Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Drivhus

#1

Millen sa for siden:

Jeg har lyst på drivhus. Pr idag har jeg et lite plastdrivhus med 3 hyller.
Jeg bor i rekkehus, og har hage deretter. ( egentlig vil jeg ha megastort og dyrt drivhus som også kan benyttes som lysthus, men det har jeg hverken penger eller plass til, for å avklare det.
Så hva kan/bør jeg ha. Vi snakker hobbybasis.


#2

Teofelia sa for siden:

Hva er budsjettet, og hvor stort kan det være?


#3

Millen sa for siden:

Godt poeng! Under 10 000, str. må Jeg sjekke mer opp.


#4

Galathea sa for siden:

Hvis hagen er greit skjermet for vær og vind ville jeg sett nærmere på obs bygg sine, Palram heter de. Sjekk spesielt ut tykkelse på platene, de bør ikke være for tynne. Fins en del fb-grupper om drivhus, kan være verdt å sjekke ut kanskje, for tips om spesifikke modeller.


#5

Magica sa for siden:

Ser de har på Jula også!


#6

Teofelia sa for siden:

Biltema, Jula, Byggmax og Obs har alle drivhus i den prisklassen. Husk å sjekke at sokkel og annet nødvendig tilleggsutstyr er inkludert i prisen. I tillegg bør du vurdere hvordan drivhuset skal festes til underlaget. Har du en platting, eller må det bygges? Slikt må også inkluderes i budsjettet.


#7

Lhi-My sa for siden:

Jeg anbefaler drivhusgruppene på Facebook. Der er det mange som har superfancy drivhus, men også en del med de mindre og rimeligere drivhusene. Mange av disse har gjort seg erfaringer med montering og bruk som kan være nyttige. Jeg leste en del lm dette før vi valgte å bygge selv og oppfattet vel at mange av de rimelige drivhusene bør forsterkes litt ved montering blant annet med bruk av lim ved montering av glass i steden foe klips som mange har. Lim gjør drivhuset stivere og mer stabilt. Mange har dårlig erfaring med bevegelser i drivhuset ved vind og dette gjør at rutene faller ut. Og når først en rute er borte, får vinden godt tak og kan ødelegge ganske kjapt. Så les deg litt opp før kjøp og før montering.

Vi bygde 16 kvm stort drivhus/utestue i fjor sommer for et totalbudsjett på ca 30.000 inkl plattingen det står på. Vi brukte vinduer og dør vi fikk gratis, kjøpte reisverk og kanalplasttak. Veldig fornøyd med dette og gleder meg veldig til å ta det ordentlig i bruk.


#8

Charlie sa for siden:

Unngå VidaXL hvis det er aktuelt. Mye dårlige produkter.


#9

Millen sa for siden:

Hvilke av disse drivhus gruppene på Facebook er bra?
Takk for alle tips.:blomst:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.