Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En liten oppfordring ang innlegg fra mobil

#1

My sa for siden:

Jeg har en liten bønn, til alle som poster innlegg fra mobilen, om å kanskje se over meldinga en liten ekstra gang, før de/vi poster. Enkelte innlegg er så fulle av trykkleif at de blir nesten uleselige. :sparke: Også føles det så uhøflig å påpeke det når det skjer, fordi innleggene kanskje handler om noe litt personlig. Noen ganger ender jeg derfor bare med å la være å svare, for ikke å virke kjip og vanskelig, rett og slett fordi jeg ikke forstår innholdet i innlegget ... :flau: (evt ikke gidder å legge nok innsats i å prøve å forstå).

Skjønner godt at det blir slik altså, jeg for min del har skikkelig pølsefingre når jeg skriver på mobil. Så bare et vennlig tips om å se kjapt over.


#2

Millen sa for siden:

Jeg prøver å skrive riktig når jeg skriver på tlf som nå, men innimellom glipper det nok. Skal skjerpe meg.


#3

Nada sa for siden:

Helt enig med deg.
Jeg har begynt å hoppe over hva visse brukere skriver fordi innholdet forsvinner når man må gjette seg til hva de forsøker å formidle.


#4

amo sa for siden:

Jeg er nok en storsynder der. Derfor blir det også færre og færre innlegg fra meg. Har ofte lyst å svare, men orker ikke når jeg sitter på pad/mobil, for jeg vet det blir skriveleifer og da tar det for mye tid. Jeg må stort sett inn å redigere hvert eneste innlegg jeg har postet. :o
Jeg er heldigvis god på å lese iphonsk da, så sliter ikke så veldig med å lese da. ;)


#5

Chablis sa for siden:

Har nok feil jeg også, men har ennå ikke kommet over innlegg fra andre hvor jeg ikke skjønner hva de mener.


#6

Ruslebiffen sa for siden:

Det er en del innlegg jeg ikke orker å lese fordi de er så fulle av mobil-skrivefeil. Da er det ikke snakk om 3-4 skrivefeil i et innlegg, men mange, inkludert mye autocorrect. Blir litt som innlegg på dialekt på facebook; jeg orker ikke lese dem, helt uavhengig av dialekt. :sparke:


#7

Strå sa for siden:

Det er mulig jeg er en av dem HI sikter til. Selv kan jeg ikke huske at jeg har slitt nevneverdig med å forstå innlegg på FP. Kanskje jeg ferdes i andre tråder. Men for all del, er jeg en av dem som skriver uforståelige innlegg, si fra på prikk.


#8

Einhyrningur sa for siden:

Da får dere heller bare hoppe over innleggene da. :snill:


#9

007 sa for siden:

Ærlig talt, du må da tåle at noen oppfordrer til korrekturlesning uten å svare som en ungdomsskoleelev og blikke?

Jeg er helt enig med My. Det tar ikke all verdens tid å lese over før en poster.


#10

Malama sa for siden:

Jeg er nok en av dem.


#11

kamp sa for siden:

Gitt opp svare fra mobilen, blir for lite.
Svarer fra iPad/Mac.
Så blir skrivefeil som de blir men det pga manglende kunnskap (men lettere å oppdage med større skrift )


#12

him sa for siden:

Ah, nå fikk jeg en "good old days" stemningen over meg :humre: Nei, jeg sliter fælt selv. Er så lite glad i å skrive fra mobilen - blir helt gal av autokorrekt (men har ikke selv sett så veldig mange uleselige innlegg ... Her er problemet skrivingen, ikke lesingen)

#13

Einhyrningur sa for siden:

Næ. Tar ut surheten min på noe annet heller. :knegg:


#14

Maverick sa for siden:

Dette var jo som gode, gamle FP! Hvor er rettskrivningspandaen? :hyper:



#16

My sa for siden:

Nå har jeg i alle fall kommet med oppfordringen min, så får dere gjøre hva dere vil med den. :værsågod:


#17

Pøblis sa for siden:

:sniker:

:flau:

:plystre:


#18

Niobe sa for siden:

Jeg prøver! Jeg har knust skjerm på mobilen. Høyre side er hardest rammet. Det går ut over de særnordiske bokstavene, for skjermen reagerer ikke alltid… :knegg:


#19

Pøblis sa for siden:

Jeg har gitt meg selv forbud mot å skrive på mobil uten briller. :nemlig:


#20

Divine sa for siden:

Jeg er helt enig med My. Det glipper selvsagt hos alle nå og da, og jeg er ikke noe unntak. Selv om jeg alltid leser gjennom innleggene mine før jeg poster, så ser jeg ofte skrivefeil i gamle innlegg jeg har skrevet. Så jeg forventer ikke feilfrie innlegg, men jeg blir ofte litt skuffet når jeg ser innlegg som tydelig ikke er sjekket for skrivefeil på noen som helst måte. Det virker litt respektløst overfor leseren, som må sitte og dechiffrere.


