Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ditt aller beste tacotips?

#1

Drømmedama sa for siden:

Vi får besøk i kveld og skal ha taco. Som vi har hver helg. Men vil gjerne ha tips til ny vri, nye ingredienser eller hva som helst som gjør måltidet litt mer ekstra. Selv anbefaler jeg egentlig alle å forsøke seg på hjemmelagde tacolefser, det er veldig godt, men det gidder jeg ikke selv i kveld. Vi blir 10 sultne mennesker, det blir for mye jobb akkurat nå.
Men altså - ditt aller beste tacotips?


#2

liefje sa for siden:

-ferske hvetetortillas fra como Mexico. Finnes bl. a. på meny. I kjøledisken, ikke ved resten av tacogreiene

  • hjemmelaget salsa med tomatillo. Tomatillo finhakkes sammen med finhakkede cherrytomater, rødløk, chili og koriander pluss olivenolje, lime, salt og pepper
    -hjemmelaget guacamole.

#3

Señora sa for siden:

Avocado moses og blandes med en dæsj sweet and sour, samt en god spiseskje rømme. Lettvint og god guacamole.

Santa Maria tacochips med chilismak er godt å ha til. Gutta mine knuser dem og har de i ni lefsene. Jeg bruker de som en liten skje til å ta kjøtt etc med.

Mango i terninger er godt tilbehør.

Fetaost i terninger er også digg til.



#5

Fintdethei! sa for siden:

Søtpoteter i terninger, blandet med litt olje og tacokrydder. Stekes i ovnen i 20-25 minutter.


#6

Retz sa for siden:

Bytt ut kjøttdeig med kylling.


#7

IzziCreo sa for siden:

Ja, de ferske tortillas fra Como Mexico. Varmes i stekepannen. Kyllingkjøttdeig fremfor storfe.


#8

Pøblis sa for siden:

+1 på de ferske lefsene fra Como mexico. Jeg lager søtpotetmos og refried beans, pico de gallo (tomat, gjerne søte småtomater, sjalottløk, masse koriander og lime) og bruker fetaost til. Jeg synes guacamolen fra bama er supergod, og lager derfor ikke min egen. Hjemmelaget mangosalsa med mango, sjalottløk, chili og lime er veldig godt til.


#9

Lhi-My sa for siden:

Droppe kjøttdeigen/kjøttet helt og heller ha sprøstekte kikerter (med tacokrydder) eller enkelt og greit hermetiske bønner stekt lett i panne med godt smør, salt, pepper og det krydder du ellers liker.

Syltet rødløk er godt til og guacamolen må selvsagt være hjemmelaget, jeg har iallfall ikke funnet ferdig som ikke smaker høgg.


#10

liefje sa for siden:

Når vi snakker om Como Mexico lefsene, er det også veldig godt å lage quesadillas med dem. Smør salsa på en lefse. Ha på en blanding av revet ost og skivet mozzarella. Legg på en lefse til. Stek på tørr stekepanne, middels varme, til osten er smeltet og lefsen er lysebrun.


#11

zinatara sa for siden:

Vi bruker nesten alltid lårfilet i stedet for kjøttdeig, vi bruker en krydderpose fra Rema som jeg syns er veldig god, den er svart med gul skrift og koster 5 kroner. Carnitas er også veldig godt dersom man har tid til å langtidssteke kjøtt, vi bruker å lage stor porsjon og fryse ned til flere middager. Ellers er jo syltet rødløk veldig godt.


#12

Karamell sa for siden:

Vi har sluttet med kjøttdeig og bruker bare overlår av kylling! Bruker mango og hjemmelaget syltet rødløk + hjemmelaget guaccamole. Og små streetfoodlefser! Utrolig godt! Lager krydderet selv.


#13

nokon sa for siden:

Mangosalsa: Tomat, rødløk, mango, lime, chili etter smak og koriander grovhakkes i Foodprosessor. Veldig godt!


#14

Tjorven sa for siden:

Stekt aromasopp med tacokrydder. :nam:

Syltet rødløk og mangosalsa.



#16

Syrinx sa for siden:

Reddiker


#17

Señora sa for siden:

Jeg steker kjøttdeig med veldig finkuttet løk og sopp. Ingen har funnet det og lurer veldig på hvorfor tacokjøttdeigen er så saftig.


#18

veobra sa for siden:

Hjemmelaget krydderblanding. Jeg tar utgangspunkt i trines matblogg sin, lager den på slump.

Steker kidneybønner på samme måte som kjøttdeig. Freser og hakker i panne. Tilsetter krydder og litt vann.

Pico de gallo er friskt og godt.

Mangosalsa.


#19

Retz sa for siden:

Vekk med osten.



#21

Erica sa for siden:

For sent for denne gangen, men vi har ofte fisk i tillegg til kjøtt til tacoen. Da pleier vi å servere med mango, vårløk, sweet chilisaus og varmrøkt laks i tillegg til de andre grønnsakene og guacomolen. Jeg liker best å spise det i disse smålefsene som er glutenfrie. Ikke fordi de er glutenfrie, men fordi de er gode.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.