Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å låne andres slalåmski

#1

Hyacinth sa for siden:

Sønn (18) skal på slalåmtur, men har ikke egne ski. Mannen mener at han kan låne hans ski. De er omtrent like høye, men sønnen veier ca 60 kg og mannen rundt 95.

Vi vet at vekten må stilles inn på et eller annet vis, ellers er det farlig. Men er dette noe man selv kan gjøre, og hvordan gjøres det?

Et annet alternativ er at han låner mine ski. Vekt matcher bedre der, men skoene mine er jo 5 nummer mindre enn hans og farens. Og bindingene er vel innstilt deretter. Jeg er dessuten en del kortere enn dem begge.


#2

apan sa for siden:

Man kan gjøre dette selv så lenge skalaen går langt nok. Anbefaler nettsøk. Jeg kan det ikke, men mannen gjør det.


#3

scilla sa for siden:

Denne justeringen gjøres på selve bindingen med en stor skrutrekker. Hvis dere er usikre ta dem med til en sportsbutikk for hjelp, ellers er de behjelpelige med det på skisentrene også. Tenker det er best at han låner pappaen sine ski.


#4

meisje sa for siden:

Det går fint å låne farens ski. Bakpå bindingene pleier det å være en vektskala man kan stille inn med et skrujern.


#5

Tjorven sa for siden:

Vekta er lett å justere. Akkurat nå har vi ikke ski til alle, men bruker om hverandre (alle 4 familiemedlemmer er omtrentlig like lange og omtrentlig samme skostørrelse).


#6

annemede sa for siden:

På skisenteret hvor vi står på slalom, er dette noe skiutleien hjelper til med, for i størst mulig grad å unngå skader på personer i anlegget, samt at det er utplassert verktøy ved skiheisene.


#7

Niobe sa for siden:

Om ikke høydeforskjellen er så stor at skiene dine blir veldig korte, så er det vel lettere å justere «skostørrelsen» på bindingene, enn vekten? Dvs. at det førstnevnte ser man hvordan man gjør på bindingen, sistnevnte må man ofte google for å finne rett tall. Eller var det omvendt? :knegg:


#8

Hyacinth sa for siden:

Jeg tenkte også på dette, men vet ikke hva fasiten er her.

Jeg er 170, guttungen rett under 190 og faren er 193.

Jeg husker ikke hvor lange ski jeg har, det er flere år siden de ble brukt.


#9

Niobe sa for siden:

Da er nok skiene dine for korte. Vi kjøpte brukt slalomutstyr til hele gjengen før jul, og mannen min stilte bindingene på skiene, og så fikk vi noen på skisenteret til å sjekke at det var ok.


#10

Karamell sa for siden:

Trodde det var omvendt, for bindinger må skrus fast i skiene. Men er ingen ekspert!!!


#11

Niobe sa for siden:

Man kan stille størrelsen uten å skru bindingene løs fra skien.


#12

millact sa for siden:

Få det gjort på skisenteret eller dra til XXL. Hadde sendt med farens ski.


#13

meisje sa for siden:

Vi opplevde at bindingstypen forhusets eneste med større størrelse enn 43, ikke var den samme vi hadde brukt når skostørrelsen var mindre enn 43. Vi kjøpte nye ski på finn pga det for et par år siden. Noe å være obs på om han skulle bruke dine ski, men jeg ville satset på farens ski.


#14

millact sa for siden:

Nettopp. Det er en grense for hvor mye man kan stille bindingene. Min sønn har for korte ski, men de fikk duge i år. Men med store føtter kan ikke bindingene stilles mer ut enn slik de er nå.


#15

Lavender sa for siden:

Hvis skiene heller ikke er brukt på lenge ville jeg gitt de en runde med glider og stilt bindingen. Hvis du googler bindingen finner du hvordan de justeres for vekt, enkelt grep som nevnt, regner med intervallet passer, som regel en binding for voksen.

Jeg har virkelig gamle ski, har justert bindinger og brukt glider. De fungerer godt. Kunne sikker fått slipt kantene, men ikke nødvendig for kjøring på snødekke. Isete føre er mer krevende.

Eldste jenta har jr ski på 160 cm, jr binding og str 42 i sko, tilsvarende alpinstøvler og binding.


#16

My sa for siden:

Guttungen min på 14 har vinteraktivitetsdag med skolen i dag. Han låner mine slalåmski, med bindinger innstilt etter guttungens vekt og farens sko (som han også låner). Vi har stilt det inn selv, med hjelp fra Youtube.


#17

millact sa for siden:

Hvor lang er hun da?


#18

Niobe sa for siden:

Minsten har alpinski på 128 cm og støvler i 38. Jeg har ski på 152 cm og støvler i 35,5. Hans bindinger måtte justeres opp, mine ned. Det er åpenbart mye å gå på.


#19

sindrome sa for siden:

Jeg har gjort dette selv og det gikk veldig bra. Google innstilling slalomski vekt eller noe. Finn riktig tall. Sjekk tallet som bindingen er innstilt på. Dersom det er avvik mellom det riktige tallet og tallet på bindingen, bruk et flatt skrujern til å justere bindingen så riktig tall er innstilt. :værsågod:


#20

Lavender sa for siden:

180 cm, men lettvekter. Hun må få nytt eller nytt brukt neste år.


#21

Fløyel sa for siden:

Om han skal kjøre skogsløyper, hoppe og leke på ski er det en fordel om skiene er kortere, så da kan hann jo bruke dine.


#22

Niobe sa for siden:

Det er måte på korte da. Det er samme høydeforskjellen på meg og mannen min, og han kunne på ingen måte hatt det gøy på mine ski.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.