#21

Magica sa for siden:

Anbefaler tale til tekst på mobilen, men klart - kan være en fordel å være alene mens man leser opp svarene på diverse innlegg her inne. :knegg:


#22

Karamell sa for siden:

Jeg tror ikke jeg har kommet over noen uleselige innlegg pga trykkfeil. :gruble: Jeg leser visst feil tråder.

Selv bruker jeg ikke FP på mobilen, for jeg bommer helt sykt ser jeg når jeg bruker Messenger på mobilen. Har skikkelig pølsefingre. FP er kosetid med PC i fanget. (Men jeg har dysleksi, så feil kan forekomme likevel, i tillegg til at jeg tror jeg trykker på en tast, men så blir den ikke med likevel - skjer mer med denne PC-en enn den forrige.)


#23

Magica sa for siden:

Jeg har ipad med tastatur som krangler litt med bokstaven iiiiiiii, men den skjerpet seg visst nå.


#24

Strå sa for siden:

Jeg finner knapt nok mobilen uten briller. Jeg har ikke på autokorrektur heller, da blir det bare surr.


#25

Fintdethei! sa for siden:

Stemmer. Det er ikke iphonsken det er noe i veien med, det er skjermen som er så liten at jeg må gjette hva jeg skriver, og klarer ikke korrekturlese det som er skrevet :knegg:


#26

Floksa sa for siden:

Jeg bruker mobilen 99% av tiden (på FP altså, bare 50% av tiden ellers :lol: )
Eneste som er vanskelig er å prikke. Men har lært meg det også.
Og se hva som står i spoilertags.

Men bruken av mobil gir oss jo de mest fantastiske autokorekts da.
Virkelig, så ikke slutt!!


#27

Retz sa for siden:

Min laptop bor i en skuff, og tas bare fram noen få ganger i året. Jeg gjør absolutt alt på min iPhone 12 mini, det er min pc. Pleier å lese over det jeg skriver, og tror ikke jeg har veldig mange feil, men greit å få en påminnelse. Merker at jeg unngår å svare på innlegg som krever en lengre tekst, og lar også oftest være å respondere på saker hvor en viss oppfølging kan forventes, nettopp fordi det er litt knotete å taste på mobilen. Nå er vi heldigvis såpass mange på FP at det alltid er noen som langt på vei deler mine synspunkter, og uttrykker dem, så da er det ikke farlig om jeg ikke akkurat formidler mitt ståsted.


#28

Stompa sa for siden:

Jeg er helt enig med det prinsipielle i HI – men kan virkelig ikke si at mye skrivefeil er noe jeg har lagt merke til her inne. :gruble: En og annen mystisk tastefeil dukker jo opp, men det er ekstremt sjelden jeg ikke forstår hva det skal være, og som oftest blir det jo bare morsomt.

Mulig vi ikke leser de samme trådene. :vetikke:


#29

Blondie sa for siden:

Du har jo helt rett.

Jeg er vanligvis veldig nøye med å lese over, men jeg merker jo at det glipper mer og mer. Den lille skjermen og pølsefingre på små taster er en dårlig kombinasjon.


#30

C3PO sa for siden:

Det å skrive korrekt på mobil er hovedgrunnen til at jeg skriver mindre her enn jeg kunne. Det er ikke på grunn av andre, men på grunn av at jeg selv synes det er vondt når jeg ser at jeg har skrevet feil. Sånn er det når man jobber med språk. Så jeg er mer begrenset til å delta i arbeidstiden.


#31

Ruslebiffen sa for siden:

Samme her! Bortsett fra at jeg ikke jobber med språk, da. :)

Var det ikke snakk om en ny løsning som var mer mobilvennlig for et par-tre år siden? Grensesnittet som er på FP gjør det enda vanskeligere å skrive fra mobil. Det er jo veldig synd om engasjementet daler fordi brukergrensesnittet gjør det vanskelig å svare fra mobil, som er den enheten innmari mange bruker.


