse for tykke solkremer.


#3

Anne C sa for siden:

Men finnes det gode kremer med faktor og beskyttelse som man faktisk orker å ha på seg hver dag? Jeg vil jo beskytte huden min, men klarer ikke å gå rundt med en krem som ligger som et lag utenpå.



#5

Tallulah sa for siden:

Nei, jeg syns ikke det gjør det. Jeg har en god en fra Dermalogica, men den er allikevel ikke som hudkrem. Jeg bruker den om sommeren når jeg skal være ue mye, ellers bruker jeg vanlig ansiktskrem med faktor fra samme merke, eller en fra Murad som også har c-vitamin.


#6

Karamell sa for siden:

Solkrem. Man skal bruke rimelig mye dagkrem dersom en slik skal være nok beskyttele, har jeg lært både av hudleger og av folk som driver med ansiktspleie.

Jeg har riktig nok selv kjøpt en fra Trinny London med faktor 30 nå, men kommer ikke til å bruke den alene når jeg skal være ute lenge. Jeg er veldig utsatt for sol pga immundempende.


#7

Pelle sa for siden:

Bruker en fra Boots sitt eget merke, synes ikke den er tykk i konsistensen.


#8

Karamell sa for siden:

Jeg bruker mest La roche Posay solkrem for ansikt, en variant for uren hud, ford jeg alltid får tilstoppede porer av solkremer. Og jeg vil ikke ha kviser hele sommeren. Men denne fra Lancaster er den som har kjentes mest "deilig" ut mot huden, som en vanlig krem. Men jeg har ikke prøvd den i faktor 50 da, bare 30. I år har jeg kjøpt en fra REN som jeg ikke har testet enda.

Lancaster:
www.blush.no/product/787910/ansiktspleie/solbeskyttelse/lancaster-sun-beauty-face?gclid=Cj0KCQiA3-yQBhD3ARIsAHuHT6631itXdkFyEB9ZN_m59Uv8J-TJyjEVsdBiUpLl68qprHN9GY7cZXQaApz6EALw_wcB&gclsrc=aw.ds



#10

Fløyel sa for siden:

Jeg bruker Origins hele året. Den har spf 15.
Men skal jeg ut i solen en sommerdag er det kun solkrem og caps/solhatt som gjelder. Er veldig fornøyd med Piz Buin allergy spf 50 ansiktskrem.


#11

Magica sa for siden:

Jeg er superfornøyd med denne ansiktskremen og bruker den hver dag, den har faktor 15. bruker solkrem når jeg skal sole meg da.


#12

Trulte sa for siden:

Jeg har prøvd mange, men ender opp med den du allerede sier du bruker. Noen ganger i tillegg til dagkrem og andre ganger bare med et serum under. Den gir jo god fukt. Lukter nydelig og har ikke typisk solkremfølelse.



#14

Anne C sa for siden:

Så lenge det ikke blir klissete og ekkelt så er det ikke noe problem å bruke faktor i tillegg til dagkremen.


#15

Karamell sa for siden:

Jeg skal bestille meg denne, pleier å kjøpe den på taxfree, men det er jo a long shot. Den heter velvet touch, og den er som sagt den letteste jeg har prøvd. Den er så liten at jeg har hatt den i vesken/lommen hver sommer. Men det er i tillegg til dagkrem, ja. Men det er fint å dra denne opp på café eller whatever og smøre på ekstra når solen titter overraskende frem.


#16

Frøken Fjong sa for siden:

Vet du om det er parfyme i den?


#17

Karamell sa for siden:

Ja, den lukter "noe", som i ett eller annet.

I dag har jeg prøvd REN sin. den er for klissete og seig til hverdagsbruk. Men nå skal jeg ut i strålende sol, så da duger den.


#18

Katinka sa for siden:

Jeg kan ikke fordra å få ansiktsolkrem som svir i øynene.
Må også være forsiktig med sola pga tidligere basalcellekarsinom.
Utrolig godt fornøyd med Cosmica sin dagkrem.
Noen som har testa ansiktsolkremene deres?


