Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan lokalsamfunnet bidra til ved flyktningemottak?

#1

Høns sa for siden:

Vi får et midlertidig mottak rett i nærheten - noen som vet hvordan vi kan bidra til å gi de som kommer en ok velkomst. Hva får de på mottaket og hva må ordnes av frivillige? Er det noe vi som nabolag kan bidra med?

De som kommer til mottaket vil trolig oppleve at de er plassert isolert til, og vet neppe at det er 15 min å gå til et handelssentrum og 10-15 minutter til en hel haug med lekeplasser.


#2

millact sa for siden:

Ville spurt mottaket. De har nok endel regler på hva som frivillige kan gjøre og ikke gjøre.


#3

ingling sa for siden:

De skal få det mest nødvendige av hygieneartikler, medisiner og selvsagt mat på mottaket. De får også utbetalt noen penger, men det er veldig lite og dekker ikke stort. De skal ha fått en klespakke enten før de kommer eller når de er der, men de vil trolig trenge ekstra klær ganske raskt. Sjekk kommunens hjemmesider eller frivillige organisasjoner for informasjon om hva som trengs, der jeg jobber har vi erfart at velviljen er enorm men at en ikke alltid får det som det er mest behov for. Det har også vært populært med frivillige lag og klubber som organiserer aktiviteter: turer, fotball, turnlek og sånne ting. Lurt å koordinere med enten kommune eller de som driver mottaket, en kan ikke bare møte opp med ting og folk. :nemlig:


#4

Elise sa for siden:

Her er det sånn at en kan melde fra til røde kors om hva en kan tilby, og de legger også ut melding om hva de trenger. Vanlige klær får de gjerne utrolig mye av, her har de bedt om undertøy (nytt) og hygieneartikler. Med beskjed om hvor det skal leveres, sånn at en ikke bare stikker innom. Det er mye som må organiseres rundt alt som kommer inn. :jupp:

Her har de også lagt ut beskjed om at de ønsker "besøksvenner" eller de kalte det ikke det, men at man kan by på tid, samvær, turer, middager, e.l.


#5

Charlie sa for siden:

Her ble det nevnt at man gjerne kunne kontakte Røde Kors. De har ulike aktiviteter rettet mot ulike grupper og også flyktningeguider. Her jobber også Sanitetsforeningen rettet med integreringstiltak rettet mot jenter/ kvinner. Odd Fellow samler inn penger, de har en forening i Lviv i Ukraina (de sender pengene de samler inn til Odd Fellow i Polen, det er det polske OF som formidler hjelp, også til ukrainere som har flyktet til Polen). Det var mine 10 øre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.