Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Halv feriedag, er det en mulighet?

#1

~TM~ sa for siden:

Eller regnes feriedager alltid i hele dager? Er det ev lokale avtaler som regulerer slikt?


#2

Millen sa for siden:

Ikke hørt om halve feriedager. Da er det bedre å benytte avspasering/fleksitid.


#3

Malama sa for siden:

Hos oss er det hele feriedager, også når vi tar dem ut på dager med bare halv arbeidstid (type onsdag før påske) Så vi avspaserer heller da. Vi har fleksibel arbeidstid og mulighet til å avspasere da, det er det jo ikke alle som har


#4

løve70 sa for siden:

Før førte vi ferietimer, nå er det halve, kvarte eller 3/4 dager.


#5

Nenne sa for siden:

Hos oss kan du føre timer av en hel dag, men det varierer tydeligvis. Innarbeidet fleksitid eller andre kompensasjonstimer som kan avspaseres er kanskje vel så lett?


#6

-ea- sa for siden:

Vi kan ta halv feriedag (i alle fall har jeg delt en feriedag i to etter avtale med nærmeste sjefen min), men ikke på dager som ikke er fulle arbeidsdager som onsdag før påske, julaften, nyttårsaften og romjulsdager hvor vi stenger hele sjappa tidlig.


#7

millact sa for siden:

Ja. Det må vi.


#8

Novla sa for siden:

Sånn har jeg også gjort det noen ganger. :ja: Da har jeg lagt én feriedag inn i Visma, men avtalt med sjefen at jeg jobber halv dag den dagen og halv dag en annen dag i nær fremtid.

Det er jo ikke alltid man har tilstrekkelig plusstid å avspasere, eller har lyst til å ligge i minus, så da er det veldig greit med fleksibel sjef så man kan ha sånne løsninger som dette. Jeg har gjort det samme i forbindelse med syke barn; skrevet én sykt barn-dag, men i praksis jobbet to halve dager hjemmefra.


#9

Pasta sa for siden:

Ikke hos oss. Halve dager må avspaseres.


#10

Che sa for siden:

Vi har kun mulighet til å bruke en feriedag totalt på jul og nyttårsaften - men ellers så er feriedag en hel dag, uavhengig av hvor mange timer den er.


#11

Fluke sa for siden:

Lokale avtaler ja. :nikker:


#12

Charlie sa for siden:

Vi kan kun ta hele dager, uansett. Det betyr, siden vi jobber vinter- og sommertid, at folk er kjipe på å bruke feriedager fra 15/5-14/9, for da får man en "redusert" dag. For mest mulig feriefritid "lønner det seg" med avspas. om sommeren og feriedager om vinteren. Sånn går no dagan....


#13

Isa sa for siden:

Hos oss er det åpnet for halve feriedager, jeg kan taste inn 0,5 på antall dager.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.