#19

Karamell sa for siden:

Ja, har prøvd de også. Grei å smøre ut, men er en av de som gir meg kviser. Men jeg får det av alt mulig da.


#20

Fintdethei! sa for siden:

Jeg har pleid å like Decleor sin ansiktssolkrem (rød tube), men det er til type fint sommervær. Korres har også en som var bra til formålet (jeg også svir lettvint øynene av solkrem).


#21

venla sa for siden:

Ungene har den i faktor 50 på skolen. Jeg har lånt og synes den var klissete og fet. Foretrekker heller den fra Cliniderm som heter Light and mattifying.


#22

Karamell sa for siden:

Tror jeg har prøvd maks faktor 30, muligens også bare 20. 50 er nesten alltid problematisk å smøre, synes jeg.


#23

frukt sa for siden:

Den jeg bruker fra Vichy er lett og trekker inn. Eller var det solkrem du mente?


#24

Nera sa for siden:

Den med spf50 er min favorittsolkrem, men den er ganske tykk, og trenger litt tid før den trekker inn. Jeg sliter med melasma, og dette var den kremen som visstnok skulle gi veldig god beskyttelse mot UVA-stråler.


#25

Stompa sa for siden:

Den ansikts-solkremen fra LRP med SPF 50 som jeg lenker til over er veldig lett å smøre ut, trekker fort inn og blir ikke klissete eller tung. Det er derfor jeg liker den så godt. Kommer til å kjøpe den i år også.


#26

Karamell sa for siden:

Enig i at den er bra.

jeg tror man kan konkludere med at vanlig ansiktskrem med faktor ikke er tilstrekkelig om du vil ha god dekning.


#27

Anne C sa for siden:

Takk for mange gode tips. Jeg har rett og slett bestilt et par av de dere har foreslått, og så må jeg bare prøve meg frem. Etter at operasjonen er gjort så kommer jeg jo til å ha et ganske stort arr på nesa en god stund, og det området må sikkert passes ekstra på det også.


#28

Fløyel sa for siden:

Jeg har fjernet føflekker i ansiktet, disse har jeg beskyttet med silikonkrem og plaster i solen. Ikke spesielt pent, men det er snakk om en sommer eller to.


#29

Bluen sa for siden:

Lykke til, AnneC! :klem: Jeg vil også slå et slag for capser og solhatter som beskyttelse.


#30

Charlie sa for siden:

Vi bruker også La Roche Posay til alle produkter som trenger ekstra omtanke, fra deo til solkrem.

Når det gjelder rett beskyttelse, har det mye å si at man bruker NOK solkrem. Nok er mye mer enn de fleste av oss synes er det vi liker. Jeg ville nok i din situasjon gått for en fysisk barriere, f.eks. plaster el.l., for å være sikker. Det finnes også UV Nose guards til briller/ solbriller. Legger ved en tilfeldig lenke, de finnes i ulike utforminger og farger:

www.ninelife.no/products/uv-nose-guard-shield-upf-50-for-health-reasons-nose-guards-may-not-be-returned-white?gclid=EAIaIQobChMIjoTYvZWk9gIVDuR3Ch2khwkOEAQYBSABEgIn0vD_BwE

Og

www.amazon.co.uk/UV-Nose-Guard-Glasses-Protection/dp/B07YBF2L19

Ville tro de kunne ha noe i butikker som driver med høyfjell??

Man kan også tenke seg flere lag solkrem, jeg har fått tips om solkrem i pudderform som er lettere å etterapplisere i løpet av dagen, tar bare et strøk med børsten. Vet ikke om det er bra nok til ditt bruk. Mulig du kan drøfte dette der du får behandling.

inwell.no/products/sunforgettable-total-protection-sheer-matte-sunscreen-brush-spf-30?variant=39671431168164&currency=NOK&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&gclid=EAIaIQobChMI7oGwlZak9gIVB-N3Ch32zgX8EAQYASABEgLmu_D_BwE


#31

Madicken sa for siden:

Litt sent ute siden du allerede har bestilt, men jeg slår likevel et slag for "alt" fra La Roche Posay. Den trekker godt inn i huden, føles ikke fet, og er den eneste kremen med solfaktor jeg har prøvd som ikke svir i øynene (dette gjør jeg ellers av produkter med faktor, og nei, jeg bruker ikke kremen inni øynene). Når den i tillegg er den eneste kremen jeg ikke får soleksem av, selv om jeg alltid har hatt "god" hud som aldri blir brent, bare brun, er valget enkelt.


