Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sandnes vs Viking vs billig garn?

#1

Floksa sa for siden:

Hvor kjøper folk garn?
Jeg skal strikke to gensere og trenger dermed rundt 25 nøster.
Har funnet Viking alpakka storm til 45kr nøstet. Men der har de også et annet ullgarn til 20kr nøstet. Viking Superwash.

Sandnesgarn sitt finner jeg ikke til under 69kr?
Hvilket garn bruker du og hvor kjøper du det hen?


#2

Magica sa for siden:

Det varierer. Men jeg kjøper ofte garn på Europris og Nille (de har ofte 30 %) jeg, eller på butikken som selger Drops garnutsalg eller på Husfliden. På sistnevte kjøper jeg ofte Rauma-garn.

Jeg liker Drops air til enkelte plagg for det er så mykt. Jeg tenker at en del garn er rimelig likt, selv om det er billig eller ei. Er det f.eks merino eller ubehandlet ull og har lik strikkefasthet/tykkelse osv så forstår jeg ikke helt den store forskjellen. Veldig mye garn kan sjongleres/byttes ut.


#3

Che sa for siden:

Strikkemekka har en del garn til god pris - men jeg kan ikke si noe om kvalitetsforskjeller da…


#4

nokon sa for siden:

Eg liker best rein, ubehandla ull, og kjøper finull og tove når eg finn det på tilbod. Eg er og veldig glad i det som er tynnare, Holst supersoft, som kan bestillast frå Danmark. Det er lenge sidan eg har kjøpt nå, for eg har :kremt: eit lager.

Eg er litt politisk når det gjeld garnkjøp, og foretrekker å kjøpe frå nordiske produsentar. Særlig Drops og Europris er dårlege på å oppgi fabrikk- og produksjonsland. Eg har òg boikotta Drops etter at eg las litt om korleis dei presser små, enkeltståande garnbutikker til å selge med tap for å konkurrere på pris.

Viss eg skal strikke noko der eg treng ein konkret garnsort (og ikkje kan hente fram tilbudsgarn eller dansk garn frå boden) prøver eg å bruke faghandel.


#5

Retz sa for siden:

Jeg kjører mye samme linje som Nokon. Kjøper fortrinnsvis norsk og dansk garn, og unngår så sant det er mulig, garn som er pakket inn i kjemikalier, plast, nylon. Godtar likevel inntil. 20% nylon i sokkegarn. Merinoull liker jeg ikke å strikke i, så det utgår. Billiggarn har jeg ikke særlig god erfaring med, plaggene holder seg mye dårligere enn plagg strikket i kvalitetsgarn. Selve strikkeopplevelsen er også noe helt annet med et godt garn. Har jeg et prosjekt på gang, men ikke helt der at jeg har råd til kvalitetsgarn, - det går lett med 1000kr til en genser - så venter jeg heller til neste måned.

Kjøper mest garn lokalt, dvs garnbutikken i sentrum, ikke Garnius som har utsalg ikke langt fra der jeg bor. Har ikke garnbutikken garnet jeg skal ha, sjekker jeg norske nettbutikker. Har veldig god erfaring med tostrikkedamer.no, de hjelper deg fram til fargekombinasjoner og sender raskt.


#6

Stompa sa for siden:

Jeg tenker som Retz og Nokon. Handler lokalt så langt det går, primært norskprodusert garn. Er villig til og har råd til å ikke tenke på pris.


#7

Magica sa for siden:

House of yarn som leverer til europris, Nille osv har mye norskprodusert de og: www.houseofyarn.no/

Jeg er ikke helt enig i at det er så store kvalitetsforskjell på merino billigere enn merino dyrere, eller et ubehandla ullgarn.


#8

Fintdethei! sa for siden:

Min datter fikk en vest strikket av mormor, i originalt Sandnes garn. Hun bodde i den vesten i vinter, selv om det ble litt videre i fasongen etterhvert. Jeg strikket en lik vest i et rimelig merinoullgarn fra Sparkjøp, den har ikke blitt noe videre i fasongen, så det er favoritten. Ingen av de er vasket mye da, mest luftet.


#9

Luftslottet sa for siden:

Jeg er også på linje med Nokon og Retz, men er mest opptatt av fiber og arbeidsvilkår.

Jeg bruker bare syntetiske fibre (akryl, polyester, nylon osv.) i liten prosent i sokkegarn, ellers ren ny ull til alt.

Men når det gjelder å komme i mål til en ok pris, har jeg god erfaring med Garnudsalg.dk, der man kan kjøpe hele spoler med garn. Da er det ikke nøstet opp, men kvaliteten er riktig god.


#10

allium sa for siden:

Vet du om Garnudsalg er voec-registrert nå?



#12

Fløyel sa for siden:

Jeg kjøper en del garn på Holst garn i Danmark. Nøstene har mange løpemeter så man trenger ikke så mange nøster, selv om man må strikke med dobbelt garn. holstgarn.dk/garn-79/


#13

Fløyel sa for siden:

Viking garn har 100 lm, mot Holst 287 lm pr 50 gr, nøstene til Holst koster DK 25,-. Nydelig garn å strikke med, plaggene blir myke og gode ved vask og de har utallige farger.


#14

Fløyel sa for siden:

Rauma Finull strikker jeg mye med. Spesielt bruksplagg som ullgensere. 2 tråds finull har 175 lm på nøstet. Jeg strikker med pinnene 3.5 og 4 og liker det "holdet" på plaggene. De koster rundt 50,- pr nøste. Så du må nesten se hvor mange løpemeter garn du får og ikke kun pris.


#15

nokon sa for siden:

Eg synes det er vanskeleg å finne ubehandla ull frå typiske «billigprodusenter». Det gir jo ein heilt annan struktur enn merino. (Merino har eg stort sett bare kjøpt til barnetøy, fordi ungen meiner ulla mi klør. Så det kan eg ikkje uttale meg bastant om). Men den største forskjellen synes eg er at det meste frå Europris/ Nille ol. enten er superwash-behandla eller akrylblanding. Og då mister ulla mange av dei gode egenskapene sine.

Poenger med meter pr. 50 gram er også viktig, når ein vurderer pris. Eit nøste er ikkje ein absolutt størrelse.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.