Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør jeg med stemorsblomstene, det ble så kaldt

#1

veobra sa for siden:

Jeg har kjøpt stemorsblomster og påskeliljer for å sette ut. Det var meldt netter uten kuldegrader så jeg tenkte i et optimistisk sekund at det var på tide å få noe ut på trappa eller terassen. Nå er det meldt -4 om natten og kuldegrader halve døgnet. Går det fortsatt bra å sette dem ut? Jeg har kjøpt en tipakning med stemor og tre små krukker med påskeliljer, de må nok plantes i noe større for å overleve. Setter jeg dem inn nå venner de seg sikkert til varme og vil krepere med en gang hvis jeg setter dem ut i kjølig april?

Skal jeg la det stå til og sette stemorsblomster og påskeliljer i en potte i skul på terassen og la det stå til. Jeg vil ha vår, nå! :vilha:


#2

Heilo sa for siden:

Plante ut blomster nå?!? I- begynnelsen av mars?

:grineler: :sykt misunnelig:

Hilsen Nord-Norge


#3

My sa for siden:

:sniker:

Av og til får man en påminnelse om hvor langstrakt Norge faktisk er, i nord-sør-retning. Egentlig ganske fasinerende, at ett og samme land kan ha så store klimaforskjeller.

Kan dessverre ikke svare på stemorsblomstspørsmålet ditt, jeg er analfabet når det gjelder blomster og hage.


#4

veobra sa for siden:

Det er nok litt absurd å tenke tanken, jeg ser den. :knegg:


#5

Señora sa for siden:

Sør-vestlandet her, vi grillet og spiste ute på terrassen i 17,5 grader i forrige uke. Dvs, det var jo ikke 17,5 grad egentlig, men i le av vinden så steg termometeret. Når sola forsvinner blir det brått ganske kaldt.

Stemorsblomster tåler en frostnatt. Tipper påskeliljene tåler det også.


#6

Malama sa for siden:

De tåler en frostnatt, de skal jo kunne gjøre det, men ikke full vinter. HA fått frosset i hel blomster før jeg... i april. På vestlandet.

Men altså, jeg ville be prøvd. Ja, jeg har tenkt på å få det samme på trappa snart Det meldes kjølig, det gjør det, men mildt på dagen. Det er visst 13 grader hjemme nå, så, ja, takk, VÅR


#7

Malama sa for siden:

Må absolutt få på plass noe vindskjerming på verandaen i vår. Og få ut dit møblene så snart det er semitrygt for at et ikke kommer en ny storm. Og sjekke om grillen overlevde at den veltet i vinter. Eller erstatte den.

Grilling hørtes magisk deilig ut!


#8

Señora sa for siden:

Kan melde om at det var helt fantastisk med grillmat, gresk salat og tzatziki :jupp:


#9

Floksa sa for siden:

Stemor tåler alt. De ville jeg ikke bekymret meg for. Påskeliljer vet jeg ingen ting om. Slike sarte blomster driver vi ikke med her :knegg:


#10

veobra sa for siden:

Jeg sjekker pottene mine ute og ser om telen har gått så jeg kan plante ut i litt større potter. Får la det stå til. Jeg var så overbevist om at vi var ferdige med de lange frostnettene nå. Litt optimist må man få lov it lå være.


#11

Lhi-My sa for siden:

Legg over et teppe eller håndkle når det blir for kaldt. Stemor og påskeliljer tåler en eller to minus uten problemer, men de har det ikke bra med mange minusgrader. Et teppe over om natta hjelper mye.


#12

Elisabet sa for siden:

Jeg setter krukkene jeg måtte bare plante ut med stemor og påskeliljer litt inntil veggen på trappa under taket ute når det er kaldt. Men i natt glemte jeg det, så de sto ytterst, men tenker det også går veldig bra selv om det var frost på ruta på morgenen i dag. Erfaringen fra tidligere år er at de tåler mye.


#13

Hyacinth sa for siden:

Plantene tåler dette. Hvor bor du, forresten?