#32

Tjorven sa for siden:

Jeg tar til meg oppfordringen.

Jeg er dyslektiker og i den snodige posisjonen at jeg er veldig var for andres skrivefeil (jeg sliter med å lese hvis det ikke er korrekt) SAMTIDIG som jeg skriver mye feil selv. Men det er stor forskjell på feilene jeg gjør fordi jeg ikke kan stave og tastefeil på telefonen, og jeg tror forskjellen er ganske synlig. Det første må jeg bare leve med, mens jeg kan bli bedre på å se tastefeilene.


#33

Albertine sa for siden:

Jeg er en av dem som har måttet la være å lese enkelte innlegg fordi det er så mange feil at det blir vanskelig å tyde det som står. Derfor ble jeg superglad for at noen faktisk tok det opp, og jeg ser at ting har bedret seg allerede.


#34

liefje sa for siden:

Jeg har aldri vært plaget av at noen skriver feil her. Jeg klarer fint å lese det uansett. Synes det er synd om noen skal føle at de ikke kan bidra av en sånn grunn.


#35

Divine sa for siden:

Men det er jo ikke snakk om å ikke kunne bidra. Det er snakk om å bruke et par sekunder ekstra på å lese gjennom det man har skrevet.


#36

Chablis sa for siden:

Enig med deg. :jupp:


#37

My sa for siden:

Tenkte meg jo egentlig at noen kom til å dra det helt til ytterste konsekvens, og tolke det som at man ikke er velkommen til å skrive på forumet dersom man ikke skriver totalt feilfritt. :humre: Lurte litt på om det var mulig å formulere det slik at alle skulle skjønne at det ikke var det jeg mente, men regnet med at det ble umulig :erfaren: og konkluderte med at de fleste som har vært her en stund trolig ikke lar seg knekke av en enkeltbruker sin beskjedne oppfordring. Så jeg tok sjansen. :what:

Presisering: Det er altså da ikke snakk om å skrive feilfritt, eller krav om grundig korrekturlesing og språkvask av alle innlegg (eller krav i det hele tatt). Jeg for min del har ingen problemer med verken skrivefeil eller en og annen trykkfeil, og har det nok selv også. Det var bare en påminnelse til alle om å av og til kaste et kjapt blikk på meldingen før man sender, for å unngå de tilfellene hvor det har gått så fort i svingene at nesten ingen ord ble slik de var ment å skulle være. Sånn bare som et tips, for at innlegget skal bli lettere lesbart, og få mer respons. Hvis du vil. Eller bare la det være, hvis du ikke gidder. Ikke mist nattesøvnen av å gruble på om du en gang glemte en dobbel konsonant i en melding du skrev i 2017, og du derfor kanskje ikke bør skrive mer.

Sånn.

Burde kanskje skrevet presiseringen i første innlegg, men trengte litt underholdning.


#38

Pøblis sa for siden:

Jepp. :ja: Hvis man blir furten av å bli minnet på at man bør lese korrektur, synes jeg man bør sjekke hudtykkelsen sin ørlite grann.

Og :knegg: til My. Du har vært her noen år, du også. :knegg:


#39

My sa for siden:

Eller forresten, glem den forrige meldinga, jeg antar de fleste skjønte at det jeg egentlig mente var at om man ikke greier å skrive feilfritt så synes jeg ikke man har noe å bidra med, og bør umiddelbart melde seg ut av forumet. :moahaha: Det blir mye gøyere sånn! :hyper:


#40

Pøblis sa for siden:

:knegg:

:knegg:

:knegg:

:fnise:


#41

Blondie sa for siden:

Åffkårs! :meelopers:


#42

Frøy sa for siden:

Dette GIDDER jeg ikke å finne meg i. Er det slik det skal være så takker jeg for meg, smeller døren fint igjen og håper at den treffer en av dere rettskrivingsfantaster hardt i ansiktet!
Takk for meg!


#43

My sa for siden:

Nå snakker vi! :love2:


#44

Millen sa for siden:

:popcorn:


#45

Milfrid sa for siden:

Duck you! Skal det skreves at jeg leser korrektur på at jeg skrever også nå?!


#46

Pøblis sa for siden:

brmoh o sør fry ,oøgtof dort.

