Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Solskjerming gamle store vinduer

#1

Avatar sa for siden:

Om en uke overtar vi ny leilighet. :hyper: Og vi trenger solskjerming på soverommene, så vi slipper å sove i lyset. Det er store vinduer som vist på bildet (vinduene i seg selv er veldig vakre), og jeg lurer på hva vi kan bruke her som ikke ødelegger sjarmen, men samtidig gjør det mørkt når vi skal sove. Det er like vinduer på alle soverom. Vårt har to (dette bildet), soverommet til sønnen har ett og hybelen til snuppa har to (i forskjellig høyde). Og ja, det er 3,36 opp til taket. Tips?

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=66733&amp;stc=1&amp;d=1646654339[/img]


#2

Syrinx sa for siden:

Tak til gulv-gardiner av den lystette sorten.


#3

Che sa for siden:

Jupp - enig med Syrinx - litt sånn tunge gardiner. Men du må sikkert spesialkjøpe gardiner om de skal være så lange? Ikea sine er jo lange, men ikke så lange.


#4

Avatar sa for siden:

Ja, har tenkte at det er det beste, men samtidig vil jeg ikke miste lyset (når vi ikke sover). Til venstre vil jo gardinen dekke en del av vinduet fordi det er lite vegg der. Det er ikke innsyn til noen av soverommene, så det er egentlig bare for å få mørkt rom når vi sover.
Det er kun på sønnen sitt rom det er noe vegg over vinduet, mens på vårt og på hybelen går vinduet helt opp til taket. Dette er fra 1880, så de har ikke hatt lov til å endre på fasaden.


#5

Tallulah sa for siden:

Du kan trekke hele gardinlengden til høyre, ut på veggen der.

Ellers er det jo mulig å sette opp rullegardin inni karmen, helt i topp. Om den er i samme fargetone som vinduskarmen så vil den ikke bli så synlig.


#6

Avatar sa for siden:

Takk for at dere hjelper meg å se muligheter. Jeg er så redd for å «ødelegge» de fine vinduene at jeg klarer ikke helt se noe annet.


#7

Tallulah sa for siden:

Skjønne hva du mener. Men en rullegardin kan være ganske diskret. Men om man liker looken som tunge gardiner gir ville jeg satt opp skinne i taket langs hele veggen; hotellstyle. Da kan du trekke hele gardinen ut på veggen på dagen slik at hele vinduet kommer til sin rett.


#8

Fløyel sa for siden:

Jeg har startet et forskningsprosjekt her hjemme. Og jeg finner ikke noe jeg liker! Vi skal ha skinner I taket, så langt har jeg kommet..

Men har landet på at det skal se sånn ut: se linken og alle do's

nadinestay.com/blog/the-dos-donts-of-curtain-placement

Vi har ett vindu med verandadør som er 3.35 bredt, har en fantastisk utsikt, men plagsomt mye sol hvis man skal se tv. Så jeg må ha noe jeg kjapt kan dra for.


#9

Avatar sa for siden:

Får besøk av flere leverandører av solskjerming denne uka og er veldig spent på hva de forskjellige foreslår. Vi fant ut at det beste er å sette bort jobben.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.