Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Lihkku beivviin] - en podcastanbefaling

#1

Polyanna sa for siden:

Jadajada, jeg vet at det er kvenenes dag i dag og ikke samenes, men aldri i livet om jeg husker dette til 6. februar neste år, så den kommer nå, mens jeg husker det:

NRK har en podcastserie om Norgeshistorien, og en del av den, er rundt 12 episoder om samenes historie. Jeg er rundt halvveis, og syns den er vilt interessant.

Den har vakt en del debatt, mer på framing og vinkling og hvem som deltar (kun 6 av 18 er samer selv), enn på selve innholdet, tror jeg, se blant annet her (saken inneholder lenker som tar deg videre til en del debattinnlegg), og den debatten er interessant i seg selv:

www.nrk.no/sapmi/historie-podkast-kritiseres_-_-har-stjalet-samenes-perspektiv-1.15815907

Men selve innholdet i serien er veldig, veldig godt formidlet, og tar seg tid til helhet, ulike vinklinger, detaljer og sidespor.

Det kommer ganske godt frem at det finnes mange måter å vinkle historien på, og at ulike forskere ser ulikt også på historiefortellingen, og det liker jeg.

Jeg syns episoden Landet befolkes er et godt sted å starte.

radio.nrk.no/serie/norgeshistorie/KMTE87005421

Bonus er at den krydres med et ganske bredt utvalg av (litt for) små snutter av samisk musikk.


#2

Magica sa for siden:

Takk for tips!!


#3

venla sa for siden:

Takk for tips! Høres ut som noe jeg også kan like.


#4

Polyanna sa for siden:

Jeg trodde jeg var sånn middels oppdatert på samisk historie, har fulgt det ungene har lært på skolen, pluss at en av dem hadde et skoleprosjekt om samene en gang i tiden, men jeg oppdaget at jeg kan jo INGENTING! :tullerdu:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.