(Enig i alt det milfrid sier - forskjøvet en plass til høyre på tastaturet. :knegg: )


#47

Tjorven sa for siden:

Det måtte jeg faktisk teste ut om jeg klarte - sitter på pc med tastatur:

rnih o søy fry ,oøftog dort

Nesten i hvert fall!


#48

Blondie sa for siden:

:latter:


#49

Pappalille sa for siden:

Hei! Er vi altererte nå?


#50

My sa for siden:

Jeg hørte en gang intervju med Wenche Foss, der hun fortalte at hun en gang i sin ungdom søkte på en sekretærstilling, hvor hun måtte gjennomføre en test i maskinskriving. Det var hun flink til, skrev hele teksten raskt, og uten å se på tastaturet. Da hun var ferdig oppdaget hun at hun hadde hatt fingrene plassert ett hakk til side for det hun skulle, så teksten var helt uforståelig. Hun reiste seg og spaserte rett ut av lokalet, uten å snakke med noen, og gikk aldri tilbake dit igjen. Deretter gikk hun til teateret og fikk jobb der, og ble skuespiller i stedet.

Så man skal ikke kimse av hva feilpasserte fingre på et tastatur kan føre til. Tenk om Wenche Foss hadde blitt sekretær i stedet for skuespiller! :sjokk:


#51

Milfrid sa for siden:

Tenk, kanskje er det en Wenche Foss her som nå ikke våger å skrive mer her inne pga denne tråden, og blir skuespiller i stedet! Du er en helt, My! :hjerter:


#52

My sa for siden:

:engel_ikke:


#53

IzziCreo sa for siden:

Super oppfordring! Korrekturlesing er alltid bra.

Men en ting jeg ofte har lurt på er dette at man synes det er vanskelig/ kjipt/ ukomfortabelt/ hvahardu å svare fra mobil. Er det det? Jeg kjenner meg ikke igjen i det egentlig. Sitter jeg i sofaen og surfer på FP så er det litt hipp som happ om jeg har Mac'en eller mobilen i hånden. Er jeg på farten, så blir det jo mer styr å svare langt. Så er det det man mener er problematisk med mobil eller er det vanskelig å taste? Vi burde kanskje hatt en spin-off på om hardware har noe å si? Om man har Android eller iPhone? :knegg:


#54

Syrinx sa for siden:

Hver gang jeg ser denne tråden så tenker jeg på den klassiske sms-en fra tidlig autokorrekturtid. "Hvor er fu?", stort sett sendt fra midnatt og utover i helgene. :humre: Den sier kanskje mer slik enn når det er korrekt skrevet.


#55

My sa for siden:

For min del handler det om at jeg skriver veldig raskt på tastatur på PC, men relativt langsomt på mobil, så derfor gidder jeg ikke skrive så mye. Jeg er en utålmodig sjel. I tillegg til at jeg ofte bommer på tastene så det blir mye feil, og det tar enda lengre tid. Det tekniske er ikke noe problem, jeg er bare klønete. Har Android.

#56

Divine sa for siden:

Jeg klarer ikke bruke to hender på mobil, så det går vesentlig mye saktere enn på PC, hvor jeg knatrer i vei relativt raskt.


#57

frukt sa for siden:

Hvaaa? Har ikke alle en sekretær som tar seg av skrivingen? :tsktsk:


#58

liefje sa for siden:

Jeg skjønte hva du mente før presisering. Mitt poeng var bare at noen kan føle ting annerledes når de leser et sånt innlegg og derfor droppe å være så aktive som de ellers ville vært. Jeg synes dette er et uformellt forum og at det er bedre med innlegg med tastefeil, uten store bokstaver, med autokorrekt eller whatever enn at folk dropper å skrive fra mobilen fordi de ikke har tid til å korrekturlese eller har glemt brillene sine hjemme.

Men det var tydeligvis feil å være uenig, så da får dere bare spise popcorn. Jeg spanderer!


#59

Nextlife sa for siden:

Tidligere var det jo en rimelig lav terskel for å rette på eller påpeke skrivefeil og skrivekutyme i trådene, kanskje vi kan innføre litt mer av det igjen. :hyper:


#60

løve70 sa for siden:

Men det gidder jeg ihvertfall ikke gjøre fra mobilen :knegg:


#61

Isprinsessen sa for siden:

Vil bare inn å tipse om tråden hvor det diskuteres om hvordan håndtere sin egen irritasjon.

