Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Islender. Hvor lang? Hvor kort? Crop top?

#1

Cuyahoga sa for siden:

Jada. Jeg og finull har kommet sånn halvveis overens og jeg strikker meg islender i finull, etter sånn gratis oppskrift fra Rauma. Der står det at i str M skal man strikke 30 cm bol før man feller av til ermer.

Nå har jeg (nesten) lært at man bare skal følge oppskriftene og ikke tenke sjæl, men 30 cm? Blir ikke det mer som en crop top på en halvgammel firebarnsmor?

Noen andre som har strikket islender i kort modell? Skal jeg felle til ermer etter oppskriftens 30 cm eller høre på magefølelsen som sier at jeg skal legge på minst 5 cm om jeg ikke skal ende med å gi en nystrikket islender til de sylslanke tenåringsdøtrene?


#2

Tjorven sa for siden:

Det kommer jo veldig an på hvordan armene skal settes i. Hvis du skal sy dem i etterpå, så kommer ermene ganske langt opp (som regel). Da blir 30 cm altfor lite. Men hvis det er raglanfelling, så vil jeg tro det er langt nok.

Jeg målte en egenstrikket genser nå, og den var nøyaktig 30 cm i bolen i str L. Men den er ikke lang heller, altså. Så hvis du ønsker den godt nedover hoftene, så ville jeg gått for ytterligere 5-10 cm.


#3

Cuyahoga sa for siden:

Godt poeng, det er raglan. Må sjekke med en annen genser jeg har strikket i M med raglan når jeg kommer hjem. Den er sånn passe lang. Takk! :jupp:


#4

Adrienne sa for siden:

30 cm er alltid for kort for meg, jeg er 175 og bør ha totalt 40 cm fra oppleggskant til jeg feller til ermer.


#5

Cuyahoga sa for siden:

Jeg endte med å strikke bolen 38 cm, basert på en annen raglangenser jeg trives i. Nå leter jeg etter motivasjon til å strikke ferdig ermene. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.