Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mobilt bredbånd fra Telia

#1

frukt sa for siden:

Det er ikke kabel til huset mitt, så jeg har mobilt bredbånd med utvendig antenne. Det har fungert fint inntil i går. Da hadde jeg plutselig ikke internett, og alle forslagene til han hos kundeservice hjalp ikke. Men det kom tilbake sent på ettermiddagen. Men nå er det borte igjen, og jeg lurer på om antennen ikke tåler for mye sol? Den henger på en vegg som vender mot sør-vest, og nå som det er sol og vindstille blir det ganske varmt der.


#2

mrc sa for siden:

Dette er vel ikke "mobilt bredbånd", men "trådløst bredbånd".

Slike antenner tåler helt fint å stå i solsteiken på også varmere dager enn det vi har nå.
Nå er det ellers vanskelig å si om problemet er knyttet til antennen eller om det er hjemmenettet som er utfordringen. Nå er jeg litt usikker på hvordan Telia sin løsning er, men hvis dette er en løsning der det går en nettverkskabel mellom antennen ute og ruteren man har inne, kan man prøve å ta ledningen som går inn i ruteren inn i en pc og se om man kommer på nett. Hvis man da kommer på nett, har det trolig vært ruteren som er problemet.

Ellers vil jo problemer i mobilnettet gjøre at man mister nettet. Antennen bruker her nødvendigvis ikke samme basestasjon eller samme delen av basestasjonen som mobiltelefonen, hvis man også på den har Telia som operatør.


#3

frukt sa for siden:

Det var bare rart at internett var bort to dager på rad mens det var sol, og kom tilbake på ettermiddagen. Men da er det sikkert bare tilfeldig. Bortsett fra noen timer i går har det fungert bra,så nå lurer jeg på om jeg skal få tekniker til å se på det eller ei. Ganske flaut h is alt er i skjønneste orden.

Antennen har simkort, og strømledning gjennom veggen til en svart boks,og fra den går det nettverkskabel til routeren, eller hva det nå kalles. Jeg har ikke veldig mye peiling på dette. :blond:
Jeg har forøvrig mobilabo hos Release som bruker Telenor sitt nett.


#4

liefje sa for siden:

Telia har kundeservice på chat eller nett som er grei å chatte/snakke med når ting ikke fungerer. Det er mennesker, ikke robot (det har robot også, men styr unna den) De blir på telefonen/chaten mens du fyker rundt og prøver diverse greier som de sier. Det er lov å være helt amatør når man snakker med dem. Hvis man må ha tekniker, må man oftest betale. Så prøv kundeservice først.


#5

frukt sa for siden:

Jeg snakket med de både torsdag og fredag. ;) Men ingenting av det de fikk meg til å gjøre hjalp, så den siste personen jeg snakket med sa at da må de sende ut tekniker. Men nå fungerer det jo som det skal, så da trengs det vel ikke.


#6

frukt sa for siden:

Ha! De siste dagene har det vært sol og vindstille, og da forsvinner internettet og kommer ikke tilbake før på kvelden. Det er jo ganske sært?


#7

millact sa for siden:

Ja.


#8

Polyanna sa for siden:

Hva er forskjellen? :blond: Når man har en router man putter sim-kort i?


#9

frukt sa for siden:

Jeg vet ikke. :blond: Har utendørs antenne med sim-kort.


#10

frukt sa for siden:

Eltel var raske. Det skal komme en tekniker i dag. Håper bare nettet er borte til vedkommende til kommer. Solen skinner så det er fare for det. :humre: Men det må jo uansett være noe galt et sted for det har vært borte hver dag denne uken.


#11

frukt sa for siden:

Problemet var at det er mange sendere i området, og antennener plassert sånn at den byttet fra den ene til den andre. Den burde egentlig vært flyttet, men det er en stor jobb, så istedet låste han den til senderen som gir best signal. Forhåpentligvis vil den holde seg til den, men om den finner på å bytte igjen er det bare å ringe Telia så kan de låse den på nytt.
Jeg må si jeg er fornøyd med servicen fra både Telia og Eltel. :jupp:


#12

Syrinx sa for siden:

Mottakeren stakkars, som en nysluppet fjert i en kurvstol.


#13

frukt sa for siden:

Hæ? :gruble:


#14

Syrinx sa for siden:

Mottakeren, altså antenna, var helt forvirret og visste ikke hva den skulle ta inn. Så mange valg. Akkurat som en fjert i kurvstolen, mange veier ut. Bare et gammelt uttrykk som jeg synes er litt morsomt.


#15

frukt sa for siden:

Har hørt uttrykket før, det var ordet mottakeren som gjorde meg forvirret. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.