Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke støykansellerende hodetelefoner bør jeg kjøpe?

#1

Anikka sa for siden:

Nå når flere er tilbake på jobb og det blir mange parallelle Teamsmøter i åpent landskap, vurderer jeg å kjøpe meg et skikkelig headset. Det må være trådløst, behagelig å ha på, støydempende, gi god lyd og også ha god talekvalitet/ mikrofon slik at andre hører meg.

Jeg vil også gjerne bruke det på fritiden til å høre musikk, på flyreiser etc. Noen tips? Noen anbefaler Sony WH-1000XM4, men jeg vet ikke hvordan talekvaliteten er her.


#2

Fintdethei! sa for siden:

Jeg har bare erfaring med Bose, men jeg anbefaler de likevel. Jeg har de som ikke er trådløse, mens poden fikk de trådløse QC35 eller noe, og digger de.


#3

løve70 sa for siden:

Følger denne. Ser også behovet for et nytt headset. Har trådløse Bose QC35, elsker dem på flyreiser. Har ikke tenkt på muligheten for å bruke dem på jobb, men kanskje det skal prøves ut?


#4

Isolde sa for siden:

Jeg har toppmodellen til Sony som fungerer godt. Men bruker bare airpods pro. Liker ikke klokker over tid.


#5

Dali sa for siden:

Bruker zennheiser på jobb. Både til møter og musikk. Funker veldig bra. Har ikke noe annet å sammenligne med da. :knegg:


#6

Tjorven sa for siden:

Vi har fått Bose på jobben. De er skikkelig bra. Jeg har hatt Sony tidligere; innkjøpt privat. De var også bra, men ikke like bra som Bose.

Men altså - man kan da ikke ha teamsmøter i åpent landskap????? :gaah:


#7

løve70 sa for siden:

Jo da :gaah: Helt greit dersom man bare skal lytte, men delta aktivt? Ikke greit synes jeg. Utfordringen hos oss er at i løpet av covid perioden så har de fleste lederene annektert hvert sitt stillerom, så ikke nødvendigvis så lett å finne et egnet sted for møter heller. For min egen del, så orker jeg ikke være på kontoret dersom de rundt meg sitter i teamsmøter hele dagen. Da må jeg isåfall også finne et stillerom å annektere....


#8

Molly sa for siden:

Nei, absolutt ikke! :gaah:


#9

Fintdethei! sa for siden:

Problemet med at alle skal tilbake på kontoret på fast basis, samtidig som man fortsetter måten å jobbe på i pandemien, er jo alle teamsmøtene som foregår i åpent landskap. Det er faktisk helt håpløst. Vi har heller ikke mange stillerom, og på flere av møtene behøver jeg de to skjermene mine. Så ja, det totale kaos er faktum. Skjønner behovet for headset.

AirPods pro er også bra, ja. Ulempen med de i åpent landskap, er at ikke kollegaer ser like enkelt at man er opptatt (som man ofte signaliserer med et headset).


#10

Dali sa for siden:

Jo det kan man. Går helt fint det, om man ikke roper eller skal ha lange monologer. Man snakket jo i telefonen også i gamle dager, før-pandemi. Ser ikke at det er noe annerledes å snakke inn i en pc som inn i en telefon. Vi har et avklart forhold til dette i vårt lille landskap.


#11

star sa for siden:

Av og til ikke noe valg gitt.
Senest i dag, men møter pleier å være vesentlig lavere enn når det snakkes i telefonen. :mumle:


#12

millact sa for siden:

Har Jabra på jobb, hodetelefoner. Fornøyd med dem.


#13

annemede sa for siden:

Det er et lite problem, har jeg funnet - med briller så lekker lyden inn ved stanga.


#14

GydaG sa for siden:

Nå har ikke jeg testet bose eller andre, men EarPods pro funker veldig nra for meg når jeg må «skru av» lyden rundt meg.


#15

frukt sa for siden:

Jeg har et par fra Sony som jeg er veldig fornøyd med. Ikke like dyre som Bose, og veldig bra batterikapasitet. Mine selges ikke lenger, men de har jo andre modeller.


#16

Miss Norway sa for siden:

Synes de fleste top-end modellene har både bra lyd og støydemping, men de i andre enden klager over at de hører meg dårlig (Teams-appen på iOS, noe bedre fra PC (via Bluetooth det også) virker det som.) Så jeg ender ofte med å bruke PC m/USB-hodetelefoner til møter, og bruke Apple Airpods Max til støydemping utenom. Fantastisk lyd, men blir litt trange etter et par timer.


