kamp sa for siden:
Jeg vil prøve rød pesto.
Det er første gang jeg smaker dette og er altså helt helt ny.
Har bare en oppskrift med det oppi jeg skal bruke.
Men det finnes alt for mange å velge i butikken, eller skal jeg lage en selv?
Forslag?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
kamp sa for siden:
Jeg vil prøve rød pesto.
Det er første gang jeg smaker dette og er altså helt helt ny.
Har bare en oppskrift med det oppi jeg skal bruke.
Men det finnes alt for mange å velge i butikken, eller skal jeg lage en selv?
Forslag?
Miromurr sa for siden:
Jeg liker den fra Jacobs utvalgte best av kjøpepestoene jeg har prøvd.
løve70 sa for siden:
Denne er velprøvd og alltid en suksess. Ellers enig med Miromurr i at Jakobs er best av kjøpepestoene.
Rød Pesto
Ingredienser:
12-15 soltørkede tomater i olje
1 tørket chilli, knust
2 hvitløkfedd, skrelt og presset motn en fjøl med baksiden av en kniv
50 g pinjekjerner (ristes i tørr panne)
1 dl ekstra jomfru olivenolje
50 d fint revet parmesan
Fremgangsmåte:
Ta tomaten ut av glasset og mål opp 1 dl av oljen
Kjør tomatene, hvitløken og pinjekjerner i en food prosessor til en jevn og finkornet blanding - omtrent 1 minutt. Kjør videre mens du sakte heller i de to oljene i en tynn stråle. Kjør til blandingen er helt jevn.
Ha pestoen over i en bolle. Hvis den er for tykk, rør inn litt mer olje. Bland deretter inn parmesan.
Strå sa for siden:
Hva er baksiden av en kniv? (Jeg fikk et bilde som var blodig i hodet litt.) Jeg pleier å legge flatsiden av en kniv oppå feddene, dunke den ned og så hakke de knuste feddene.
Pinjekjærnene kan ristes i ovnen hvis du liker det bedre enn å bruke panne.
løve70 sa for siden:
Skal nok være flatsiden ja :knegg:
kamp sa for siden:
Ikke spiser jeg parmesan (tåler egentlig ikke ost, men ved å ta en spesifikk for, for en enzym kan jeg ha bittesmå mengder) og ikke har jeg oliven olje i huset.
Så tenkte prøve en ferdig først men om jeg liker det så lager jeg selv ;)
liefje sa for siden:
Det er nok parmesan i de du kjøper også. Det er en viktig ingrediens i pesto
liefje sa for siden:
Eller kjøp/lag vegan pesto. De er jo uten ost
kamp sa for siden:
Jeg har en spesifikk type enzym jeg kan ta og da tåler jeg små mengder (jeg skal ikke ha et helt glass liksom!) så da går det helt fint :)
Men må huske enzymer ;) (spesifikk enzym som bryter ned melkeprotein)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.