Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Historie for nybegynnere

#1

kamp sa for siden:

Dere vet meg..

Falt av skole 5 klasse.
Ikke lært noe særlig historie i det hele tatt.

Men kjent med begrepene Sovjetunionen, jernteppe, Putin, «knappen» osv.

Nå sitter Europa i en krig.

Masse i media hele veien. Leser her og der. Forstår litt, men egentlig ingenting fordi har INGENTING å henge noe på!

Prøvd søke opp «nybegynner» sider. Men alt blir for komplisert. Men skjønner (delvis..) årsaken til årsaken til krig nå.

Men sovjet ble oppløst etter jeg ble født..

Har null forhold til hele greia men vil prøve å forstå.

Tips til hvilke sider man lett kan få et delvis overblikk? Uten at det blir for langt og komplisert. (Så kan heller søke opp selv mer når man har noe å ta utgangspunkt i..)

Dette med krim halvøya var helt nytt for meg (var da neddopet på medisiner..). Kjenner igjen noen av bildene som sirkulerte i avisene da men pga manglende bakgrunn klarte ikke å forstå det…

Siden jeg hatt så lite skole og mye sykdom så har det vert nok «overleve»… men mye bedre nå og vil lære! Det er bare hvor begynne liksom..




#4

Serafin sa for siden:

De er veldig fine! Jeg har brukt crash course mye som avslapping, haha. Og de forklarer på en veldig fin måte, så har lært masse av dem.

Over simplified er kjempemorsomme, og har en herlig humor innimellom. Og forklarer også på en veldig fin måte. Både den om WW2 og Russiske revolusjonen er nok relevant? Og er to episoder om den kalde krigen også. Og den om Emu krigen er kjempemorsom.


#5

annemede sa for siden:

Nrk super sine nyhetssendinger har tatt opp bakgrunnen gor konflikten og krigen nå.


#6

Nera sa for siden:

FN-sambandet har en klar, lettfattelig oversikt over bakgrunnen til konflikten, synes jeg.


#7

kamp sa for siden:

Ww2 også interesang. Kan mer om den fra hvordan det var hos bestemor (hun smuglet mat til fangene..) enn historien bak..


#8

kamp sa for siden:

Tusen takk :)

Blir kanskje litt klokere nå.


#9

Tjorven sa for siden:

OverSimplyfied er favoritten til knerten også. Han henger godt med i politiske diskusjoner basert på å ha sett på youtube. Bestefar river seg i håret (han har tro på det som leses på papir), men er samtidig imponert over hvor godt orientert 14-åringen er.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.