Jeg har en 18-åring i morgen, og dagen blir veldig oppstykket. Familien er splittet rundt forbi, men etter kl 20 er tre av fire hjemme, og da må vi markere noe. (Jubilanten og jeg skal i tillegg ut og spise litt tidligere på dagen, så helt krise er det ikke for ham, med mindre han stryker på oppkjøringen, da…)
Men til saken: Jeg føler jo at det må være en kake eller noe når han kommer hjem om kvelden. Noe sykt enkelt, men likevel vanvittig godt og gjerne litt spektakulært. (Kravstor? Jeg?) Det trenger ikke nødvendigvis være en kake, men noe som sier «gratulerer med dagen», iallfall.
Mine barn vil oftest ha toro brownie og jeg synes den leverer på to av tre av kriteriene dine. Hvis den er varm når han kommer hjem kan du jo servere den med vaniljeis og da blir den jo litt mer pimpet. Kjøp en flaske med sprudlevann, gjerne alkoholfritt, fra polet for å legge på litt glamour?
Jeg laget tre etasjers pavlova på nyttår. Som bare var tre pavlovaer oppå hverandre, den minste øverst. Det er jo nesten ikke mer jobb enn å lage tre små marengsbunner og ha forskjellige smaker på krem/tilbehør. Og det så spektakulært ut!
Av en eller annen grunn synes han ikke suksesskake er så godt, noe som er helt ubegripelig for meg. Men alt sjokoladebasert er ofte en hit. Må tenke på pavlova også.
«Spektakulært» trenger ikke være mer enn et stjerneskudd stukket ned i kaken til pynt, altså. Men man får nok ikke tak i stjerneskudd på denne tiden av året, kanskje.
Må du lage noe? Ungene mine, også de store er strålende fornøyd med at jeg handler inn napoleonskaker på bursdag om det ikke er at vi har noe spesiell feiring den dagen, så koser vi oss med det. Enkelt og greit. Eller sånn gul banankake med marsipan er også populært. Men napoleonskake forbinder de med bursdag og feiring uten fest. Til 18-åringen forrige måned så kjøpte jeg 1 og 8 i tall som selve tallet var stjerneskudd. Veldig fine. Kjøpte på Nille.
Jeg må absolutt ikke lage noe. Men jeg kommer ikke på noe ferdigkjøpt som han liker så godt. Har vurdert konditori, men jeg synes det er litt dyrt, og vi skal uansett ha ordentlig feiring til helgen. Men jeg synes 18 år er litt spesielt, så han skal få noe ekstra godt.
Jeg kan absolutt anbefale Rema langpannesjokoladekake fra frysen :hyper: Det er deres eget merke Noe godt på lur, God bakst eller noe. Den er altså skrekkelig god, og koster under hundringsen. Ferdig pyntet med sånn konfettidryss. Vi lager mange gode kaker her hjemme, men alle er enige i at den er tatt fast inn i varmen! Og så utrolig enkelt!
Toro Brownies kan pimpes opp ved å dekke hele kaka med bringebær og biter av knekt oreo-kjeks, slik som her. Ser veldig flott ut, og smaker godt! Vi har i tillegg sprayet over med kakeglitterspray (kjøpt på Kitch'n, tror jeg, eller Traktøren muligens), og det ble enda mer festlig.
JO! Europris, eller var det Nille? har slike til å sette på kake, jeg kjøpte nemlig et stjerneskudd formet som et 8-tall til min 8-åring, de har sikkert tallet 1 også! Kjempegøy.
Denne kaka fra Jacobs også smaker som hjemmelaget kake faktisk. Første gangen jeg fikk den servert et sted så var jeg helt overbevist om at den hadde hun laget selv, helt til jeg fikk svaret. Ligger i frysedisken på Meny og sikker noen andre butikker i Norgesgruppen. Så setter du "fyr" på toppen med tall eller stjerneskuddbombe. Fås på Nille.
Nei, er heller ikke fan av brownies (eller oreo, for den saks skyld, som jeg foreslo å pynte med), men ungdommene mine elsker det. Så derfor må det med når de har bursdag.
Denne kaka er ei skikkeleg snopekake, browniesaktig botn med kjempegod glasur i rause mengder.
BOTN
100 g smør
3 dl sukker
1½ ts vaniljesukker
¼ ts salt
4 ss kakao
1½ dl kveitemjøl
2 egg
4 ss hakka mandlar. (Eg har gjerne i nokre ss ekstra)
SJOKOLADEGLASUR
100 g smør
3½ dl melis
3 ss kakao
3 ss kaffe
2 ts vaniljesukker
Smelt smøret og avkjøl, bland saman alle ingrediensane. Ha i ei 24cm form. Eg har bakepapir i botn og neste gong må eg hugse å ha papir langs kantane også, for den heng lett fast sjølv om ein smører godt.
Steik på 175 grader, 30 min nederst i ovnen.
Avkjøl
Smelt smøret til glasuren og bland inn resten av ingrediensane. Smør på når kaka er kald.
Vi har pynta denne med lys nonstop, smågodt og makroner. Det blir skikkelig fest.
Vi kjører is dersom jeg ikke rekker å bake. Is med strø og saus er luksus her.
Også har vi to flagg som står på bordet.
Altså fløteis i forskjellige smaker. Gjerne sånn litt luksus is. Hele familien elsker fløteis.
Jeg har kjøpt den sjokoladekaken fra Rema og masse sjokoladesmågodt som jeg skal pynte med. Og så laget jeg gulrotmuffins i full fart, kun fordi han er så glad i gulrotkake.
Han liker ikke så godt pavlova, faktisk, men den fra Jacobs utvalgte som er vist her i tråden ser fantastisk ut! Den skal jeg kjøpe inn til familieselskapet i helgen. :)
Nam, dette hørtes og så veldig godt ut. Her er Oreo stor stas for alle og vi har en 3åring å feire til helgen så skal jammen lage denne og ta med.
Lurer på om det er bedre å bruke frosne bringebær og røre litt i de sånn at det blir litt bløtt og oppdelt? Istedenfor ferske bær?
Min favoritt sjokoladelangpannekake er den som heter kjelesjokoladekake fra det søte liv. Utrolig saftig og enkel å lage. Det er min go to når det gjelder barnebursdager og kakesalg. www.detsoteliv.no/oppskrift/kjelesjokoladekake
En annen, lignende utgave er gjennombløt sjokoladekake, der man tar på glasuren mens kaken fortsatt er varm sånn at den trekker inn i kaken. GJerne med dobbel mengde glasur. Nam! www.detsoteliv.no/oppskrift/gjennomblot-sjokoladekake
Så flott! Og grattis med lappen til bursdagsbarnet!
Godt at sjokoladekaken falt i smak hos dere også :jupp: Veldig greit å vite at det finnes en ekstremt lettvinn og ikke minst supergod kake i frysen på Rema :nemlig:
Den der Sprudlande Margaret må dere virkelig prøve. Ikke for søt, ikke for syrlig, veldig god på smak og uten alkohol. Nydelig farge. Og ikke minst er det flott feststemning over den, spesielt på en helt vanlig hverdag som i går. :) Begge ungene likte den godt. Den var ikke særlig dyr heller.