#17

Anikka sa for siden:

Eeeeh, jo, det må vi pent. Med store åpne landskap, få stillerom og prosjekter/team på kryss og tvers over hele landet/kloden, så har de av oss som ikke vil fortsette på hjemmekontor få gode alternativer. Det er nok årsaken til at få foreløpig har returnert til jobb mer enn en dag i ny og ne. :sukk:

Så bra, både at jobben har kjøpt inn og at du er fornøyd. Hører folk det du sier godt også?

Det er nettopp det som er bakgrunnen for spørsmålet mitt egentlig, har opplevd mange andre med headset som er vanskelige å forstå.


#18

Fintdethei! sa for siden:

Jabra sine er knallgod lyd i når andre bruker dem, ok støydemping, men de jeg har er fryktelig vonde etter en liten time.


#19

mrc sa for siden:

Jeg har forgjengeren til Sony WH-1000XM4 - altså WH-1000XM3. Lyd- og støydempingsmessig veldig gode, men mikrofonmessig dårlig. XM3 plukker i hvert fall opp veldig mye lyd fra omgivelsene. For min del løser jeg det til en viss grad i kontorsammenheng gjennom å bruke mikrofonen som er integrert på den bærbare pc-en.

Hvis bruksområdet her i all hovedsak er på kontoret, ville jeg kanskje sett på modeller fra Jabra, Plantronics o.l. med mikrofon på "arm".


#20

Fakse sa for siden:

Om de skal brukes til teams og ikke bare til å stenge støy ute anbefaler jeg Jabra sine trådløse med aktiv støykansellering.


#21

Trulte sa for siden:

Jeg har bose på jobb. Funker bra. Men ikke bruk dem til telefonsamtaler og møter der du har inngående lyd. De hører naboen like godt som deg….


#22

veobra sa for siden:

Jeg sr bose og elsker dem. De fungerer fint i møter. Jeg sitter ikke i landskap og har derfor ikke testet dem på den måten. Jeg elsker å høre podcast mens jeg støvsuger. Hører ikke "mamma, mamma, hvor er du " heller. Elsker dem.


#23

Blondie sa for siden:

Noen oppdaterte tanker om dette? Fremdeles Bose jeg bør ønske meg?

Vi er 22 stykker på et lite rom og minst 20 av dem er skravlere (inkludert meg). Jeg får ikke gjort noe! :gaah:

Jeg har søkt både arbeidsgiver og NAV om å få hele eller deler dekket, men nei.


#24

Galathea sa for siden:

jeg har Sony og de er også gode og litt rimeligere.




#27

Blondie sa for siden:

Jeg kan ikke ha propper inn i ørene, pga trykk. Jeg svimer av og det er ikke så praktisk på jobb. Jeg har også kronisk migrene, og propper trigger mer enn hodetelefoner (rart nok).
Skal sjekke ut Sony.


#28

Hondacrv sa for siden:

Eg har Sony sine, ikkje siste modell, men eg synest dei er supergode! Demper godt, og god musikklyd i.


#29

Strå sa for siden:

Jeg svimer ikke av, men får hodepine og/eller tåkehjerne av propper inni ørene, og for så vidt også av lyd direkte fra telefon på høytaler eller PC på høytaler. Heldigvis har sjefen min sagt til alle at vi skal bruke headsett eller propper når vi har møter i landskap.
På den positive siden: Nå får jeg ikke lenger grøthjerne av lydkanselering i øreklokkene. Hvorfor det plutselig går bra aner jeg ikke, jeg er bare lykkelig pga det.


#30

Timar sa for siden:

Jeg har hatt Bose, av den eldre typen med ledning, og var veldig fornøyd med dem. De ble lir varme og klamme på løpeturer, bare.

Nå har jeg små Ørepropper med aktiv støykansellering. Jabra elite 7. Har du vurdert det? Jeg digger dem. Nåde størrelsen, lyden og selve støykanselleringen som jeg opplever som veldig god.
www.jabra.com/bluetooth-headsets/jabra-elite-7-active/buy##100-99171702-98


#31

Anikka sa for siden:

Jeg endte opp med Jabra Evolve 2 85, faktisk var det jobben som kjøpte til oss. Jeg er godt fornøyd med dem så langt. Tale- og lydkvalitet er super, og støydempingen er helt grei.


