Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skjermdump med god oppløsning - how to?

#1

Arran sa for siden:

I forbindelse med en oppgave jeg skriver, har jeg behov for å illustrere med bilder av nettsider og nettbaserte verktøy. Men alle måter jeg prøver for å ta skjermutklipp/skjermdump, gir bilder med merkbart dårligere oppløsning enn det jeg tar utklipp av.

Jeg bruker pc og har testet PrtSc-tasten, hurtigtastene shift+windows+S og å gå via et office-program og bruke sett inn - skjermbilde - skjermutklipp. Samme dårlige resultat på alle.

Har noen en god måte å lage skjermutklipp som beholder oppløsningen og detaljskarpheten i det du tar bilde av?


#2

Pelen sa for siden:

Hat du prøvd utklippsverktøyet hos Windows? Finnes nok på din PC.

Det finnes også andre lignende verktøy, men jeg er usikker på hvem som har høyest oppløsning.


#3

Arran sa for siden:

Utklippsverktøyet i Windows er det jeg er vant til å bruke, og som har hurtigtastene shift+windows+S. Men jeg synes oppløsningen blir dårligere enn det jeg ser på skjermen jeg klipper fra med alle disse løsningene.


#4

mrc sa for siden:

Problemet her er ikke hvordan man tar skjermdump, men hvordan Office-programmet behandler bilder. Via standardfunksjonen for skjermdump i Windows er det ingen reduksjon i kvalitet, men merker f.eks. at hvis jeg limer inn i Outlook eller Word, skaleres bildet.

Tips kan være å lagre det direkte til fil og så sette filen inn i dokumentet. Win+PrintScreen lagrer direkte til fil. Mulig man kan bruke Alt+Win+PrintScreen for å bare ta bilde av aktivt vindu direkte til fil hvis man ikke vil ha fullskjerms-skjermdump...


#5

Arran sa for siden:

Takk for nyttige tips, mrc! Jeg prøver dette og ser om det blir bedre når jeg går via fil.


#6

Fluke sa for siden:

Gadwin printscreen - velg gratisversjonen.

Jeg har brukt den til å lage en del store presentasjoner (og MANGE brukermanualer) og aldri hatt problemer med dårlig oppløsning.


#7

kamp sa for siden:

Det virker når jeg holder på med en PowerPoint (som jeg krangler med.. er vant til en gaaaaammel versjon og den siste ligner jo ikke en gang!)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.