#32

Anne C sa for siden:

Ja det er planen å bruke det.


#33

Anne C sa for siden:

Jeg kommer til å prøve ut La Roche Posay også.


#34

him sa for siden:

Min anbefaling er å prøve seg frem. Det er utrolig individuelt hvordan huden reagerer. (Dette vet du sikkert, men ...) Mineralbasert faktor er "bedre" enn faktor basert på kjemikalier fordi den holder lengre. De fleste kan venne seg til å smøre seg til faste tidspunkt, men det å smøre seg mange ganger om dagen ... vel, jeg sliter i alle fall.

Fordel for oss "voksne" er at solfaktor med fysisk filter funger glitrende som primer! Problemene med "smårynkene" som gjør det vanskelig å legge make-up fint forsvinner helt med denne tykke kremen under :humre:


#35

Anne C sa for siden:

Ja det er derfor jeg kjøper litt forskjellige nå. Hvis de ikke fungerer så bra på ansiktet mitt så kan jeg uansett bruke de på ører, hals og bryst tenker jeg.


#36

scilla sa for siden:

Jeg bruker Dermalogica Age Smart Dynamic Skin Recovery med SPF 50 hele året og synes den er veldig god. Solbeskyttelse er det beste du kan gjøre for huden.:jupp:


#37

Karamell sa for siden:

Lykke til!


#38

Muskat sa for siden:

Denne bruker jeg også, hver dag hele året. Liker den veldig godt!



#40

Anne C sa for siden:

Jeg fikk også en fra Murad i dag, sikkert den samme du mener her. Det virket veldig deilig både i lukt og konsistens.


#41

Karamell sa for siden:

Nå har jeg testet CeraV Facial Moisturizing lotion Spf 25. Kjennes nesten ut som en dagkrem, parfymefri og helt grei. Litt solkremfeeling. Kommer til å bruke den fremover når jeg planlegger at jeg skal være ute i overskyet vær.


#42

Karamell sa for siden:

Jeg har enda ikke fått min fra Blush. Skal sjekke om den var slik jeg husket når den kommer.


#43

Anne C sa for siden:

Fasiten for min del så langt er at jeg ikke liker hvordan Lancome og Ren er å ha på huden (eller lukta), mens Murad og COSRX er behagelige og lukter god.

De to jeg ikke liker så godt får være krem til bryst og hals og sånt.


#44

Karamell sa for siden:

Bra du fant noe du liker. COSRX har jeg tenkt å teste ut, liker veldig godt de der snegleslimgreiene deres.

Jeg kommer til å fortsette med CeraVe til den er tom, og eldste tenåring har begynt å bruke den som dagkrem, så det er vel ikke så lenge til. :humre:

Lancaster sin skal få fortsette å bo i vesken til påfyll og "hey, det ble sol jo!"
Ren - den jeg har er bare solkrem, ikke dagkrem, er for klissete og "tung" etter min smak. Liker den ikke. Klæsjet den i ansiktet på yngste tenåring nettopp før slalåmtur på ham. :knegg:


#45

Anne C sa for siden:

Det er forresten Lancaster sin jeg ikke likte så godt, eller mest lukta tror jeg. Men det blir garantert brukt opp uansett.


#46

Karamell sa for siden:

Jeg liker lukta, lukter sommer (= solkrem :knegg: )



#48

Karamell sa for siden:

Ja, det er det beste med den, at den føles så "lett". Så får man tåle lukta, jeg liker den, jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.