:humre:


#62

zinatara sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg ikke har lagt merke til mye skrivefeil og nå er paranoid om det er meg det er snakk om. :eek:


#63

Madicken sa for siden:

Jeg har ikke sett så veldig mye til innlegg som omtales her, kanskje noen få, og der så jeg vel mer etter når på døgnet og hvilken dag i uka de var skrevet. :knegg:


#64

My sa for siden:

Ja, vi har blitt ganske sløve og tolerante med tiden. Lite fres i flisespikkerforumet om dagen. Men jeg er glad du i det minste frisket opp såpekassetråden med at det heter fastelavn, ikke fastelaven. :hjerter: Jeg vurderte å føye til at det heter gulrot, ikke gulerot, men jeg tror jeg skal vente litt. :knegg:

#65

IzziCreo sa for siden:

:knegg:

Personlig så skulle jeg ønske at folk med Mac kunne funnet den korrekte apostrofen på tastaturet (og nei, det er ikke knappen til venstre for backspace... :kjepphest: ) :what: :knegg:


#66

Nextlife sa for siden:

Åhh, jeg har så mye på lager. :D



#68

Maverick sa for siden:

Nutildags blir man irettesatt for å foretrekke et konservativt sprog. Alt var bedre før. :håhåjaja:


#69

Syrinx sa for siden:

Legg til feil bruk av dog på den lista. Det er ikke nødvendig å vente.


#70

My sa for siden:

Eller kanskje det var den egentlige grunnen til at Wenche Foss aldri fikk den sekretærjobben?

#71

Maverick sa for siden:

Min bestemor intervjuet en gang Wenche Foss. De drakk rosévin gjennom hele intervjuet. På slutten erklærte Wenche Foss at hun aldri rørte alkohol. Min bestemor viste til rosévinen, hvorpå Foss responderte: "Åh, men det er jo vin! Ikke alkohol!"

:hjerter:

Det var nok mange grunner til at hun passet bedre som skuespiller enn sekretær. :glis:


#72

Strå sa for siden:

Jeg aner ikke noe om riktig bruk av dog eller at det er forskjell på apostroffer. Wenche Foss derimot, hun hadde et veldig godt poeng. :ja:


#73

Karamell sa for siden:

Snakker vi om aksenttegn? :filer: Kan fransk, så de franske har jeg inne. Ingen heter Andræ. :knegg:


#74

-ea- sa for siden:

Men på kartet har vi Musegata her i Tromsø. Hoho!


#75

Palmen sa for siden:

Jo. Jeg gikk på skolen med Andrè. Helt sant. (Hvordan uttaler du det?)


#76

Karamell sa for siden:

Andræ. Tror ikke jeg har sett et fransk ord/navn med aksenten den veien, så det er jo et tenkt tilfelle. For å uttale en e på slutten av et fransk ord, må det har é eller en annen bokstav bak. R f.eks. Aller. Manger. Jeg er ikke ekspert på dette, det skal sies!


#77

IzziCreo sa for siden:

You'd be surprised :knegg: Det er sååå mange i Norge som bruker aksent feil vei i navnet sitt. Andrè er versting. Hjelper jo ikke at det er et av de mest brukte navnene som navn nr to...

Når det er sagt så snakket jeg om apostrof som i f.eks. you're. På Mac tastaturet så er aksenttegnene ved siden av backspace. Dessverre tror mange det er apostrof også, slik at det blir you´re eller you`re... Apostrof er til venstre for 1 tasten.


#78

Karamell sa for siden:

Da skjønner jeg hva du mener. Har ikke Mac.

Tror du ikke de mener Kim den andre? :knegg:


#79

liefje sa for siden:

Oj. Der oppdaget jeg apostrofen til venstre for 1. Takk for det. Syntes alltid det så rart ut når jeg brukte aksenttegnet. :p


#80

Eia sa for siden:

My kind of woman! :glis:


#81

Fjols sa for siden:

Samme her. Jeg bruker kun mobilen, men zoomer inn, så jeg ser teksten godt.:knegg:


#82

Karamell sa for siden:

Kan noen forklare "dog"-reglene? Jeg trodde jeg brukte det korrekt, men det er jo slett ikke sikkert. :knegg:



#84

Karamell sa for siden:

Jeg bruker det som "likevel". But still. Eller "riktignok".


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.