Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du sett Giske-filmen på kino?

#1

Blondie sa for siden:

Jeg funderer på om jeg skal se Makta rår, men lurer litt på hvordan den er vinklet. Balanseres den greit eller er den et mikrofonstativ for Giskes forsvar? Det er mulig jeg skal se den uansett, men greit å være mentalt forberedt på vinkling.

p3.no/filmpolitiet/2022/01/trond-giske-makta-rar/


#2

GinaK sa for siden:

Næsj.


#3

Lykken sa for siden:

Har lest intervju med han som har laget filmen og har venninner som var på førpremiere, der flere av varslerne kom på scenen og pratet. Samt at fra intervjuet kom det fram en kritisk vinkling og hans personlige mening om at Giske er mer opptatt av medias behandling av seg selv og ikke så mye innsikt/forståelse av sine handlinger. Så jeg tror jo at filmen er balansert uten å vite det.


#4

Millen sa for siden:

Nei. Ingen planer om, kan se den når den kommer gratis på tv, strømming eller lignende.


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg mener å ha lest et sted, men klarer ikke nå å finne det igjen, at regissøren Håvard Bustnes selv endret syn på saken gjennom prosessen. Og at han i etterkant ikke er like sikker på om dette er medieskapt som han tenkte da han gikk inn i dette. Jeg antar at det reflekteres i filmen.

Jeg vet ikke om jeg skal se den på kino, men kommer garantert til å se den når den blir tilgjengelig på strømmetjenester. Jeg har møtt Trond Giske en del ganger ganger (av helt andre årsaker enn politikk), så jeg blir litt ekstra interessert.


#6

veobra sa for siden:

Jeg kommer ikke til å se den på kino. Jeg er uansett sjelden på kino. Har som andre nevner lest intervju med reggisøren og det virker som han både har endret syn underveis og jeg fikk absolutt ikke intrykk av at han forsvarte Giske på noe vis. Snarere motsatt.


#7

Karamell sa for siden:

Jeg har bare lest om den, og fikk inntrykk av at den er mer balansert enn regissør først tenke/trodde.


#8

007 sa for siden:

Den ble omtalt i gårsdagens Tusvik & Tønne-podkast, og de anbefalte filmen i alle fall. T & T er ikke kjent for å være så veldig Giske-vennlig, for å si det mildt.


#9

sindrome sa for siden:

Jeg hørte Gjæver og gjengens anmeldelse i podcasten og det virker ikke som om TG kommer helt heldig ut av det og at det stilles vanskelige spørsmål av regissør direkte til TG om #metoo.

Den ble anbefalt til alle som er politisk engasjerte.


#10

Blondie sa for siden:

Ja, det er litt derfor jeg tenker at jeg burde se den. Om ikke annet for å ha en kvalifisert mening om at filmen ble laget.


#11

Charlie sa for siden:

Har sett den. Var litt avventende, men synes det er en balansert film som gir innsikt. Regissøren problematiserer også endel ifht sin rolle og endel ting som har vært oppe rundt filmen I filmen, og i dialog med TG.


#12

Fakse sa for siden:

Du kan trygt se den. Den er definitivt ikke noe mikrofonstativ, den viser det problematiske ved situasjonen mer enn den sier det rett ut med to strek under svaret. Jeg gruet meg litt på forhånd, men er glad jeg så den.


#13

Strå sa for siden:

Nei jeg har ikke sett filmen på kino. Jeg tviler på at jeg kommer til å gjøre det, når jeg går på kino er jeg ute etter noe annet enn Giske. Kommer den på TV/strømming kommer jeg antakelig til å se den.


#14

Polyanna sa for siden:

I går, på Aftenpodden Live, så sa Kjetil Aldstadheim noe litt interessant: At dersom Giske ville stille som ordførerkandidat (var det vel) så "blir det jo interessant å se på alle de varslersakene som ble lagt bort fordi Giske gikk fra tillitsverv, sånn at det ikke var aktuelt lenger. Men om han skulle søke nytt tillitsverv, da blir de jo aktuelle igjen". Jeg tenker at en redaktør i Aftenposten ikke sier sånt, hvis de ikke har saker liggende i skuffen?


#15

sindrome sa for siden:

Jeg tror du har rett Pollyanna, nå må jeg få med meg podden.

Men når han ikke klarte å bli fylkesleder i Trøndelag (altså blant sine egne) så kan han jo ikke bli ordfører. #please
Håper mannen evner å se at han må prioritere partiet før seg selv. Siden han ikke har klart det før så må jo den statistiske sjansen for at han faller ned på riktig side en gang være tilstede?


#16

LaBanga sa for siden:

Jeg så den på kino, og den er absolutt godt og balansert framstilt. Jeg fikk hvertfall bare bekreftet mye av det jeg hele tiden har tenkt.
Den ender jo med årsmøtet i Trøndelag Ap hvor AUF marsjerer ut, og det setter liksom et endelig punktum. Men han har jo ikke gitt seg ennå, bygger opp et eget lokallag i Trondheim, og media gir han jo store oppslag av ingenting (så et oppslag i VG eller noe sånt hvor temaet var at han sto på talelista i et årsmøte :himle: ).

Jeg tror ikke han kommer tilbake i topp-politikken, men jeg tror dessverre ikke at han har skjønt det selv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.