Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøpe hus på tvangssalg?

#1

Embriksmamma sa for siden:

Noen her som har gjort det?
Vi skal etter all sannsynlighet flytte i løpet av året og er litt interessert i et hus som er på tvangssalg på det nye stedet.

Er det mange feller å gå i? Kan det ordne seg i siste liten for eier slik at huset ikke blir solgt likevel? På bildene i annonsen er huset fullt møblert, det ser ut som det bor folk der.
:vetikke:


#2

-ea- sa for siden:

Tror det er veldig lang budfrist på tvangssalg, sånn at dere kan bli "bundet" i ukesvis der og sånn sett hindret fra å by på andre hus i mellomtiden.


#3

Embriksmamma sa for siden:

Aha, det må iallfall sjekkes ut.
Takk for svar!


#4

Tallulah sa for siden:

Om dere kommer som nye inn i et lokalsamfunn ville ikke jeg vært dem som «sørget for at Hansen mistet hjemmet». Bak et tvangssalg ligger det mange såre følelser og jeg ser for meg både kommende konflikter og mye styr.


#5

Embriksmamma sa for siden:

Godt poeng - har tenkt tanken selv også.


#6

Propella sa for siden:

Det er også andre regler og lover som gjelder for hus kjøpt på tvangssalg. Man har ikke samme muligheten til å klage/kreve penger tilbake/heve kjøpet hvis det skulle vise seg være skjulte feil og mangler. Det er viktig å være obs på.


#7

Luftslottet sa for siden:

En i nærmeste familie har jobbet en del med tvangssalg/konkurser og har sagt at det ofte er mange skjulte kostnader i sånne hus.

Tvangssalg kommer vanligvis av en personlig tragedie av noe slag, så det kan være lurt å regne med stort vedlikeholdsetterslep og at ikke alt av papirer er på stell (svart arbeid, f.eks.). Se enda nøyere over sånt som bad og strøm enn ellers. Dere har vel også en svakere sak med eierskifteforsikring osv.


#8

meisje sa for siden:

Jeg har gjort det for 18 år siden. Det er en prosess med flere trinn der tidligere eier har mulighet til å gjøre opp for seg. Mener det er 3 ulike trinn i prosessen. Det er ca 6 uker mellom hvert trinn så prosessen tar lang tid. Vi vant budrunden i starten av desember og så måtte vi vente til 1. mars før siste rettssak fant sted. Når 1. mars opprant hadde ikke tidligere eier flyttet enda, så da måtte vi vente enda noen uker på utkastelse. Tror vi fikk overtatt huset ca 1. april. Deretter måtte det leies inn rengjøringsfirma for å vaske ut etter de. Alle omkostninger ble trukket fra overskuddet..

Når vi endelig fikk overtatt huset var det selvfølgelig ikke vedlikeholdt i lang tid, men det hadde vi jo skjønt når vi var på visning. I vårt tilfelle var det en rusmisbruker som var tidligere eier. Jeg ville ikke tenkt at man skal unngå å by pga at andre har rotet det til for seg selv.


#9

Polyanna sa for siden:

Om huset ikke blir solgt, så går det jo ut over de som eier det. Det er jo deres gjeld som skal dekkes? :vetikke:


#10

Charlie sa for siden:

Spørs på årsaken til tvangssalg. Ville vært nøye med å lese takst, som antakelig er utarbeidet. Bruk gjerne fagfolk selv for å lese gjennom og gå gjennom eiendommen.

Vet en som kjøpte på tvangssalg, der var det stor gjeld fordi det var brukt mye penger på huset. Det er noe annet enn om tvangssalget er pga mislighold og psykisk sykdom i mange år, for å sette det på spissen. Vedkommende var også eiendomskyndig.

Hvis du vet hva du gjør, kan du gjøre et bra kjøp, har man ikke kunnskap kan man gå på en skikkelig smell. Men man frasier seg det meste av rettigheter til å komme etterpå, så det du skaffer deg kunnskap om for å vurdere rett pris må man gjøre før budet. Etterpå er det låst.


#11

apan sa for siden:

Det er disse ulike trinnene man bør være klar over ja.
Så er det noen andre forhold jeg også personlig ville vurdert. Jeg var selv på en visning i nabolaget for noen år siden som var tvangssalg. Det bodde åpenbart barn der og det var mye tegninger på vegger etc. Huset var uansett ikke aktuelt, men vi var enige om at vi ikke hadde orket en sånn prosess.


#12

Embriksmamma sa for siden:

Tusen, tusen takk for alle svar - vi må nok tenke (enda mer) på dette.


#13

Charlie sa for siden:

Jeg skjønner på en måte hva folk tenker når de sier det er emosjonelt vanskelig å kjøpe et hus på tvangssalg. Samtidig blir jo huset solgt uansett om man byr eller ikke. Jeg kan skjønne det om den andre som byr, gjør det for å kjøpe huset tilbake til familien som bor der, om det skulle skje. Men om andre interessenter er helt tilfeldige folk, så gjør man bare eier en tjeneste om salgssummen blir høyere. Det verste er vel at huset får en så lav pris at tidligere eier blir sittende med restgjeld etter salget?


#14

zinatara sa for siden:

Litt av problemet er vel at når det går til tvangssalg så er det snakk om mennesker som ikke har villet innse at det gikk den veien og som har stukket hodet i sanden. For man får jo ganske mange advarsler i forkant og har mulighet til å selv selge huset med heftelser. Jeg tror at reaksjoner i ettertid ikke alltid handler om rasjonelle tanker fra de det gjelder.

Men det er jo helt klart sånn at det er i selgers interesse at salgssummen blir høy nok til at den dekker gjelden og gjerne litt mer. Men det er også viktig å vite at det er endel folk som har gjeld langt over pipa og de vil ofte sitte igjen med mye gjeld også etter salget. Vi hadde en sånn sak i familien der den det gjaldt hadde mange millioner i gjeld og verdien av huset ikke ville dekke det. Og det ble mye bråk og såre følelser når familiemedlemmer som først hadde lovet å hjelpe trakk seg når de innså at evt. bidrag ikke kom til å redde huset fordi det aldri kom til å bli nok. Utifra hva denne personen gjorde tviler jeg ikke på at det finnes personer som kan la dette gå utover kjøper. Uten at jeg vet om det er veldig vanlig.


#15

meisje sa for siden:

Vi hadde aldri problemer med tidligere eier eller entouragen hans. Det kjipeste vi opplevde var at naboen søkte om byggetillatelse for påbygg uten at vi fikk vite om det, nabovarselet ble levert en uke før vi overtok, og vi viste ingenting før de begynte å bygge.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.