Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strikkehjelp - spot sweater

#1

Tjorven sa for siden:

Jeg har strikket i over 40 år og regner meg som en dreven strikker. Men nå har jeg måttet starte på nytt 3 ganger og er i ferd med å gi opp.

Det er altså snakk om Spot Sweater fra Anne Ventzel. Jeg skal strikke XL og legger opp 57 masker og strikker rette og vrange som det står for første pinne. Og så er det full stopp. Jeg skjønner ikke sammenhengen mellom de rette og vrange maskene og mønsteret. Og det blir enda verre av at det skal økes på både vrang og rettsiden. Det henger i hvert fall ikke på greip i forhold til mønsteret.

:svimmel:

Er det noen som har strikket denne og kan forklare med en t-skje-forklaring?


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg har strikket to sånne gensere. Er også en veldig erfaren strikker, men den starten på oppskriften syns jeg også var skikkelig tungvinn og vanskelig å forstå. (Litt godt å høre at det ikke bare var meg…) Jeg ble så irritert at jeg endte med å «snu» oppskriften og strikke den nedenfra og opp med vanlig raglanfelling. Men jeg antar jo det er MULIG å følge oppskriften.


#3

Tjorven sa for siden:

:gaah:

Jeg har tenkt den tanken, Filifjonka. Men jeg liker egentlig veldig godt å strikke ovenfra og ned, for da blir jeg sikker på at den blir i riktig lengde.

Jeg synes også det er godt å høre at det ikke bare er meg.


#4

Filifjonka sa for siden:

:tullerdu:Jeg liker også godt ovenfra og ned, har strikket mange gensere på den måten. Men gikk veldig greit motsatt også på denne. :)

(Jeg har strikket i over FEMTI år). :tullerdumedstrikkelue:


#5

Frøy sa for siden:

Det er egentlig ikke økning både på vrangen og retten unntatt ved 1. Omgang. På vrangen skal du kaste med farge A og på retten skal den strikkes inn i mønster, med å strikke kastet vridd rett før merke maske og rett etter merke maske. Så for mønsteret sin del stemmer da diagrammet.


#6

Tjorven sa for siden:

Men, men, men. I mønsteret er det bare økning i annenhver omgang. Men hvis man øker i mønster på retten og med kast på vrangen så stemmer jo ikke mønsteret lenger?

Jeg vil at du skal bo MYE nærmere meg, Frøy. :trasser:


#7

Filifjonka sa for siden:

Strikke mønster med flere farger fra vrangsiden er jeg nokså uvillig til. Så det var nok det, sammen med en litt knotete forklaring som knakk tålmodigheten min.


#8

Frøy sa for siden:

Ikke tenkt, bare gjør.

Men om du ser på diagrammet så ser du at økningen i maskene blir på pinnen på retten og så lenge kastene på vrangen skal utføres med farge A påvirker de ikke mønsteret før du kommer på retten.

Så de første to pinnene blir da på retten annen hver farge frem til merke før du øker og strikker raglan og øker igjen før du gjentar. På vrangen strikker du da annen hver farge tilogmed den masken du økte før du gjør et kast strikker raglanmaske og nytt kast og gjentar.
På retten bli så kastene inkludert i mønsteret.


#9

Frøy sa for siden:

Det er 12 pinner som skal strikkes frem og tilbake så det gikk greit, men jeg er heller ikke fan av det der. Jeg er ikke fan av frem og tilbake strikk i det store og hele så jeg sitter å banner for meg selv på det prosjektet jeg nå har på pinnene


#10

Filifjonka sa for siden:

Jeg hadde operert et bein og var i delvis liggende stilling da jeg holdt på med dette.. Kan hende det ødela motivasjonen ytterligere når det gjaldt strikkeknot.


#11

Toffskij sa for siden:

Nydelig genser, da! Så kanskje alle lidelsene er verdt det?


#12

Tjorven sa for siden:

Jeg lagde en tråd på en strikkeside på Facebook og fikk tips om en svært omstendelig YouTube-video. Det tar tid, men jeg gjør som i videoen. (Irriterende nok er det akkurat likt oppskriften. :grmf: )


#13

Tjorven sa for siden:

Jeg har veldig tro på at den blir fin. Jeg gjør den som et resteprosjekt, så det blir mye forskjellige mønsterfarger.


#14

Frøy sa for siden:

:knegg: Det pleier å være det. Overtenking er en strikkers verste fiende.


#15

Observatøren sa for siden:

Hvilket garn strikket du den i, Tjorven?

Jeg er litt i tvil akkurat nå, hadde jo en plan, men ble usikker.


#16

Tjorven sa for siden:

Jeg strikket i Arwetta og Thalia fra Filcolana i bakgrunnsfargen. Arwettagarnet var samme farge hele veien og så hadde jeg forskjellige farger iThalia (samt noe rester av Tynn Silk mohair fra Sandnes). Diverse restegarn i mønsteret (mye Sterk fra DSA).

Jeg var ikke sånn superfornøyd med passformen. Ermhulene går veldig langt ned, og det er en del jakker hvor genseren vil bli for «dyp» til å kunne ha på. Men den ble veldig fin og utrolig kosete. Den ligger på Instagram.


#17

Observatøren sa for siden:

Takk!

Jeg har selvpålagt kjøpestopp og måtte finne noe i lageret mitt…

Strikker derfor i finull/fnugg, og manos de uruguay silk blend. Strikkefastheten er riktig, men litt usikker på fargene.

Skal se de videoene en gang til. Trodde jeg hadde en ahaopplevelse, men det var visst feil likevel!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.