#32

Elise sa for siden:

Vi snakket om størrelsen på kontoret her om dagen på jobb, og jeg søkte opp reglene på det. Fra arbeidstilsynet er det faktisk presisert at kravet om 6 kvm per person OGSÅ gjelder lærere.


#33

Tjorven sa for siden:

Jeg leste denne tråden igjen i dag, og kjenner at jeg fremdeles blir rystet langt inn i sjela over at noen tillater seg å sitte teamsmøter i åpent landskap. (Greit nok hvis man lytter på et møte, men man selv hvis man skal si veldig lite, så er det ugreit.)

Nå svarer jeg overhodet ikke på spørsmålet i HI, men hvis man har arbeidsgivere med litt økonomisk slingringsmon, så vil jeg slå et slag for "telefonbokser". På jobben vår har vi 4 slike pr etasje. Det er små og fullstendig lydtette bokser/rom som kan plasseres i åpne lokaler som opptar omtrentlig 1 kvadratmeter. Det er en liten krakk/stol inni der og en liten hylle/pult. Det er veldig greit å sitte der i 15-30 minutter hvis du sitter i møte. Lenger enn det er det ikke særlig komfortabelt. Vi har en del slike stående rundt omkring. Alle går inn i disse når de skal ta kjappe avklaringer på teams eller telefonsamtaler, og det gjør virkelig underverker for ro i landskapet.


#34

Input sa for siden:

Samme her, Tjorven. Også over at arbeidsgiver ikke dekker headset. :sjokk:

Men 6 kvm. plass er jeg veldig langt unna å ha. Gjetter på at rommet vårt er 10 kvm. totalt, og vi er fem. Den ene kollegaen min blir truffet av døra om noen åpner den brått og hun sitter litt usentrert ved plassen sin.


#35

Blondie sa for siden:

Har prøvd Jabra, men kan ikke ha propper. :sukk:

Jeg har jobbet med å endre dette arbeidsrommet i årevis, det kommer ikke til å skje. Jeg har også fått flere klare nei fra arbeidsgiver om å dekke dette. Jeg må derfor bare fikse det selv, til tross for at det er irriterende.

(Vi har ikke andre rom å trekke oss tilbake til heller, så telefonsamtaler må vi ta på do).


#36

m^2 sa for siden:

Både jeg og sambo har Sony wh1000-XM4. Jeg elsker mine, bruker dem masse - på flyreiser og sånt og hjemme mens jeg rydder og går rundt eller ikke vil høre fotballkamper eller sånt. Noise cancelling-delen av dem er fabelaktig. Musikk og lytting også.

Sambo fikk dem på jobb, han sitter i åpent landskap og skulle også bruke dem til å snakke i jobbtelefoner, men det viser seg at mikrofonen får med seg masse bakgrunnsstøy så det gikk rett og slett ikke - de var ubrukelige for han til det formålet. Jeg merker det forsåvidt selv også, når jeg en sjelden gang har hatt dem på ute og tatt en telefon på tur langsetter veien f.eks, så klager alltid den 8 andre enden på støy.


#37

Alexa sa for siden:

Vi har alle fått Bose (innkjøpt av arbeidsgiver). I tillegg har vi flere møterom/smårom. (Er det ikke krav om dette når man setter folk i landskap?)

Helt avhengig av å kunne styre støyen med disse de 50% jeg er på kontoret. Også litt satt ut av at noen opplever å ikke få dekket dette av arbeidsgiver om man sitter i landskap.

Opplevde nettopp for første gang en (relativt ny) kollega ha møte i landskapet og vurderer å foreslå nye regler. Husker fra gammelt av telefonsamtaler i landskap, men de siste årene har telefonrom/møterom vært brukt til det, så det var uvant.

Det fine med landskap er jo at man kan velge å følge med på hva som skjer, og innimellom er det en del ikke-jobb-prat. Da er Bose-ene uvurderlige dersom jeg trenger å stenge ute lyd.


#38

Adrienne sa for siden:

Jeg hadde Bose QC35 før og oppgraderte til Bose NC700 fordi de første var veldig slitt, og savner de gamle i blant. De var mer behagelige på, minst like gode på å stenge ut lyder og tok hakket mindre plass i veska. Hvis jeg noensinne skal bytte ut de jeg har blir det nok enten ikke Bose eller noe i QC-serien.


#39

tink sa for siden:

Jeg var heldig og fikk slike fra Jabra for bruk på jobb. Fungerer fint for lyddemping med og uten musikk, og til telefonsamtaler og møter på teams. Må gjerne hvile øret litt etter noen timer, sånn at det ikke blir helt flatklemt. Opplever ikke lydlekkasje klem knyttet til brillebruk.