I dag var det 10 grader i skyggen her, og i går var det så varmt på terrassen at det etterhvert ble uutholdelig å sitte der, selv i t-skjorte. Måtte flytte meg lenger ut i hagen.


#14

GinaK sa for siden:

Jeg plantet i krukke i helgen. Vet fra tidligere år at de tåler noen kuldegrader. De står i le mot nord og har krukken under tak. De har sett puslete ut på morgenen men ser bedre ut i sola når jeg kommer hjem . I går og i dag har det vært 0 på ettermiddagen. Blir det kaldere så drar jeg krukken inntil husveggen og pakker de inn i avis. De tåler dette.


#15

Anne C sa for siden:

Her settes ikke noe ut før etter 17. mai, så jeg skjønner ikke spørsmålet en gang :knegg:


#16

Hyacinth sa for siden:

Det gjelder jo sommerblomster. Stemor og påskeliljer blomster jo lenge før dette og tåler kulde.


#17

Anne C sa for siden:

Her settes ikke mye ut før i mai altså.


#18

Hyacinth sa for siden:

Nei, det er jo så, men jeg trodde stemor og løkblomster var «laget» for å plante ut før sommerblomstene.


#19

Lhi-My sa for siden:

Joda, men det er ikke alle som har vår enda. Her var det 13-14 minus i dag tidlig. Det er ingen vits å engang vurdere å plante ut påskeliljer og stemor før midt i april iallfall. Jeg har ikke sett noen som selger det heller.


#20

Hyacinth sa for siden:

Det kan jeg forstå. Jeg stusset bare på det å sette slike blomster og sommerblomster i samme bås (krukke…).


#21

veobra sa for siden:

Jeg planter dem ut og lar det stå til. Lurt å dekke til om natta og trekker krukkene inntil husveggen. Veggene er dårlig islolert, noe fint må jeg få ut av varmetapet.

Jeg pleier ikke kjøpe denne type blomster i mars. Kanskje i april noen ganger. Det har alltid gått fint med litt frost og snø, men jeg har ikke testet det i like kalde temperaturer som vi har nå.


#22

Malama sa for siden:

I natt var det laveste ca 10 grader her. I den tempen kunne jeg jo søren meg plantet ut tomater og forventet at de overlevde. Sånn bortsett fra at jeg må så dem først da... ;) det blir nok kaldere igjen, det var en uvanlig varm natt. jeg skrapet bil for en dag eller to siden.

Men jeg blir frista til å få stemor og påskeliljer på trappa i alle fall.


#23

millact sa for siden:

Har planer om å sette ut noe snart i krukker.


#24

Isprinsessen sa for siden:

Vi bor på to forskjellige planeter :knegg:


#25

Niobe sa for siden:

Jeg planter alltid stemorsblomster «for tidlig», og de lever gjennom flere tilfeller av minusgrader hver gang. De kan se litt pjusk ut en stund, men de kommer seg alltid.


#26

Galathea sa for siden:

Her har vi fortsatt en halvmeter snø:D

Men denne tråden minnet meg på å ta inn min "evigvarende" krukke med stemorblomster i varmen. For noen år siden oppdaget jeg at det spirte frøplanter av stemor i ei krukke jeg hadde stående ute om vinteren, det var en uvanlig mild seinvinter. Jeg flytta krukka inn, vannet og stelte, og til 17 mai kunne jeg sette ut blomstrende stemor! Dette har jeg gjort 4 år på rad, så i dag har jeg tatt inn krukka og vannet den, så er det bare å glede seg!


#27

Magica sa for siden:

Vi har 86 cm snø. :knegg: det er målestasjon rett borti streeten her.


#28

veobra sa for siden:

Vi har stort sett bare is igjen de stedene det ligger noe. Lavt i Oslo er det stort sett bart, i høyden er det noe is.


#29

-ea- sa for siden:

Alle blomster er sommerblomster. :tromsø:


#30

Hyacinth sa for siden:

:knegg:


#31

Isprinsessen sa for siden:

Ikke isroser, eller de kan forekomme på sommeren også.

:knegg:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.