Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg bruke gjæret honning til?

#1

safran sa for siden:

Jeg tok frem honningspannet for å lage meg en god kopp te. Litt underlig boblende overflate, og litt syrlig lukt. Dette har jeg aldri opplevd med honning før.

Er det bare å skrape det opp i matavfallet, eller kan jeg bruke det til noe? Jeg har ca en halv liter. :himle:



#3

safran sa for siden:

Mjød høres godt, men litt omfattende ut. :knegg:


#4

gnuri sa for siden:

Jeg vet ikke, men jeg kunne tenkt meg at det burde vært mulig å bruke i gjærbakst?


#5

safran sa for siden:

Hm, det var ikke så dumt.


#6

Tjorven sa for siden:

Ikke svar på spørsmålet ditt, men jeg trodde at honning hadde tilnærmet ubegrenset holdbarhet. Så det stemmer ikke, altså?


#7

Floksa sa for siden:

Den kan gjære dersom den har for høy fuktighet. Derfor «tørkes» den inn før den selges. Uten at jeg EGETLIG kan så mye om dette :flau:


#8

frukt sa for siden:

Du bør nok kaste den.

Gjæret honning inneholder eddik, blir sur og det dannes gassbobler som viser at gjæren er i ferd med å ødelegge honningen
norskbirokt.no/?tag=Vannprosent


#9

safran sa for siden:

Det trodde jeg også. Så har jeg skjønt at det kan være innhold av for mye vann, eller at det de ikke har vært nøye nok med tavlene. Kommer aldri til å kjøpe honning av denne fyren igjen. Han vet tydeligvis ikke hva han driver med.


#10

Floksa sa for siden:

Det forklarer en del. Jeg syntes det var rart om det var vanlig norsk honning gjennom Honning Centralen.
Det er veldig sjelden at den gjærer. Om det er en seriøs fyr får du helt sikkert ny.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.