Både tenåringen hjemme og den utflytta studenten bor i sine sony-med støydemping som jeg tipper kostet litt, men ikke mye, mindre.


#40

Fintdethei! sa for siden:

Hos oss har alle teamsmøter i landskap. Vi har et par stillerom, men det hjelper ikke mye. Og er man ikke i møter, så er det mye teamssamtaler, alt det foregår i landskapet. Man må bare stenge ut med hodetelefoner dersom man ikke får konsentrert seg.


#41

meisje sa for siden:

Nå er vi tilbake fysisk på kontoret minst 3 av 5 dager hos oss. Vi har høyt aktivitetsnivå, og mange paralelle prosjekter. Det betyr at å få møterom er krevende, og vi har tatt i bruk telefonrommene som arbeisplasser pga av mangel på plasser. Folk har derfor daglig teamsmøter i landskapet hos oss. Jeg opplever det som lite problematisk, jeg bruker headset om det blir for mye bråk rundt meg, det fungerer bra.


#42

ingling sa for siden:

Det handler ikke akkurat om å "tillate seg" når forholdene rundt er sånn at en må. Jeg er heldig og har et lite kontor, men mange hos oss sitter i landskap, det er ikke nok stillerom/møterom og mange trenger to skjermer under møtet - stillerommene har foreløpig ikke det. Når arbeidsgiver da ønsker at alle er på kontoret, blir det noen ganger nødvendig, selv om ingen synes det er optimalt. Økonomisk slingringsmonn er det heller ikke så mye av, gitt. :humre: Men vi jobber med regler og avhjelpende tiltak, og alle får headset av jobben, selvsagt.

Ellers følger jeg tråden, minsten med autismediagnose trenger noe med mer demping. De må være utenpå, ikke propper, og rååååsa. :nemlig: Tips mottas med takk!


#43

Tjorven sa for siden:

Jeg er så glad for at jeg ikke jobber et sted hvor dette er "tillatt". Jeg hadde rett og slett ikke kunnet jobbe i et åpent landskap hvor flere satt i teamsmøter. Noen har forsøkt seg, og de blir svært fort og ikke spesielt vennlig henvist til et stillerom/telefonboks.

For det må arbeidsgiveren sørge for at er på plass hvis de forlanger at alle skal komme tilbake på kontoret. (Ja, jeg er ekstremt påvirket at jeg bare har hatt arbeidsgivere hvor dette forventes å være på plass - både i privat og offentlig sektor.)

Jeg leder i tillegg ca 95 % av møtene jeg deltar i, og da må jeg snakke mye. Det vil være ekstremt forstyrrende for alle rundt meg.

Å være tilhører i et møte hvor man ikke sier noe er jo selvsagt helt greit. Det merker ingen noe til.


#44

Input sa for siden:

Jeg tipper du må sjekke om det finnes noe spesiallaget som dere kan få som hjelpemiddel. Jeg har veldig lite hode, og har prøvd nesten alt som finnes av headset, og bøylen blir alltid for stor. Så med mindre datteren din er nesten voksen i hodestørrelsen kan det bli vanskelig. Mulig det finnes med god støykansellering fra barn da, det har jeg ikke sjekket.

Ikke jeg heller. Uansett hvor gode de er får jeg hodepine av headset etter en stund. Med ørepropper tar det lenger tid, men det kommer etter hvert da også. Kunne ikke hatt en jobb der jeg måtte stenge ute lyden fra kollegaer hele dagen.


#45

Blondie sa for siden:

Vi lever nok i ganske ulike verdener, Tjorven, er det ikke rom så er det ikke det. Fylkeskommunen deler ut ca null penger til det meste.

Jeg burde nok også ideelt sett jobbet et annet sted, men det kommer nok ikke til å skje. Da er gode hodetelefoner et skritt på veien.


#46

frukt sa for siden:

Jeg har Sony hodetelefoner kjøpt for noen år siden så den modellen selges sikkert ikke lenger. De er bra altså, men støykanselleringen er ubehagelig i lengden pga. trykk i ørene.


#47

ingling sa for siden:

Ja, vi kan sikkert søke på noe, godt poeng. Hun har stort hode, såpass at det ble fulgt opp da hun var baby, men hun må nok ha barnestørrelse. Hun har noen nå som hun liker, men de tar ikke helt nok støy.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.