Vi får besøk i kveld og skal ha taco. Som vi har hver helg. Men vil gjerne ha tips til ny vri, nye ingredienser eller hva som helst som gjør måltidet litt mer ekstra. Selv anbefaler jeg egentlig alle å forsøke seg på hjemmelagde tacolefser, det er veldig godt, men det gidder jeg ikke selv i kveld. Vi blir 10 sultne mennesker, det blir for mye jobb akkurat nå.
Men altså - ditt aller beste tacotips?
-ferske hvetetortillas fra como Mexico. Finnes bl. a. på meny. I kjøledisken, ikke ved resten av tacogreiene
hjemmelaget salsa med tomatillo. Tomatillo finhakkes sammen med finhakkede cherrytomater, rødløk, chili og koriander pluss olivenolje, lime, salt og pepper
-hjemmelaget guacamole.
Avocado moses og blandes med en dæsj sweet and sour, samt en god spiseskje rømme. Lettvint og god guacamole.
Santa Maria tacochips med chilismak er godt å ha til. Gutta mine knuser dem og har de i ni lefsene. Jeg bruker de som en liten skje til å ta kjøtt etc med.
+1 på de ferske lefsene fra Como mexico. Jeg lager søtpotetmos og refried beans, pico de gallo (tomat, gjerne søte småtomater, sjalottløk, masse koriander og lime) og bruker fetaost til. Jeg synes guacamolen fra bama er supergod, og lager derfor ikke min egen. Hjemmelaget mangosalsa med mango, sjalottløk, chili og lime er veldig godt til.
Droppe kjøttdeigen/kjøttet helt og heller ha sprøstekte kikerter (med tacokrydder) eller enkelt og greit hermetiske bønner stekt lett i panne med godt smør, salt, pepper og det krydder du ellers liker.
Syltet rødløk er godt til og guacamolen må selvsagt være hjemmelaget, jeg har iallfall ikke funnet ferdig som ikke smaker høgg.
Når vi snakker om Como Mexico lefsene, er det også veldig godt å lage quesadillas med dem. Smør salsa på en lefse. Ha på en blanding av revet ost og skivet mozzarella. Legg på en lefse til. Stek på tørr stekepanne, middels varme, til osten er smeltet og lefsen er lysebrun.
Vi bruker nesten alltid lårfilet i stedet for kjøttdeig, vi bruker en krydderpose fra Rema som jeg syns er veldig god, den er svart med gul skrift og koster 5 kroner. Carnitas er også veldig godt dersom man har tid til å langtidssteke kjøtt, vi bruker å lage stor porsjon og fryse ned til flere middager. Ellers er jo syltet rødløk veldig godt.
Vi har sluttet med kjøttdeig og bruker bare overlår av kylling! Bruker mango og hjemmelaget syltet rødløk + hjemmelaget guaccamole. Og små streetfoodlefser! Utrolig godt! Lager krydderet selv.
For sent for denne gangen, men vi har ofte fisk i tillegg til kjøtt til tacoen. Da pleier vi å servere med mango, vårløk, sweet chilisaus og varmrøkt laks i tillegg til de andre grønnsakene og guacomolen. Jeg liker best å spise det i disse smålefsene som er glutenfrie. Ikke fordi de er glutenfrie, men fordi de er gode.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.