Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Marius med ragglanfelling! HJELP!!!

#1

Floksa sa for siden:

Jeg strikker mariusgenser med ragglanfelling og skal nå begynne å felle. Alt har stemt helt fram til nå. Men jeg skjønner ikke dette med at midt på mønsteret skal være her og der (midt foran, midt bak og midt på begge armene). Vil ikke dette stemme av seg selv?!? Skal jeg begynne på nytt flere ganger?!?
Hva gjør jeg i så fall med ekstramaskene?!

Jeg har (skal ha) 320 masker. Det går ikke opp med 18. etter første omgang med mønster har jeg 9 masker for mye/lite.

Finnes det er teskje forklaring på dette?

Hjelp!! Panikken har tatt meg!!


#2

Charlie sa for siden:

Du teller ut mønsteret. Man må fintelle seg fram, slik at mønsteret blir midtstilt her eller der. Årsaken til at man må det, er at det er ulikt maskeantall for ulike størrelser. Det blir mye penere og mer harmonisk om mønsteret er «rett» plassert på plagget. Vet flere strikkere som har irritert seg grønn over at Dorthe Skappel sin produktplasserte genser på Farmen hadde mønster som var «skjevt plassert» og ikke telt ut. :knegg:
Ofte står det angitt i mønsteret hvordan designeren mener det bør gjøres. Det kan være å telle ut mønsteret så det er midtstilt foran, en viss måte å begynne på under armen, osv.

Når man feller må man nesten regne med at mønsteret ikke går opp, hele tiden. Det blir jo endring av maskeantall. Man kan ikke løse maskeantallet ifht rapporten, det man gjerne gjør er å finne teknikker så det blir harmoniske «brudd». (F.eks. å ha en en maske i samme farge oppover hele fellingen som midtmaske, ha en vrang midtmaske osv.). Det står ofte i mønsteret hva som skal gjøres, og noen strikkere har en preferanse som de gjør uavhengig av mønster, for det er de fornøyd med..


#3

Floksa sa for siden:

Jeg (tror) jeg har begynt der jeg skal. Og oppskriften sier ikke noe om at jeg skal ha ekstra masker eller tilpasse?
Eller hvordan jeg skal få midtstilt mønsteret.
:gaah:


#4

Frøy sa for siden:

Det er tellingen som gjør at du slipper disse ekstra maskene. Du må telle på hver del.


#5

Floksa sa for siden:

Så jeg begynner på nytt på hver del?
Foran, bak og begge armene? Jeg skal tenke fire deler ikke et strikketøy? Blir det ikke veldig rart da? Eller er det det det (håhå! Tre ganger det) ikke blir?


#6

Frøy sa for siden:

Yes, tenk på det som fire deler :nikker:
Men så lenge forstykke og bakstykke har like mange masker samt begge ermene også har det så blir jo disse like da


#7

Stompa sa for siden:

Hele poenget med raglan er at du må tenke fire separate deler, ja, og midtstille mønsteret på hver del. Når du midtstiller, vil du også få det likt mot raglanfellinga på begge sidene av hver del, og det bør det være for at det skal se harmonisk ut.


#8

Frøy sa for siden:

Hvordan gikk det Floksa?


#9

Floksa sa for siden:

Veldig usikker. Men jeg følger slavisk det som står. Så får vi se hvordan det ender. Jeg tror det skal se greit ut.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.